Bundet sparande med vår högsta ränta

Nu har vi höjt räntan på Sparkonto Fix! 

Nu får du högre ränta när du öppnar ett Sparkonto Fix.

Sparkonto Fix 1 år: 4,20 %

Sparkonto Fix 2 år: 3,85 %

Sparkonto Fix 5 år: 3,75 %

Öppna Sparkonto Fix

Vår högsta ränta 4,20 %*

Med Sparkonto Fix är du säker på att få en fast och hög ränta på dina pengar. Välj själv hur länge du vill binda dina pengar. Dina pengar skyddas av insättningsgarantin upp till 1 050 000 kr.

* Räntan 4,20 % gäller när du binder dina pengar i 1 år. Binder du pengarna i 2 år får du 3,85 % ränta och väljer du 5 års bindningstid får du 3,75 % ränta.

 • Sparande till hög ränta
 • Garanterad avkastning     
 • Tryggt sparande med låg risk
 • Bestäm sparmål

Aktuella räntor och löptider

1 år 4,20 %

Effektiv ränta: 4,20 %

2 år 3,85 %

Effektiv ränta: 3,78 %

5 år 3,75 %

Effektiv ränta: 3,50 %

Effektiv årsränta är ett vanligt sätt att beräkna räntan på fasträntekonton för att få jämförbarhet mellan olika typer av sparkonton: konton där räntan betalas ut årligen och konton där räntan betalas vid löptidens slut. Den effektiva räntan motsvarar den räntesats som krävs för att ge samma avkastning om räntan årligen betalats ut, med så kallad ränta på ränta-effekt. Räntan är dagsaktuell och bestäms den dag då vi har mottagit din signerade kontoansökan och öppnar ditt konto.

Börja spara i tre enkla steg

spara steg 1 ikon

Fyll i dina personuppgifter.

spara steg 2 ikon

Svara på några frågor till vår kundkännedom.

spara steg 3 ikon

Signera med BankID och skicka in.
Klart! Nu kan du börja spara.

Bra att veta...

Med Sparkonto Fix sätter du in pengar en enda gång och tar ut dem kostnadsfritt efter avslutad bindningstid. Lägsta belopp är 10 000 kr och det finns inget övre tak för ditt sparande. Räntan räknas från första kronan.

Om du ändå behöver ta ut pengar under bindningstiden går det självklart bra, men mot en avgift på 1 % av beloppet som du tar ut.

Spara åt ditt barn

Hos oss kan du även spara åt barnen med ett Barnsparkonto Fix. Du öppnar kontot med ditt BankID men i ditt barns namn. Villkoren är likadana som för ett vanligt Sparkonto Fix med en lägsta insättning om 10 000 kr och hög ränta under hela bindningstiden.

Far- och morföräldrar kan förstås spara till sitt barnbarn, men tänk på att barnsparkontot behöver öppnas av barnets förmyndare.

Läs mer om Barnsparkonto

barnspar

Om insättningsgarantin

Våra konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kunden få ersättning för vissa särskilt angivna händelser med högst fem miljoner kronor. Riksgälden ska göra ersättningen tillgänglig för kunden inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Särskilt informationsblad om insättningsgarantin hittar du här.

Läs mer på Riksgäldens webbplats

Spara klokt

Det finns flera olika sätt att spara på och syftet med sparandet kan variera beroende på var man befinner sig i livet. En del sparar för ekonomisk trygghet och för att skydda sig mot oväntade utgifter, medan andra sparar till pension eller en jorden runt-resa. När du ska välja sparform behöver du väga in vilken risk som passar dig och ditt sparande. Är det viktigaste för dig att ha ett tryggt sparande med låg risk är det klokt att välja ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti.

Så bygger du upp en ekonomisk buffert

Oväntade utgifter kan komma när du minst anar det. Om bilen plötsligt inte startar eller huset får en fuktskada är det alltid tryggt att kunna luta sig mot sparade pengar. Här går vi igenom vad du bör tänka på och hur du gör för att skaffa en sparbuffert.

Läs mer

Så lyckas du med månadssparandet

Vägen till ett lyckat sparande handlar mycket om att vara konsekvent. Därför är det en god idé att starta ett månadssparande. Då slipper du själv agera och utföra varje överföring, utan kan istället luta dig tillbaka medan dina sparpengar växer över tid.

Läs mer

Planera ett lyckat bröllop med liten budget

Kostnaden för ett bröllop kan lätt skena iväg. Men hur gör man för att få bröllopet man föreställt sig och samtidigt hålla kostnaderna på en lagom nivå? Vi listar några smarta tips.

Läs mer

Vanliga frågor om Sparkonto Fix

 • Vad händer när mitt Sparkonto Fix löper ut?

  På förfallodagen avslutas kontot. Ditt sparkapital plus ränta, minus skatt, sätts in på ditt avkastningskonto. Vill du binda pengarna på ytterligare en period öppnar du ett nytt Sparkonto Fix. I samband med avslutet får du ett brev med uppgifter om hur ditt sparande växt under tiden.

 • Kan jag plocka ut pengar från ett Sparkonto Fix innan löptidens slut?

  Du kan alltid göra förtida uttag eller avslut, men i samband med att ett uttag eller avslut görs innan löptidens slut tas en avgift på 1% av uttaget belopp.

 • Varför öppnas ett nytt Ikano Sparkonto när jag öppnar ett Sparkonto Fix?

  När Sparkonto Fix öppnas via hemsidan öppnas alltid även ett nytt Ikano Sparkonto som avkastningskonto. Avkastningskontot är ett vanligt Ikano Sparkonto utan bindningstid. Det belopp som ska sättas in på Sparkonto Fix ska överföras till avkastningskontot senast 10 dagar efter att Sparkonto Fix öppnats. Överföring till Sparkonto Fix sker därefter automatiskt.

 • Hur sätter jag in pengar på mitt sparkonto?

  För att överföra pengar från din andra bank till ditt konto på Ikano Bank behöver du via den internetbanken uppge clearing- och kontonummer. Du hittar ditt kontonummer genom att logga in på Mina sidor. De första fyra siffrorna är clearingnummer och de efterföljande sju är ditt kontonummer.

 • Vad gäller vid uttag?

  Du kan göra uttag på upp till 500 000 kr/dag eller 1 500 000 kr/vecka. Vid högre belopp behöver du kontakta vår kundservice på telefon 0476-88 000. Du legitimerar dig då med BankID.

 • Vilka räntor erbjuder ni på era sparkonton?

Har du frågor?
Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med alla frågor du har. Du når oss alla vardagar mellan kl 9–17. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du logga in och chatta med någon av våra handläggare.

Till kundservice