Sparkonton med ränta

Vi har bra räntor och schyssta villkor för alla

Hitta det rätta sparkontot för dig

Sparade pengar på banken innebär både trygghet och frihet att köpa det du vill. Att sätta ett tydligt mål för sig själv gör det enklare att spara pengar, till exempel genom att börja ett månadssparande dit man gör en stående överföring varje månad.

 • Insättningsgaranti på alla våra sparkonton
 • Inga krav på fler banktjänster
 • Möjlighet till sparkonto åt barn

 

Sparkonto

3,25 %

Passar om du vill spara till en buffert. Du kan när som helst plocka ut det du behöver.

 • Ingen bindningstid
 • Fria uttag
 • Inga avgifter

Sparkonto

Sparkonto Plus

3,65 %

En sparform som passar när du vet att du ska spara minst 100 000 kr, men ändå vill ha möjlighet till uttag.

 • Fyra fria uttag per år 

Sparkonto Plus

För att få räntan 3,65 % behöver du spara minst 100 000 kr. Sparar du mindre än så får du 3,25 % i ränta.

Sparkonto Fix

2,80 % - 3,75 %

Passar dig med en längre sparhorisont. Du får bättre ränta när du binder sparandet.

 • 1 års löptid
 • 2 års löptid
 • 5 års löptid 

Sparkonto Fix

Barnsparkonto

2,80 % - 3,75 %

Med ett barnsparande ger du barnen goda förutsättningar inför vuxenlivet.

Barnsparkonto

Spara åt barn eller barnbarn

Funderar du på att börja spara åt barn eller barnbarn? Att bygga upp ett sparkapital kan bli en värdefull ekonomisk hjälp när det är dags för barnen att stå på egna ben och till exempel skaffa körkort eller egen bostad. Ditt barnsparkonto kan både användas till månadssparande och för att ta emot enskilda överföringar, som pengagåvor från exempelvis födelsedagar eller dop- och namngivningsceremonier.

Hos oss kan du spara åt barn och väljer själv vilken sparkontoform som passar bäst. Oavsett vilken form du väljer hamnar pengarna på ett sparkonto med ränta. Öppna sparkontot med ditt BankID men i ditt barns namn.

Läs mer om Barnsparkonto

 

barnspar
par sparar pengar tillsammans

Spara tillsammans på gemensamt sparkonto

Vill du öppna sparkonto ihop med till exempel din partner? Att börja ett sparande tillsammans är klokt om ni har en tydlig målsättning i sikte. Kanske är tanken att sparpengarna ska läggas på en ny bil, en renovering i hemmet eller en långresa med familjen. Ett gemensamt sparande är också en god idé för att bygga upp en reservkassa om något oväntat händer. Skulle en oförutsedd stor utgift dyka upp är det alltid tryggt att kunna luta sig mot en sparbuffert.


Månadsspara – låt sparandet sköta sig självt

Det bästa sparandet är det som faktiskt blir av. Därför är det mest effektiva sättet att månadsspara, vilket inte ställer några krav på dig att göra överföringar varje gång du ska lägga undan pengar. Välj en stående summa som ska dras varje månad från ditt löne- eller transaktionskonto. Att sätta igång ett månadssparande är enkelt. Antingen anger du ditt önskade månadsbelopp i samband med att du öppnar sparkontot, eller så aktiverar du en stående överföring när du har loggat in.

Spara klokt

Det finns flera olika sätt att spara på och syftet med sparandet kan variera beroende på var man befinner sig i livet. En del sparar för ekonomisk trygghet och för att skydda sig mot oväntade utgifter, medan andra sparar till pension eller en jorden runt-resa. När du ska välja sparform behöver du väga in vilken risk som passar dig och ditt sparande. Är det viktigaste för dig att ha ett tryggt sparande med låg risk är det klokt att välja ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti.

Så bygger du upp en ekonomisk buffert

Oväntade utgifter kan komma när du minst anar det. Om bilen plötsligt inte startar eller huset får en fuktskada är det alltid tryggt att kunna luta sig mot sparade pengar. Här går vi igenom vad du bör tänka på och hur du gör för att skaffa en sparbuffert.

Läs mer

Så lyckas du med månadssparandet

Hur ser vägen till ett lyckat sparande ut? Till stor del handlar det om att vara konsekvent. Här hittar du våra bästa tips för hur du kommer igång och lyckas med ditt månadssparande. 

Läs mer

Planera ett lyckat bröllop med liten budget

Kostnaden för ett bröllop kan lätt skena iväg. Men hur gör man för att få bröllopet man föreställt sig och samtidigt hålla kostnaderna på en lagom nivå? Vi listar några smarta tips.

Läs mer

Om insättningsgarantin

Våra konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kunden få ersättning för vissa särskilt angivna händelser med högst fem miljoner kronor. Riksgälden ska göra ersättningen tillgänglig för kunden inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Särskilt informationsblad om insättningsgarantin hittar du här.

Läs mer hos Riksgälden

Vanliga frågor om Ikano Banks sparkonton

 • Hur lång tid tar det att föra över pengar från mitt Ikano Sparkonto till konto i annan bank?

  Om du gör ditt uttag via Mina sidor till ditt föranmälda konto i annan bank, samt gör överföringen innan kl. 14:00 en vanlig bankdag, har du normalt pengarna efter kl. 17:20 samma dag. I annat fall kommande bankdag.

  Du kan även schemalägga ett uttag om du önskar göra det en annan dag.

 • Kan jag ha flera aktiva konton hos er?

  Ja, det går bra.

 • Hur många föranmälda konton kan jag ha kopplade till mitt Sparkonto?

  Du kan ha 6 föranmälda konton kopplade till ditt Sparkonto.

 • Hur gör jag om jag vill månadsspara via autogiro?

  Logga in på Mina sidor och anmäl dig för månadssparande via autogiro. Du kan enkelt ändra beloppet för ditt månadssparande när du är inloggad.

 • Hur sätter jag in pengar på mitt sparkonto?

  För att överföra pengar från din andra bank till ditt konto på Ikano Bank behöver du via den internetbanken uppge clearing- och kontonummer. Du hittar ditt kontonummer genom att logga in på Mina sidor. De första fyra siffrorna är clearingnummer och de efterföljande sju är ditt kontonummer.

 • Vad gäller vid uttag?

  Du kan göra uttag på upp till 500 000 kr/dag eller 1 500 000 kr/vecka. Vid högre belopp behöver du kontakta vår kundservice på telefon 0476-88 000. Du legitimerar dig då med BankID.

 • Hur ändrar jag beloppet på mitt månadssparande?

  När du loggar in på Mina sidor kan du ändra beloppet på månadssparandet.

 • Hur avslutar jag ett konto?

  Önskar du avsluta ett sparkonto, och är ensam kontohavare, kan du enklast kontakta vår kundservice via chatt i inloggat läge på Mina sidor. Du kan även ringa in till oss, alternativt skicka in en avslutsblankett.

  Är ni två kontohavare ska ni använda avslutsblanketten ”Avsluta ditt sparkonto” som finns här.

 • Kan vi öppna ett gemensamt konto?

  Ja, i samband med öppnandet av kontot kommer ni få frågan om kontot ska öppnas för en eller två personer.

  Om den ena av er redan har ett konto, kan ni inte lägga till en person, utan då ber vi er öppna ett nytt gemensamt konto.

 • Går det att ta bort en kontohavare från ett gemensamt konto?

  Nej, då behöver ni öppna nytt konto.

 • Vilka räntor erbjuder ni på era sparkonton?

Har du frågor?
Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med alla frågor du har. Du når oss alla vardagar mellan kl 9–17. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du logga in och chatta med någon av våra handläggare.

Till kundservice