Billån med bra ränta och schyssta villkor

Ansök om billån upp till 350 000 kr

Funderar du på att skaffa en ny bil? Hos oss kan du låna till bilköpet oavsett om du köper via bilhandlare eller av privatperson. Vårt billån är ett privatlån, vilket innebär att du erbjuds en individuell ränta som baseras på din ekonomiska situation.

 • Låna upp till 350 000 kr
 • Du lämnar ingen säkerhet
 • Välj en återbetalningstid som passar dig
 • Individuell ränta mellan 6,55 % och 17,15 %

Räkna på ditt billån

kr
Ansöker du om lån över 350 000 kr behöver du en medsökande.
år
Genomsnittligt månadsbelopp:
Första månaden:
Sista månaden:

Så har vi räknat

Vi har räknat med en exempelränta på 10.14 % på belopp över 60.000 kr och 11.15 % på belopp under 60.000 kr, i verkligheten kan den bli en annan. Lånet betalas tillbaka med rak amortering, vilket betyder att du amorterar samma belopp varje månad. Men i takt med att skulden krymper får du successivt lägre räntekostnader. Det leder till att din totala månadskostnad minskar över tid.

Information om effektiv ränta för privatlån:
Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 10.14 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 620 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 157 216 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 10,62 % (2023-08-24).

Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får beror på hur stort belopp du vill låna och hur din ekonomiska situation ser ut. I samband med din låneansökan gör vi en kreditupplysning och om du blir godkänd får du ett ränteerbjudande direkt. Räntan vi kan erbjuda sätts individuellt för just dig och därför behöver vi få en överblick över din privatekonomi, så som inkomst och om du har några lån sedan tidigare.

6,55 %

Vår lägsta ränta just nu

Effektiv ränta: 6,75 %

17,15 %

Vår högsta ränta just nu

Effektiv ränta: 18,56 %

Vad behövs för att låna till bil?

 • Du är över 18 år
 • Du har en fast årsinkomst på minst 180 000 kr
 • Du måste godkänna våra lånevillkor
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar


Läs mer om våra grundkrav

Så fungerar lån till bil

Vårt billån är ett privatlån med rak amortering och individuell ränta. Du amorterar en lika stor summa månadsvis, vilket betyder att räntekostnaden för lånet successivt blir mindre varje månad.

Du kan välja att lägga upp ditt privatlån på 3-12 år och uppläggningsavgiften är alltid 0 kr. Ansök online och signera med BankID.

Arm i gips

Låneskydd – försäkring vid oväntat inkomstbortfall

Låneskyddet är en försäkring som kan hjälpa dig med månadsbetalningarna för ditt lån om du blir sjukskriven eller blir av med jobbet. Vid dödsfall kan försäkringen betala hela skulden.

Läs mer

Låna klokt

Livet bjuder på olika händelser som på ett eller annat sätt kostar pengar. Att köpa bil kan vara förenat med en större utgift och för många krävs det hjälp på traven för att klara finansieringen. Går du i lånetankar är det klokt att fundera igenom dina alternativ för att hitta en lösning som passar din situation. Tänk på att jämföra olika långivare, amorteringsalternativ och avgifter innan du landar i ett beslut.

Familj packar in saker i bilens bagagelucka

Tips när du köper begagnad bil

Det finns en mängd olika saker att ta hänsyn till vid en bilaffär. Bocka av dessa punkter och undvik de vanligaste fallgroparna när du ska köpa bil. 

Läs tipsen här

Man kör bil längs vägen

Gratis kontraktsmall

Ska du köpa bil av en privatperson? Ladda ner vår kontraktsmall så har du kommit en bit på vägen mot en tryggare affär. 

Läs mer

Kvinna med armen om sin arm sittande på träbänk

Så förbättrar du din kreditvärdighet

Här går vi igenom vad du ska tänka på för att stärka din kreditvärdighet och öka chanserna till ett beviljat lån.

Läs mer

Frågor och svar om billån

 • Är min ansökan bindande?

  Nej, din ansökan är inte bindande. När du ansökt om billån och blivit beviljad får du ett erbjudande som du kan tacka ja till genom att signera med BankID. Ansökningsprocessen är inte fullständig förrän du har signerat. Om du behöver tid att tänka igenom erbjudandet kan du vänta med att signera och komma tillbaka inom 30 dagar och signera då. En signeringslänk skickas ut till dig via e-post.

 • När får jag pengarna?

  Om du har signerat din ansökan med BankID görs utbetalningen normalt inom tre bankdagar. Om du har skickat in ditt skuldebrev via post betalas lånet ut 1-3 dagar efter att vi mottagit det, förutsatt att det är komplett och korrekt ifyllt.

 • Vilken ränta får jag?

  Räntan baseras på hur stort belopp du vill låna och på dina individuella förutsättningar, så som din inkomst och din kredithistorik. I samband med att du ansöker om lån gör vi en kreditupplysning och om du blir godkänd får du besked direkt om vilken ränta vi kan erbjuda dig.

 • Kan min ränta höjas under lånets löptid?

  Våra lån har rörlig ränta. Det innebär att räntan både kan höjas eller sänkas under lånets löptid.

 • Vilken återbetalningstid ska jag välja?

  Du kan återbetala lånet på 3 till 12 år. När du ansöker om ett belopp på 50 000 kr eller lägre så är det maximala återbetalningstiden istället 6 år. Med en kortare återbetalningstid minskar dina totala räntekostnader men månadsbeloppet blir högre eftersom du amorterar i snabbare takt. Du kan själv räkna på vad ditt preliminära månadsbelopp blir vid olika återbetalningstider. Den återbetalningstid du väljer bör grundas på vad lånet ska användas till. Används lånet till något som kommer att tappa i värde med tiden kan du med fördel välja en återbetalningstid som motsvarar produktens förmodade livslängd.

 • Kan jag amortera extra på mitt lån?

  En extra amortering innebär helt enkelt att du betalar av extra på ditt lån. Du väljer själv hur mycket du vill betala in.

  Vill du amortera extra på ditt privatlån hos oss gör du det till bankgironummer 162-9153. I meddelandefältet anger du ditt lånenummer, personnummer samt texten "Extra amortering" som meddelande. Observera att du inte kan använda detta bankgironummer för att amortera extra på ditt bolån. Vill du amortera extra på ditt bolån, vänligen ring 0476-88 170.

  Tänk på att en extra amortering inte kan avbryta månadens "vanliga" inbetalning. Beroende på hur mycket du väljer att extraamortera kommer framtida månadsbetalningar att minska genom att räntekostnaden minskar med skulden. Ditt tidigare bestämda amorteringsbelopp fortsätter som vanligt.

 • Kan jag ändra återbetalningstiden för mitt billån?

  Ja, i många fall är det möjligt att förlänga återbetalningstiden (dock är maxtiden 12 år) för att få en lägre månadskostnad eller förkorta återbetalningstiden för att få en högre månadskostnad. Observera att vid en förlängning blir totalsumman att betala tillbaka högre eftersom du behöver betala ränta för en längre period. För att förlänga återbetalningstiden kontaktar du vår kundservice.

 • Vad avgör om min ansökan blir godkänd?

  För att din ansökan ska godkännas behöver du först och främst uppfylla våra grundkrav. Du ska vara över 20 år, ha en stadigvarande årsinkomst på minst 180 000 kr och inte ha några betalningsanmärkningar. Dessutom behöver bilen du köper vara registrerad i Sverige. Utöver detta gör vi även en individuell bedömning av din ansökan där vi tar hänsyn till din inkomst, dina boendekostnader, redan existerade lån och andra delar av din privatekonomi. En del av dessa uppgifter hämtar vi in via en kreditupplysning i samband med din ansökan. Grundprincipen är att du ska ha utrymme att betala räntor och amorteringar som lånet innebär. För att avgöra detta görs en samlad bedömning. Det kan därför hända att du blir nekad ett billån trots att du uppfyller grundkraven.

 • Vad räknas som inkomst när jag fyller i min ansökan?

  För att låna pengar hos oss krävs att du har en stadigvarande årsinkomst på minst 180 000 kr. Det omfattar inkomster som kommer in varje månad från exempelvis anställning, pension eller föräldrapenning (om man har en anställning i grunden). Om du är sjukskriven eller arbetslös krävs i de flesta fall en medsökande. Bidrag räknas inte som inkomst.

 • Kan jag ansöka om ett billån tillsammans med någon?

  Ja, du kan ha en medsökande när du ansöker om billån. Genom att ansöka tillsammans med en medsökande kan du ofta förbättra lånevillkoren och öka möjligheten att få lånet beviljat. Tänk dock på att välja medsökande med omsorg, det vanligaste är att personen är sambo eller alternativt en förälder. Både huvudsökande och medsökande har fullt betalningsansvar för hela lånebeloppet (detta kallas också för solidariskt betalningsansvar).

 • Tar ni kreditupplysning?

  Vi gör alltid en kreditupplysning i behandlingen av din ansökan. Detta görs i samband med att du slutför din ansökan online och du får svar omgående.

 • Hur vet jag att jag blivit beviljad?

  Du får svar på din ansökan direkt när du ansöker online. Om du ansöker via telefon får du också omgående svar av den handläggare du pratar med.

 • Jag har fått information om att komplettera min ansökan, hur gör jag?

  I vissa fall kan du behöva komplettera din ansökan genom att skicka in ytterligare handlingar. Har du blivit ombedd att komplettera laddar du upp dina handlingar här.

  När vi bedömer din ansökan kan det bli aktuellt med en inkomstkontroll. Det innebär att vi i vissa fall behöver bekräfta den inkomst du angett för att undvika att du utsätts för onödiga ekonomiska risker. Inkomstkontrollen påverkar inte din kreditvärdighet. Har du fått information om att styrka din uppgivna inkomst behöver du använda en kontoinformationstjänst som finns här.

Undrar du över något?

Vi hjälper dig gärna med alla dina frågor. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du enkelt logga in och chatta med någon av våra handläggare under helgfria vardagar kl 9–17. Du kan också nå oss på telefon mellan kl 10–15.

Välkommen!

Till kundservice