Bolån med bra ränta och schyssta villkor

Räkna och ansök om bolån

Hos oss kan du ansöka om bolån när du ska köpa bostad, eller flytta ditt befintliga bolån. Du kan också utöka ditt bolån om du till exempel ska renovera huset eller installera solceller. Hos oss får du din bästa ränta utan att behöva förhandla. I vår Bolånekalkylator ser du direkt vad vi kan erbjuda dig.

 • Schyssta villkor utan förhandling och helkundskrav
 • Ansök online och signera med Mobilt BankID
 • Personlig bolånespecialist redo att hjälpa dig längs vägen
 • Nyhet! Lägre ränta med IKEA Family
  Läs mer

Låna till bostad

Ska du köpa bostad? 

Räkna på din månadskostnad och ansök om bolån hos oss.

Låna till bostad

Flytta bolån

Kan du få en bättre ränta på ditt bolån? 

Räkna på din ränta och flytta bolånet till oss.

Flytta bolån

Utöka bolån

Ska du renovera eller bygga ut din bostad? 

Höj ditt befintliga bolån upp till 85 % av bostadens värde.

Utöka bolån

besök på ikea

Lägre ränta på bolån med IKEA Family

Ditt boende är vår hemmaplan. Därför får du som IKEA Family medlem alltid en lägre ränta på ditt bolån hos oss. Du tar enkelt del av erbjudandet i samband med att din bolåneansökan blivit beviljad.

Läs mer om bolån med IKEA Family

Information om effektiv ränta för bolån
För ett bolån på 2 000 000 kr med rak amortering med en löptid på 30 år och månadsvis betalning med 3,74 % rörlig ränta blir den effektiva räntan 3,80 %. Den första månadsbetalningen (inkl. amortering) blir 11 789 kr. Totalt belopp att betala om lånet behålls i 30 år och räntan är oförändrad under lånets löptid uppgår till 3 125 117 kr. Antalet månadsbetalningar är då 360 stycken. Inga avgifter tillkommer. 2023-05-02. Bolån förmedlas av Ikano Bank AB (publ) i samarbete med kreditgivaren Borgo AB (publ) (org. nr 559153-2303, Box 24088, 104 50 Stockholm), och är förenat med panträtt i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt.

Dina fördelar

Tydlig prissättning med schyssta villkor
Hos oss behöver du inte flytta dina andra banktjänster eller vara en duktig förhandlare för att kunna få en bra ränta på ditt bolån. Vi erbjuder samma schyssta villkor för alla!

Räkna på boendekostnaden med smarta verktyg 
Med hjälp av vår Bolånekalkylator kan du få en uppskattning av vad din ränta och månadskostnad blir. Du har också möjlighet att testa och simulera olika scenarion som kan påverka din boendeekonomi. Testa vad du får kvar i plånboken

Digital ansökan med personlig handläggning 
För att du smidigt ska kunna ansöka i lugn och ro hanterar du alla steg i ansökningsprocessen online och signerar med Mobilt BankID. Våra duktiga bolånespecialister finns redo ett telefonsamtal bort när du behöver för att hjälpa dig längs vägen.

Räkna ut din ränta

Hos oss får alla samma chans till ett bolån med schyssta villkor utan krav på förhandling eller flytt av andra banktjänster. Våra bolåneräntor är färdigförhandlade och klara – se den bästa räntan vi kan erbjuda just dig i vår Bolånekalkylator.

Räkna ut din ränta

Vad får du kvar i plånboken? 

Olika faktorer kan göra att kostnaderna för ditt boende ändras över tid. Hur skulle din ekonomi påverkas av att räntan ändras, om du skaffar barn eller om du går ner i arbetstid? Simulera olika situationer och testa din boendeekonomi.

Testa din boendeekonomi

Skydda dina kostnader med Ikano Bank Trygg

Genom att försäkra dina viktiga månadskostnader kan du öka möjligheten att behålla din levnadsstandard och komma på fötter vid inkomstbortfall.

Läs mer om Ikano Bank Trygg

Lilla ordlistan när du ska köpa bostad

Vad är ett pantbrev och vad är skillnaden på handpenning och kontantinsats? Vi reder ut några vanliga begrepp som du stöter på när det är dags att köpa bostad.

Till ordlistan

Bolåna klokt

Ett bostadsköp är en av de största investeringarna i livet och de allra flesta av oss finansierar det med hjälp av bolån. Bolånet påverkar din ekonomi under lång tid. Ta genomtänkta beslut och planera i god tid genom att ta reda på hur stort lån du har råd med, vilka kostnader du ska räkna in och genom att jämföra villkoren hos olika långivare.

Räntehöjningar och stigande inflation – vad ska du som bostadsägare tänka på?

Under det senaste året har levnadskostnaderna ökat markant och efter höjningen av styrräntan i september känner många oro över hur de ska klara ekonomin framöver. 

Läs mer

Fördelarna med att flytta ditt bolån

Har du tänkt tanken på att byta bank för ditt bolån men inte kommit loss än? Då kan det vara dags – för många finns det nämligen tusenlappar att spara varje år. Här listar vi de största fördelarna med att se sig om på marknaden och utmana det bolån du har idag.

Läs mer

Låna till renovering – privatlån eller höjt bolån?

Går du i renoveringstankar och funderar igenom vilket lånealternativ du ska välja för att bekosta ditt projekt? 

Läs mer

Frågor och svar om bolån

 • Hur fungerar lånelöfte?

  Ett lånelöfte är ett slags förhandsbesked som visar hur stort bolån du har möjlighet att få. Ofta behöver du ett lånelöfte för att kunna delta i budgivningar. För tillfället erbjuder vi inte lånelöfte, men du kan alltid utmana ett lånelöfte från en annan bank hos oss innan du ansöker om ditt bolån. Använd vår bolånekalkylator för att få en indikation på vad du kan få för ränta hos oss. Du behöver inte något lånelöfte för att ansöka om bolån hos oss.

 • Hur mycket kan jag låna?

  Du kan ansöka om bolån hos oss upp till 15 miljoner kronor. Dina lånemöjligheter beräknas bland annat utifrån dina inkomster, utgifter och lånebelopp.

 • Vad får jag för ränta på bolånet?

  Den ränta du erbjuds bestäms av belåningsgraden, det vill säga lånets storlek i förhållande till bostadens värde, och vilken bindningstid du väljer. Med vår bolånekalkylator kan du enkelt få en indikation på vilken ränta vi kan erbjuda dig och vad din månadskostnad blir.

 • Kan jag låna till kontantinsats?

  När du köper en bostad får du bara bekosta 85 procent av köpesumman med hjälp av lån – resterande 15 procent behöver du kunna finansiera med egna pengar, en så kallad kontantinsats. Till kontantinsatsen kan du använda pengar som du sparat ihop eller vinsten från en tidigare försäljning. Vi erbjuder inte lån till kontantinsats.

 • Kan jag göra en extraamortering om jag vill?

  Har du ett bolån med tre månaders rörlig ränta går det bra att betala in extra (amortera) utan kostnad.

  För att göra extra amorteringsbetalningar och andra ändringar på lånet, vänligen kontakta oss på telefon 0476-88170 så hjälper vi dig med ditt ärende. Tänk på att det inte är möjligt att göra en extra inbetalning genom din månadsavi eller genom uppgifter som du hittar på nätet.

  Vid en extraamortering behöver du vara beredd på att kunna dela med dig av dokument som styrker pengarnas ursprung.

 • Hur betalar jag ränta och amorteringar på mitt bolån?

  Du betalar via autogiro, vilket innebär att dina ränte- och amorteringskostnader dras från ditt bankkonto automatiskt varje månad. I början kommer du att få hem en avi i brevlådan, men längre fram kommer det också vara möjligt att ta del av dina avier digitalt som inloggad på Mina sidor. Vi tar inte ut någon aviseringsavgift.

 • Hur mycket ska jag amortera?

  Att amortera innebär att du betalar tillbaka på ditt lån. Enligt amorteringskravet måste du amortera på ditt bolån om det uppgår till 50 % eller mer av bostadens värde. Hur mycket du behöver amortera beror på hur mycket du lånar i förhållande till bostadens värde och din inkomst.

  Bolånet amorteras på följande vis:

  • 2 % per år på belåningsgrad över 70 %.
  • 1 procent per år på belåningsgrad mellan 50 % och 70 %.
  • På belåningsgrader under 50 % är det valfritt att amortera på bolånet.

 • Hur gör jag om jag ska köpa nytt innan jag har sålt min nuvarande bostad?

  Med ett överbryggningslån har du möjlighet att finansiera köpet av en ny bostad innan du fått pengar från försäljningen av din gamla bostad. Överbryggningslånet är ett tillfälligt lån som löses in när din gamla bostad sålts. Du kan ansöka om överbryggningslån hos oss samtidigt som du ansöker om bolån.

 • Kan jag låna till handpenning?

  I samband med att du skriver kontrakt behöver du i regel betala in en handpenning. Handpenningen fungerar som en försäkring för säljaren fram till dess att du får tillträde till bostaden och betalar resterande belopp. Handpenningen utgör oftast 10 procent av köpesumman. När du ansöker om bolån hos oss kan du samtidigt ansöka om handpenningslån.

Har du några frågor? 

Du har alltid möjlighet att få hjälp längs vägen av våra duktiga bolånespecialister. 
Tveka inte att höra av dig, du når oss alla vardagar mellan kl 9–17.


Till kundservice

Vårt partnerskap med Borgo

Kreditgivare bakom Ikano Bank bolån är Borgo, ett fristående hypoteksbolag vars målsättning är att erbjuda marknadsledande bolån till svenska privatpersoner. Borgo ägs gemensamt av Ikano Bank, ICA Banken, Söderberg & Partners och Ålandsbanken. Genom att flera företag går samman skapas skalfördelar och förutsättningar för att erbjuda attraktiva bolåneräntor till konsumenter på ett ekonomiskt hållbart vis.

Borgo har tillstånd att bedriva verksamhet med tillstånd enligt 3 kap. 2 § lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse (“LBF”) samt enligt lag (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer (“LUSO”) och står under tillsyn av Finansinspektionen. Alla medarbetare hos Borgo som arbetar med bolån är licensierade av SwedSec samt har en bakgrund inom bank och finans med stor erfarenhet av bolån.

Läs mer på borgohypotek.se