Låneskydd

Försäkring för ditt lån vid sjukskrivning, arbetslöshet och dödsfall

Försäkra ditt lån

Det finns tillfällen då det kan vara skönt att slippa bekymra sig för sitt lån. Skulle oturen vara framme och du blir sjukskriven eller förlorar jobbet, så kan vårt Låneskydd täcka månadskostnaden för lånet, det vill säga både ränta och amortering. Vid dödsfall kan låneskyddet gå in och betala hela den återstående skulden.

  • Ersättning redan från 50 % sjukskrivning eller arbetslöshet
  • Du är försäkrad under hela låneperioden. När lånet är avbetalat avslutas låneskyddet automatiskt
  • Betalas ihop med ditt privatlån via samma autogirodragning eller faktura
 

Ansök om Låneskydd 

Ditt lånenummer finns att se på ditt skuldebrev eller när du loggar in. Hittar du inte lånenumret? Vänligen ring vår kundservice: 0476-88 000.

Så här fungerar Låneskydd

Du kan teckna Låneskydd i samband med att du ansöker om lån hos Ikano Bank. Har du redan ett lån och vill komplettera med ett låneskydd i efterhand så kan du ansöka genom att fylla i och skicka in detta formulär.

Ångerrätt och uppsägning

Under de 30 första dagarna har du ångerrätt. Använder du dig av ångerrätten innebär det att du inte anses ha haft något försäkringsskydd och om du hunnit betala in pengar för försäkringen återbetalas de. Efter ångerrätten kan du säga upp försäkringen när som helst under försäkringstiden genom att kontakta vår kundservice.

Är ni två som står på lånet?

Om ni är två låntagare kan ni välja om endast huvudlåntagaren ska teckna låneskyddet eller om ni önskar teckna varsitt Låneskydd. En medlåntagare kan endast teckna Låneskydd om huvudlåntagaren tecknat försäkringen.

Låneskydd kan tecknas av dig som: 

  • har ett låneavtal med Ikano Bank
  • har fyllt 18 men inte 65 år och är bosatt i Sverige,
  • är löntagare med en tillsvidareanställning på minst 17 timmar per vecka, är visstidsanställd på minst 17 timmar per vecka om visstidsanställningen pågår i minst 12 månader eller är egenföretagare,
  • inte har vetskap om varsel om uppsägning eller arbetslöshet 
  • är fullt arbetsför.

Vad kostar Låneskydd?

Månadspremien är 8 % av månadskostnaden för ditt lån, inkluderat både ränta och amortering, det vill säga 80 kr för varje 1000 kr du har i månadskostnad på lånet.

Du betalar månadskostnaden på samma faktura som ditt lån.

Ansök om Låneskydd

Undantag och begränsningar

Precis som andra liknande försäkringar har försäkringen undantag och begränsningar. Bland annat gäller försäkringen inte för sjukdom du har eller har haft inom 12 månader före du ansluter till försäkringen. Försäkringen lämnar inte ersättning för sjukskrivning som inträffar inom 30 dagar från försäkringens startdatum. På samma sätt lämnar försäkringen inte ersättning för arbetslöshet som du underrättas om inom 120 dagar från försäkringens startdatum. För att kunna få ersättning från försäkringen behöver du uppfylla vissa inträdeskrav, kvalificerings- och återkvalificeringstider.

Du kan läsa mer om undantag och begränsningar i förköpsinformationen. Fullständig information om försäkringens omfattning och undantag finns i försäkringsvillkoren.

Europeiska faktabladet IPID

Förköpsinformation

Fullständiga villkor

Har du frågor om försäkringen?

Välkommen att kontakta vår partner AXA om du vill veta mer om Låneskydd. Du når AXA alla vardagar mellan kl 9–17.

Ring AXA på: 08-519 896 21

Försäkringsgivare

Försäkringsgivare är AXA France Vie Sweden filial (516411-5080) och AXA France IARD Sweden filial (516411-5072).