Vi är Ikano Bank

Kort om oss

Ikano Bank startades i Sverige precis som IKEA för att ge de "många människorna" ett schysst alternativ i vardagen. Vi slog upp dörrarna 1995 och har idag verksamhet i åtta länder, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Polen, UK och Österrike. Ikano Bank är en del av Ikanogruppen, som äger 51 procent av banken. Ingka-koncernen, en strategisk partner i IKEAs franchisesystem äger resterande 49 procent av banken. Ikano Banks huvudkontor ligger i Malmö och företaget är registrerat i Älmhult där verksamheten en gång grundades.

Läs mer bolagsinformation

Finansiell information

Våra affärsområden

Privat

Våra banktjänster omfattar produkter som lån, kreditkort och sparkonton till privatpersoner. Försäljningen av dessa produkter sker fram för allt via Internet men även via telefon.

Företag

Vi erbjuder finansiella tjänster till återförsäljare som vänder sig till företagskunder. Dessa tjänster innefattar leasing, hyresavtal och factoring.

Vision & värderingar

Våra värderingar baseras på sunt förnuft, enkelhet, att arbeta tillsammans och att våga gå vår egen väg. Det är så vi gör skillnad. För att uppnå vår vision måste vi arbeta hårt och sträva åt samma håll.

Läs mer om vår vision och värderingar

Affärsidé

Tillsammans skapar vi möjligheter för en bättre vardag genom att erbjuda enkla, schyssta och prisvärda tjänster, för en sund ekonomi för de många människorna och företagen.