Vi är Ikano Bank

Kort om oss

Ikano Bank startades i Sverige precis som IKEA för att ge de "många människorna" ett bra alternativ i vardagen. Vi slog upp dörrarna 1995 och finns idag i åtta länder, bl.a Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Polen, UK och Österrike. Ikano Bank är en del av Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom bank, bostad, produktion, försäkring, data-analys och detaljhandel, som äger 51 procent av banken. Ingka-koncernen, en strategisk partner i IKEAs franchisesystem som driver över 378 IKEA-varuhus i 31 länder, äger resterande 49 procent av banken. Ikano Banks huvudkontor ligger i Malmö och företaget är registrerat i Älmhult där verksamheten en gång grundades. Vi erbjuder säljstödjande finansiering till företag, samt enklare bankprodukter till privatpersoner. Vill du veta mer om vår styrelse, vår ledning och ersättningar kan du göra det på sidan för bolagsinformation.

Läs mer bolagsinformation

Finansiell information

Våra affärsområden

Privat

Våra banktjänster omfattar produkter som lån, kreditkort och sparkonton till privatpersoner. Försäljningen av dessa produkter sker fram för allt via Internet men även via telefon.

Företag

Vi erbjuder finansiella tjänster till återförsäljare som vänder sig till företagskunder. Dessa tjänster innefattar leasing, hyresavtal och factoring.

Säljfinans

I samarbete med våra partners utvecklar vi säljstödjande tjänster. Syftet är att öka lönsamhet, försäljning och kundlojalitet för våra partners. Våra tjänster innefattar lösningar som butikskort och CRM-tjänster.

Vision & värderingar

Våra värderingar baseras på sunt förnuft, enkelhet, att arbeta tillsammans och att våga gå vår egen väg. Det är så vi gör skillnad. För att uppnå vår vision måste vi arbeta hårt och sträva åt samma håll.

Läs mer om vår vision och värderingar

Affärsidé

Vi skapar möjligheter för en bättre vardag genom att erbjuda enkla, schyssta och prisvärda tjänster, som möjliggör en sund ekonomi för de många människorna.

Vi representerar Ikano Bank Sverige

Emma Roslund Johansson

Emma Roslund Johansson
Acting Commercial Manager B2C & Business Line Manager IKEA

 

Vedran Kontic

Vedran Kontic
Head of D2C

Fredrik Hansson

Fredrik Hansson
Business Line Manager Partner Sales & Credit Cards

 

Ivan Kontic

Ivan Kontic
Business Line Manager Loans & Deposit

 

Frida Momeni Sandin

Frida Momeni Sandin
Acting Head of Marketing

 

Per Goldkuhl

Per Goldkuhl
Business Control Manager

 

Henrik Staulund

Henrik Staulund
Acting Commercial Manager B2B

 

Anja Sundstén

Anja Sundstén
Business Line Manager B2B

 

Ikano Bank AB (publ)

Ikano Bank AB (publ)
Hyllie Boulevard 27
215 32 Malmö

Ikano Bank växel:
010-330 00 03

Organisationsnr:
516406-0922

Letar du efter årsredovisningar och delårsrapporter? Det hittar på sidan för finansiell information. 

Finansiell information
Ledningen

Ledningen på Ikano Bank

Vill du veta mer om vilka som sitter i vår ledning, vilket ansvar vår styrelse har, bolagsstyrningens funktion, om årsstämman och om ersättningar så kan du göra det via länken nedan.

Bolagsinformation