Vi är Ikano Bank

Kort om oss

Ikano Bank startades i Sverige precis som IKEA för att ge de "många människorna" ett bra alternativ i vardagen. Vi slog upp dörrarna 1995 och finns idag i åtta länder, bl.a Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Polen, UK och Österrike. Ikano Bank är en del av Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom bank, bostad, produktion, försäkring, data-analys och detaljhandel, som äger 51 procent av banken. Ingka-koncernen, en strategisk partner i IKEAs franchisesystem som driver över 378 IKEA-varuhus i 31 länder, äger resterande 49 procent av banken. Ikano Banks huvudkontor ligger i Malmö och företaget är registrerat i Älmhult där verksamheten en gång grundades. Vi erbjuder säljstödjande finansiering till företag, samt enklare bankprodukter till privatpersoner. Vill du veta mer om vår styrelse, vår ledning och ersättningar kan du göra det på sidan för bolagsinformation.

Läs mer bolagsinformation

Finansiell information

Våra affärsområden

Privat

Våra banktjänster omfattar produkter som lån, kreditkort och sparkonton till privatpersoner. Försäljningen av dessa produkter sker fram för allt via Internet men även via telefon.

Företag

Vi erbjuder finansiella tjänster till återförsäljare som vänder sig till företagskunder. Dessa tjänster innefattar leasing, hyresavtal och factoring.

Säljfinans

I samarbete med våra partners utvecklar vi säljstödjande tjänster. Syftet är att öka lönsamhet, försäljning och kundlojalitet för våra partners. Våra tjänster innefattar lösningar som butikskort och CRM-tjänster.

Våra värderingar

Våra värderingar baseras på sunt förnuft, enkelhet, att arbeta tillsammans och att våga gå vår egen väg. 

Läs mer om våra värderingar

Affärsidé

Vi skapar möjligheter för en bättre vardag genom att erbjuda enkla, schyssta och prisvärda tjänster, för en sund ekonomi för de många människorna. 

Vi representerar Ikano Bank Sverige

Patrik Hankers

Patrik Hankers
Sverigechef

 

Madeilene Liljeroth

Madeilene Liljeroth
Marknadschef

Susanne Westerberg

Susanne Westerberg
Tf Produktchef

Fredrik Hansson

Fredrik Hansson
Försäljningschef

Emma Roslund Johansson

Emma Roslund Johansson
Försäljningschef IKEA

Anja Sunden

Anja Sundstén
Försäljningschef Företag

Markus Boda

Markus Boda
Controller Företag

Albert Snäll Berendahl

Albert Snäll Berendahl
Controller Privat

 

Ikano Bank AB (publ)

Ikano Bank AB (publ)
Hyllie Boulevard 27
215 32 Malmö

Ikano Bank växel:
010-330 00 03

Organisationsnr:
516406-0922

Letar du efter årsredovisningar och delårsrapporter? Det hittar på sidan för finansiell information. 

Finansiell information
Ledningen

Ledningen på Ikano Bank

Vill du veta mer om vilka som sitter i vår ledning, vilket ansvar vår styrelse har, bolagsstyrningens funktion, om årsstämman och om ersättningar så kan du göra det via länken nedan.

Bolagsinformation

Vi är en del av något större

Ikano Bank är ett affärsområde inom Ikano. Från början var Ikano en del av IKEA, men blev 1988 en egen företagsgrupp. Ikanogruppen ägs av familjen Kamprad. Ingvar Kamprad har grundat tre företagsgrupper – IKEA, Ikano och Inter IKEA. Alla är idag fristående från varandra, men samarbetar och drar fördel av varandras kompetenser.

Läs mer om Ikano Group

ikano group

Vi bryr oss

En viktig del av vår företagskultur handlar om att ta ett socialt ansvar. Vi vill hjälpa och göra skillnad för behövande och stöttar i första hand initiativ som kan förbättra barn och kvinnors möjligheter till utveckling och lärande.

Läs mer om hur vi bidrar
ECPAT

Developer Portal

Ikano Bank arbetar aktivt för att följa PSD2 regelverket, från mars 2019 har du möjlighet att använda våra psd2 sandbox apier;

För att nå vår utvecklarportal för sandbox PSD2 api;er, vänligen följ nedan länk.

https://open.bank.ikano/