Samla dina lån

Städa bland dina lån och krediter

Har du flera lån och krediter på olika ställen? Genom att samla dina lån i ett enda större privatlån finns det möjlighet att få lägre ränta och månadskostnad, samtidigt som du kan förbättra din kreditvärdighet och få bättre översikt. Så kan du ägna tid åt annat i stället.

Att samla lånen kan kallas för olika saker: samlingslån, omstartslån, hopbakslån eller nystartslån.

 • Chans till sänkt kostnad och ränta
 • Bättre koll på din ekonomi
 • 0 kr i uppläggningsavgift

Så samlar du dina lån och krediter

Hos oss kan du samla lån upp till 350 000 kr. Det är helt avgiftsfritt och du lämnar ingen säkerhet.

steg 1 låna pengar

Ansök om privatlån online eller kontakta våra lånespecialister för att samla dina lån.

steg 2 låna pengar

Välj ett lånebelopp som motsvarar den totala summan för de lån och krediter du vill samla.

Du ser ditt ränteerbjudande direkt. Signera lånehandlingarna med BankID.

steg 4 låna pengar

När du fått pengarna på ditt konto, använder du dem för att lösa dina befintliga lån.

Vill du ha hjälp att samla dina lån?

Att samla lånen är enkelt, och vi hjälper dig gärna. Fyll i formuläret så ringer en av våra kunniga lånespecialister upp dig.

Du kan expandera textrutan genom att dra i rutans nedre högra hörn.

Genom att trycka på Skicka samtycker du till att vi använder dina uppgifter för att kontakta dig med koppling till detta ärende via telefon, e-post och/eller sms. Här kan du läsa om hur vi hanterar personuppgifter (GDPR) .


Notera att det inte är möjligt att spara ned kommunikationen från detta formulär.

Tack för ditt intresse!

Vi återkommer till dig så snart som möjligt, våra arbetstider är måndag-fredag 09:00-17:00. Mvh Ikano Bank

Vi pratar gärna med dig!

Våra lånespecialister finns redo att hjälpa dig längs vägen.

Öppettider: mån-fre kl 09-17

0476-64 64 50

Räkna på din nya månadskostnad

kr
Ansöker du om lån över 200 000 kr behöver du en medsökande.
år
Genomsnittligt månadsbelopp:
Första månaden:
Sista månaden:

Så har vi räknat

Vi har räknat med en exempelränta på 10.14 % på belopp över 60.000 kr och 11.15 % på belopp under 60.000 kr, i verkligheten kan den bli en annan. Lånet betalas tillbaka med rak amortering, vilket betyder att du amorterar samma belopp varje månad. Men i takt med att skulden krymper får du successivt lägre räntekostnader. Det leder till att din totala månadskostnad minskar över tid.

Information om effektiv ränta för privatlån:
Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 10.14 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 620 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 157 216 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 10,62 % (2023-08-24).

Vilken ränta får jag?

När du samlar dina lån och krediter blir de till ett enda privatlån med en ränta som sätts utifrån din ekonomiska situation. När du gör en låneansökan tar vi en kreditupplysning. Blir du godkänd får du ett ränteerbjudande direkt. Räntan baseras bland annat på storleken på lånet, dina inkomster och om du har några andra lån.

6,55 %

Vår lägsta ränta just nu

Effektiv ränta: 6,75 %

17,15 %

Vår högsta ränta just nu

Effektiv ränta: 18,56 %

Vilka lån och krediter kan man samla?

 • Privatlån
 • Billån
 • Kontokrediter
 • Kreditkort
 • Avbetalningsköp
 • Delbetalningsköp

Samla dina lån och krediter

 • Låna för att lösa befintliga lån och krediter
 • Samla lån upp till 350 000 kr
 • 0 kr i uppläggningsavgift
 • Individuell ränta 6,55 % - 17,15 %
 • Återbetalningstid på 3 till 12 år
 • Rak amortering som minskar månadskostnaden över tid

Kom ihåg att avsluta dina gamla lån och krediter

När du ansöker om att samla dina lån hos oss får du det totala lånebeloppet utbetalat till ditt eget konto. Du använder sedan pengarna för att själv lösa dina lån och krediter. I samband med att du löser varje enskild kredit är det viktigt att du också ser till att avsluta krediten hos respektive kreditgivare. Har du till exempel ett kreditkort fortsätter krediten nämligen att löpa trots att du betalar av den innestående skulden.

Kontakta kreditgivaren och be om att få avsluta ditt konto hos dem helt och hållet.

Vad säger våra kunder?

 Jag har aldrig blivit så vänligt bemött. Ni är så kunniga! – Ingela, 56 år

 Snabb handläggning och bra bemötande. – Malek, 42 år

 Trevliga och engagerade handläggare, guldstjärna! – Olivia, 34 år

Låneskydd – försäkring vid oväntat inkomstbortfall

Vårt Låneskydd är en försäkring som kan hjälpa dig med månadsbetalningarna för ditt lån om du blir sjukskriven eller blir av med jobbet. Vid dödsfall kan försäkringen betala hela skulden.

Läs mer om Låneskydd

vilket sparkonto passar dig

Hemkära tips

Många smålån med hög ränta och extra avgifter kan tynga ekonomin, samtidigt som det kan vara svårt att få överblick. Men om du väljer att samla dina lån och krediter finns det stor chans att få bättre ränta och villkor. I slutändan finns det möjlighet att spara en ganska stor slant varje månad som du kan använda till annat eller lägga i ett sparande. Här hittar du tips och information om att samla lån från Sveriges hemkäraste bank.

Familj fikar utomhus

Därför ska du samla dina lån och krediter

Varför är det bättre med ett större privatlån istället för flera små? Anders Henriksson, låneförmedlare på Ikano Bank, förklarar.

Läs mer

barn rider på pappas axlar

Jämför rätt

Innan du bestämmer dig för ett lån är det bra att stämma av vilka alternativ du har. Här går vi igenom vad du ska titta på när du jämför långivare.

Läs mer

Familj fikar utomhus

Vad är skillnaden mellan rak amortering och annuitetslån?

Vilken amorteringsmodell du har på ditt lån påverkar både din månadskostnad och totalkostnad för lånet. Lär dig mer om skillnaderna och vad du ska tänka på.

Läs mer

Frågor och svar om att samla lån

 • Hur löser jag mina gamla lån?

  Efter att du ansökt om att samla lånen hos oss får du pengarna utbetalda till ditt konto. Använd beloppet för att lösa de lån och krediter du vill samla. Tänk på att också avsluta krediterna helt och hållet hos respektive kreditgivare.

 • När vet jag om jag blir beviljad?

  När du ansöker om att samla dina lån online får du svar direkt på skärmen och får även veta vilken ränta vi kan erbjuda dig.

 • Vad innebär det att samla lån?

  Att samla lån innebär att man ersätter flera smålån och krediter med ett enda större lån. Rent praktiskt fungerar det så att man räknar samman sin totala skuld för alla smålån och ansöker om ett enda större lån för motsvarande belopp. Det nya lånet använder man sedan för att betala tillbaka alla smålån och resultatet blir att man endast har ett enda lån.

 • Varför ska man samla sina lån?

  Det finns mycket pengar att spara på att samla flera smålån till ett enda större lån. Stora lån har väsentligt lägre ränta än små. När du samlat dina lån slipper du även betala aviavgift för varje enskilt lån och här finns ytterligare pengar att spara. En annan fördel är att du slipper hantera månatliga amorteringar för varje enskilt lån. Många gånger förbättrar man även sin kreditvärdighet genom att bara ha ett enda större lån istället för flera små.

 • Vilka typer av lån och krediter kan jag samla hos er?
 • Vilken ränta får jag när jag samlar mina lån hos er?

  Vi tillämpar variabel och individuell ränta. Vilken ränta just du får beror på hur stort belopp du vill samla och på dina individuella förutsättningar och din privatekonomi. I samband med din låneansökan får du besked om exakt vilken ränta vi kan erbjuda dig.

Vi tycker om att prata med dig!

Vi hjälper dig gärna när du har frågor. Du når oss alla vardagar mellan kl 9–17. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du logga in och chatta med någon av våra handläggare.

Till kundservice