Banklån med bra ränta och schyssta villkor

Ansök om lån upp till 350 000 kr

Banklån, som vi vanligen kallar för privatlån, är lån som du kan använda till det du behöver utan att lämna säkerhet. Med vårt banklån får du både bra ränta och schyssta villkor.

 • Få besked direkt
 • 0 kr i uppläggningsavgift
 • Betala in extra när du vill
 • Rak amortering minskar månadskostnaden över tid

Räkna på din månadskostnad för lånet

kr
Ansöker du om lån över 200 000 kr behöver du en medsökande.
år
Du betalar ungefär per månad
Första månaden:
Sista månaden:

Så har vi räknat

Vi har räknat med en exempelränta på 10.14 % på belopp över 60.000 kr och 11.15 % på belopp under 60.000 kr, i verkligheten kan den bli en annan. Lånet betalas tillbaka med rak amortering, vilket betyder att du amorterar samma belopp varje månad. Men i takt med att skulden krymper får du successivt lägre räntekostnader. Det leder till att din totala månadskostnad minskar över tid.

Information om effektiv ränta för privatlån:
Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 10.14 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 620 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 157 216 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 10,62 % (2023-08-24).

Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får beror på hur stort belopp du vill låna och hur din ekonomiska situation ser ut. I samband med din låneansökan gör vi en kreditupplysning och om du blir godkänd får du ett ränteerbjudande direkt. Räntan vi kan erbjuda sätts individuellt för just dig och därför behöver vi få en överblick över din privatekonomi, exempelvis dina inkomster och om du har några lån sedan tidigare.

6,55 %

Vår lägsta ränta just nu

Effektiv ränta: 6,75 %

17,15 %

Vår högsta ränta just nu

Effektiv ränta: 18,56 %

Så mycket kan du låna

Hos oss kan du ansöka om banklån på upp till 350 000 kr. Hur stort lån du kan bli beviljad beror på flera faktorer. Vi baserar bedömningen på dina ekonomiska förutsättningar, så som inkomst, kredithistorik och anställningsform eller om du har en annan sysselsättning. Vill du få en uppskattning på hur mycket du kan låna utifrån dina förutsättningar kan du testa vår låneindikator. Ingen kreditupplysning görs och du får direkt ett preliminärt besked om hur mycket du kan låna.

Ta reda på hur mycket du kan låna

Om banklån

 • Låna mellan 10 000 kr och 350 000 kr
 • Individuell ränta 6,55 % - 17,15 %
 • Återbetalningstid på 3 till 12 år
 • Möjlighet att låna tillsammans med någon annan
 • Så här går det till att låna pengar

  Är det äntligen dags att fixa till där hemma? Hos oss kan du låna till renovering eller något annat som du har planerat att förverkliga. Oavsett vad du behöver låna till går det smidigt och snabbt att ansöka om ett banklån hos oss.

  steg 1 låna pengar

  Identifiera dig med BankID och gör en ansökan direkt online.

  steg 2 låna pengar

  Se ditt ränte­erbjudande.

  Signera dina lånehandlingar med BankID.

  steg 4 låna pengar

  Pengarna betalas ut till dig inom tre bankdagar.

  Försäkra lånet med låneskydd

  Med ett låneskydd får du som har ett banklån hos oss en trygghet om oturen är framme. Om du till exempel blir sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös får du möjlighet att anpassa dig efter din nya verklighet, medan försäkringen kan gå in och täcka månadskostnader för lånet.

  Läs mer om vårt låneskydd

  Arm i gips

  Låna klokt

  Alla kan vi behöva låna pengar någon gång. Livet bjuder på olika händelser som ibland kostar mer än vad som för stunden finns i plånboken. Då är det klokt att tänka igenom sina alternativ och jämföra olika lånegivare, amorteringsalternativ och avgifter innan man tar ett beslut.

  Familj sitter i soffa och tittar på surfplatta och läser tidning

  Samla dina lån

  Har du flera olika lån och krediter? Hos oss kan du samla dina lån och sannolikt sänka din månadskostnad.

  Läs mer

  Leende kvinna i blå tröja

  Vad är rak amortering?

  I takt med att du amorterar minskar räntekostnaden på ditt lån. Det betyder att din månadskostnad sjunker med tiden.

  Läs mer

  Kvinna med armen om sin arm sittande på träbänk

  Låna tillsammans kan ge bättre villkor

  Att ansöka om lån tillsammans med en annan person är ofta fördelaktigt om du vill få lägre ränta och bättre lånevillkor.

  Räkna på lån med medsökande

  Frågor och svar om banklån

  • Är min ansökan bindande?

   Nej, din ansökan är inte bindande. När du ansökt om banklån och blivit beviljad får du ett erbjudande som du kan tacka ja till genom att signera med BankID. Ansökningsprocessen är inte fullständig förrän du har signerat. Om du behöver tid att tänka igenom erbjudandet kan du vänta med att signera och komma tillbaka inom 30 dagar och signera då. En signeringslänk skickas ut till dig via e-post.

  • När får jag pengarna?

   Om du har signerat din ansökan med BankID görs utbetalningen normalt inom tre bankdagar. Om du har skickat in ditt skuldebrev via post betalas lånet ut 1-3 dagar efter att vi mottagit det, förutsatt att det är komplett och korrekt ifyllt.

  • Vilken ränta får jag?

   Räntan baseras på hur stort belopp du vill låna och på dina individuella förutsättningar, så som din inkomst och din kredithistorik. I samband med att du ansöker om lån gör vi en kreditupplysning och om du blir godkänd får du besked direkt om vilken ränta vi kan erbjuda dig.

  • Kan min ränta höjas under lånets löptid?

   Våra lån har rörlig ränta. Det innebär att räntan både kan höjas eller sänkas under lånets löptid. Läs mer om räntehöjningar på befintliga banklån här.

  • Ska jag välja privatlån, blancolån, banklån eller konsumtionslån?

   Privatlån, blancolån, banklån och konsumtionslån är olika namn på samma sak, dvs. lån utan säkerhet som du kan använda till vad du vill, så som renovering, bil, båt, mc, husvagn eller solceller.

  • Vilken återbetalningstid ska jag välja?

   Du kan återbetala lånet på 3 till 12 år. När du ansöker om ett belopp på 50 000 kr eller lägre så är det maximala återbetalningstiden istället 6 år. Med en kortare återbetalningstid minskar dina totala räntekostnader men månadsbeloppet blir högre eftersom du amorterar i snabbare takt. Du kan själv räkna på vad ditt preliminära månadsbelopp blir vid olika återbetalningstider. Den återbetalningstid du väljer bör grundas på vad lånet ska användas till. Används lånet till något som kommer att tappa i värde med tiden kan du med fördel välja en återbetalningstid som motsvarar produktens förmodade livslängd.

  • Kan jag amortera extra på mitt lån?

   Ja, du kan alltid amortera extra på ditt lån vid tillfällen då din ekonomi tillåter, oberoende av vilken återbetalningstid du valde när du ansökte om lånet. Du gör dina extra inbetalningar till bankgironummer 162-9153. I meddelandefältet anger du ditt lånenummer och personnummer samt texten ”extra amortering” som meddelande.

  • Kan jag ändra återbetalningstiden för mitt banklån?

   Ja, i många fall är det möjligt att förlänga återbetalningstiden (dock är maxtiden 12 år) för att få en lägre månadskostnad eller förkorta återbetalningstiden för att få en högre månadskostnad. Observera att vid en förlängning blir totalsumman att betala tillbaka högre eftersom du behöver betala ränta för en längre period. För att förlänga återbetalningstiden kontaktar du vår kundservice.

  • Vad avgör om min ansökan blir godkänd?

   För att din ansökan ska godkännas behöver du först och främst uppfylla våra grundkrav. Du ska vara över 18 år, ha en stadigvarande årsinkomst på minst 125 000 kr och inte ha några betalningsanmärkningar. Utöver detta gör vi även en individuell bedömning av din ansökan där vi tar hänsyn till din inkomst, dina boendekostnader, redan existerade lån och andra delar av din privatekonomi. En del av dessa uppgifter hämtar vi in via en kreditupplysning i samband med din ansökan. Grundprincipen är att du ska ha utrymme att betala räntor och amorteringar som lånet innebär. För att avgöra detta görs en samlad bedömning. Det kan därför hända att du blir nekad ett banklån trots att du uppfyller grundkraven.

  • Vad räknas som inkomst när jag fyller i min ansökan?

   För att låna pengar hos oss krävs att du har en stadigvarande årsinkomst på minst 180 000 kr. Det omfattar inkomster som kommer in varje månad från exempelvis anställning, pension eller föräldrapenning (om man har en anställning i grunden). Om du är sjukskriven eller arbetslös krävs i de flesta fall en medsökande. Bidrag räknas inte som inkomst.

  • Kan jag höja mitt banklån?

   För att höja ditt privatlån hos oss behöver du göra en ny låneansökan. Blir din nya ansökan godkänd kan vi lösa det befintliga banklånet i samband med att vi betalar ut det nya. På så vis får du bara ett lån istället för två. Eftersom vi gör en ny kreditprövning kan räntan komma att ändras beroende på din nya kreditsituation.

   Läs mer om du går tillväga om du vill låna mer

  • Kan jag ansöka om ett banklån tillsammans med någon?

   Ja, du kan ha en medsökande när du ansöker om banklån. Genom att ansöka tillsammans med en medsökande kan du ofta förbättra lånevillkoren och öka möjligheten att få lånet beviljat. Tänk dock på att välja medsökande med omsorg, det vanligaste är att personen är sambo eller alternativt en förälder. Både huvudsökande och medsökande har fullt betalningsansvar för hela lånebeloppet (detta kallas också för solidariskt betalningsansvar).

  • Jag vill låna en lägre summa än 10 000 kr, hur gör jag då?

   Det är inte möjligt att ansöka om ett lägre belopp med vårt banklån. Om du vill ha en lägre summa att handla för kan vi istället rekommendera vårt kreditkort, som är en löpande kontokredit med 1 000 kr som lägsta belopp.

  • Tar ni kreditupplysning?

   Vi gör alltid en kreditupplysning i behandlingen av din ansökan. Detta görs i samband med att du slutför din ansökan online och du får svar omgående.

  • Hur vet jag att jag blivit beviljad?

   Du får svar på din ansökan direkt när du ansöker online. Om du ansöker via telefon får du också omgående svar av den handläggare du pratar med.

  • Jag har fått information om att komplettera min ansökan, hur gör jag?

   I vissa fall kan du behöva komplettera din ansökan genom att skicka in ytterligare handlingar. Har du blivit ombedd att komplettera laddar du upp dina handlingar här.

   När vi bedömer din ansökan kan det bli aktuellt med en inkomstkontroll. Det innebär att vi i vissa fall behöver bekräfta den inkomst du angett för att undvika att du utsätts för onödiga ekonomiska risker. Inkomstkontrollen påverkar inte din kreditvärdighet. Har du fått information om att styrka din uppgivna inkomst behöver du använda en kontoinformationstjänst som finns här.

  Undrar du över något?

  Vi hjälper dig gärna med alla dina frågor. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du enkelt logga in och chatta med någon av våra handläggare under helgfria vardagar kl 9–17. Du kan också nå oss på telefon mellan kl 10–15.

  Välkommen!

  Till kundservice