Sparkonto med högre rörlig ränta

Högre ränta på dina sparpengar 3,65 %

Med Sparkonto Plus har du tillgång till ditt sparkapital under tiden som det växer tryggt till hög ränta. För att få räntan 3,65 % behöver du spara minst 100 000 kr. Dina pengar skyddas av insättningsgarantin upp till 1 050 000 kr.

 • Rörlig ränta
 • Fyra fria uttag per år
 • Bestäm sparmål
 • Bra för månadssparande

Börja spara i tre enkla steg

spara steg 1 ikon

Fyll i dina personuppgifter.

spara steg 2 ikon

Ställ in om du direkt vill börja månadsspara och svara på några frågor.

spara steg 3 ikon

Signera med BankID och skicka in.
Klart! Nu kan du börja spara.

Bra att veta...

Du kan sätta in hur mycket du vill på ditt Sparkonto Plus. Skulle du behöva ta ut pengar har du rätt till fyra fria uttag per kalenderår (efter det tas en avgift på 1 % av beloppet som du tar ut). 

För att få räntan 3,65 % krävs att sparar minst 100 000 kr. Om ditt sparkapital understiger 100 000 kr får du 3,25 % i ränta.

Spara åt ditt barn

Hos oss kan du även spara åt barnen med ett Barnsparkonto Plus. Du öppnar kontot med ditt BankID men i ditt barns namn. Villkoren är likadana som för ett vanligt Sparkonto Plus, med 3,65 % i ränta från första kronan och fyra fria uttag per år.

Far- och morföräldrar kan förstås spara till sitt barnbarn, men tänk på att barnsparkontot behöver öppnas av barnets förmyndare.

Läs mer om Barnsparkonto

barnspar

Om insättningsgarantin

Våra konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kunden få ersättning för vissa särskilt angivna händelser med högst fem miljoner kronor. Riksgälden ska göra ersättningen tillgänglig för kunden inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Särskilt informationsblad om insättningsgarantin hittar du här.

Läs mer på Riksgäldens webbplats

Spara klokt

Det finns flera olika sätt att spara på och syftet med sparandet kan variera beroende på var man befinner sig i livet. En del sparar för ekonomisk trygghet och för att skydda sig mot oväntade utgifter, medan andra sparar till pension eller en jorden runt-resa. När du ska välja sparform behöver du väga in vilken risk som passar dig och ditt sparande. Är det viktigaste för dig att ha ett tryggt sparande med låg risk är det klokt att välja ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti.

Så bygger du upp en ekonomisk buffert

Oväntade utgifter kan komma när du minst anar det. Om bilen plötsligt inte startar eller huset får en fuktskada är det alltid tryggt att kunna luta sig mot sparade pengar. Här går vi igenom vad du bör tänka på och hur du gör för att skaffa en sparbuffert.

Läs mer

Så lyckas du med månadssparandet

Hur ser vägen till ett lyckat sparande ut? Till stor del handlar det om att vara konsekvent. Här hittar du våra bästa tips för hur du kommer igång och lyckas med ditt månadssparande. 

Läs mer

Planera ett lyckat bröllop med liten budget

Kostnaden för ett bröllop kan lätt skena iväg. Men hur gör man för att få bröllopet man föreställt sig och samtidigt hålla kostnaderna på en lagom nivå? Vi listar några smarta tips.

Läs mer

Vanliga frågor om Sparkonto Plus

 • Kan jag göra hur många uttag jag vill på Sparkonto Plus?

  Du kan göra fyra uttag per kalenderår och konto innan någon avgift tas ut. Från och med det femte uttaget debiteras en avgift på 1 % av uttaget belopp.

  I samband med uttaget påförs eventuell uttagsavgift.

 • Måste jag sätta in minst 100 000 kr för att öppna ett Sparkonto Plus?

  Nej, men om du sparar mindre än 100 000 kr får du räntan 3,25 %. Istället för räntan 3,65 %.

 • Hur gör jag om jag vill månadsspara via autogiro?

  Logga in på Mina sidor och anmäl dig för månadssparande via autogiro. Du kan enkelt ändra beloppet för ditt månadssparande när du är inloggad.

 • Hur sätter jag in pengar på mitt sparkonto?

  För att överföra pengar från din andra bank till ditt konto på Ikano Bank behöver du via den internetbanken uppge clearing- och kontonummer. Du hittar ditt kontonummer genom att logga in på Mina sidor. De första fyra siffrorna är clearingnummer och de efterföljande sju är ditt kontonummer.

 • Vad gäller vid uttag?

  Du kan göra uttag på upp till 500 000 kr/dag eller 1 500 000 kr/vecka. Vid högre belopp behöver du kontakta vår kundservice på telefon 0476-88 000. Du legitimerar dig då med BankID.

 • Hur ändrar jag beloppet på mitt månadssparande?

  När du loggar in på Mina sidor kan du ändra beloppet på månadssparandet.

 • Vilka räntor erbjuder ni på era sparkonton?

Har du frågor?
Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med alla frågor du har. Du når oss alla vardagar mellan kl 9–17. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du logga in och chatta med någon av våra handläggare.

Till kundservice