Rikare vardag

Hemkära tips för plånbok och boendeekonomi

Teman

25 september 2023

Att spara när ekonomin krisar: “Involvera hela familjen”

Ett par barnfötter sticler ut ur en hängmatta i sommarskymning

Hushållens ekonomi blir allt snävare. För en del börjar kanske boräntorna närma sig bristningsgränsen, samtidigt som man knappt vågar tänka på vinterns elräkningar. Att hålla ihop en balanserad ekonomi kan kännas snudd på omöjligt. Men om du känner att du befinner dig i ett ekonomiskt mörker kan det finnas några ljusglimtar att ta sikte på, och kanske till och med saker du kan göra för att förbereda dig inför vinterns kostnader. Caroline Karlsson, produktägare för Ikano Banks sparprodukter, navigerar i hur du kan tänka kring sparandet när styrräntan ökar.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

0 kommentarer04 september 2023

Checklista: Det här ska du tänka på när du går på visning

Person som bygger hus med byggklossar.

Att gå på visning är en viktig del på resan mot din nya bostad. Här får du möjlighet att känna in bostaden och ta reda på mer än det som står i annonsen. Många gånger är det just under visningen man bestämmer sig för om man ska buda eller inte. Men det är också lätt att bli överväldigad och glömma bort vad det egentligen var du skulle titta efter och fråga om. Med den här checklistan vill vi hjälpa dig att göra det mesta av visningen så att du kan ta ett genomtänkt beslut.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

0 kommentarer01 september 2023

Vad är ett gåvobrev?

Att ge en gåva är en fin gest – det kan exempelvis vara en födelsedagspresent, julklapp eller ett bidrag till barnet som ska studera eller flytta hemifrån. Oavsett anledning till gåvan är det viktigt att man upprättar ett gåvobrev om gåvan är värd en större summa. Men vad är ett gåvobrev och när behövs det? Vi reder ut vad som gäller!

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

0 kommentarer24 augusti 2023

Så får du en jämställd ekonomi

Sverige är ett av världens mest jämställda länder, men även här finns fortfarande stora ekonomiska skillnader mellan kvinnor och män. Lever du i en relation är det därför viktigt att se över hur jämställd ekonomi du och din partner har, så att ni får samma förutsättningar för en ekonomiskt stabil framtid.  

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

0 kommentarer16 augusti 2023

Enkla tips för att finansiera din kontantinsats

Pappa och barn utforskar finansiering av kontantinsats på datorn.

Du har börjat tänka på att köpa ditt första egna boende. Det är både spännande och lite nervöst, särskilt när du möts av alla nya ord i köpa-bostad-språket. Bland alla nya begrepp är kontantinsats ett av de viktigaste du behöver ha koll på när du ska köpa bostad. När du tar ett bolån behöver du nämligen bekosta 15 procent av köpesumman med egna pengar. Vi vet– det handlar om mycket pengar. Men även om det kan kännas smått oöverstigligt finns det faktiskt flera sätt att finansiera kontantinsatsen. I den här artikeln ger vi dig tipsen du behöver för att kunna skaffa ditt första, egna boende.  

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Bostad

0 kommentarer


Hämta fler


 

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

    Vi behöver din medsökandes underskrift

    Välj hur du vill skriva under.

    Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

    Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.