Rikare vardag

Hemkära tips för din vardagsekonomi

11 juni 2024

Röd stuga med vita knutar i skymning

Att äga en sommarstuga eller ett fritidshus är en dröm för många, och det kan också vara en källa till extrainkomst under perioder när du inte själv använder den. Här ger vi dig tips och råd för att komma i gång med uthyrningen.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Bostad

07 juni 2024

Ungdomar äter pizza.

Äntligen dags att flytta hemifrån! Frihet, frihet och... massor av eget ansvar. Det är mycket som ska ordnas vid en flytt, särskilt om det är första gången. Därför har vi satt ihop en checklista för att hjälpa dig till en så smidig flytt som möjligt.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Bostad

02 juni 2024

Glad flicka flyger på mammas fötter

För första gången sedan 2016 började Riksbanken under våren att sänka styrräntan – besked som gör att den ekonomiska tyngden på hushållens axlar lättas något. Men även om flera experter spår fler sänkningar under det kommande året, kan det vara klokt att inte ta ut drömmen om extra tusenlappar till hushållskassan på förhand. Här går vi igenom hur du kan hantera räntesänkningarna med briljans.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

14 maj 2024

Det är mycket att tänka på inför en bostadsrenovering. Vilka behov har jag eller familjen? Vad har vi för budget? Och inte minst, hur höjer vi värdet och undviker fällorna? Mattias Lantto, mäklare och grundare av digitala plattformen Bostadssäljarna, delar här med sig av sina bästa tips.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

23 april 2024

Familj i hallen på väg ut.

Bolånet är en stor och tung utgift för många. Trots det är förvånansvärt få svenskar villiga att utmana sin bank – men här kan det finnas pengar att spara.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

Hämta fler