Vår blogg till en bättre vardagsekonomi

Tips från oss på Ikano Bank

Inflation

DAGENS ORD

"När priser och löner stiger i samhället samtidigt kallas det inflation. Inflationen innebär att trots att du får mer pengar i lönekuvertet räcker de ändå inte till att handla mer än tidigare. "

Teman

21 februari

Bättre låneutsikter om ni är två

Handla säkert

Ensam är stark är ett populärt uttryck, men när det kommer till lån är det för det mesta precis tvärtom. Är ni två är möjligheterna till att få ett lån beviljat betydligt större och ibland är det till och med en nödvändighet för att ens låneansökan ska beviljas. Samtidigt finns det flera saker du ska vara medveten om ifall du tar ett lån tillsammans med en annan person.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

0 kommentarer
14 februari

Separat eller gemensam ekonomi

Handla säkert

Det är inte ovanligt att man har olika tankar och åsikter om hur en gemensam ekonomi ska skötas. Då är det viktigt att hitta ett gemensamt sätt som båda kan acceptera, eftersom sättet man själv hanterar pengar även påverkar den andre. Det är inte bara hyran som är gemensam utan även reparationen av tvättmaskinen och storhandlingen inför helgen.

Läs hela inlägget

Anonym

Familjeekonomen

0 kommentarer07 februari

Så undviker du nätbluffar

Idag , den 7 februari, är det den globala dagen för säkerhet på nätet, Safer Internet day. Denna dag handlar om integritet, källkritik och säkerhet för våra barn, men även om hur man kan undvika bedrägerier och bluffar. Därför har jag listat de vanligaste bluffarna på Internet och hur man kan undvika att bli blåst på pengar.

Läs hela inlägget

Sharon Lavie

Familjeekonomen

0 kommentarer23 januari

Träna både kropp och knopp under sportlovet

sportlov

Det kanske känns som långt bort i tiden, men en dag ska barnen stå på egna ben, ha hand om hushåll och sin egen ekonomi. Önskemål om spel, mobiltelefoner och specifika kläder blir vanligare även i låga åldrar och därför kanske det inte är någon dum idé att redan nu förbereda barnen och lära dem att sakteligen ta egna ekonomiska beslut.

Om barn får träna i att ta hand om pengar redan i tidig ålder får de en grundläggande förståelse för pengar, vilket minskar risken att hamna i ekonomiska bekymmer som tonåring eller ung vuxen. Barn tycker dessutom ofta att det är riktigt roligt att få eget ansvar och ta hand om pengar. Så varför inte passa på att inte bara träna kroppen på sportlovet utan även stärka knoppen med lite ekonomikunskaper. Det finns många roliga sätt att träna på.

Läs hela inlägget

Sharon Lavie

Familjeekonomen

0 kommentarer


Hämta fler

Inloggningsalternativ

Internetbanken

Mobilt BankID

BankID

Varför kan jag inte logga in med pinkod?

Ikano Kort

Logga in Ikano Kort

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

    Vi behöver din medsökandes underskrift

    Välj hur du vill skriva under.

    Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

    Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.