Vår blogg till en bättre vardagsekonomi

Tips från oss på Ikano Bank

Effektiv ränta

DAGENS ORD

"Den totala kostnaden för ett lån, alltså inte bara räntan utan också de olika former av avgifter som kan tillkomma."

Teman

21 september

Hur påverkar höstbudgeten dig under 2018?

I onsdags (20 september) presenterade regeringen sin höstbudget och den kommer med en rad förslag som påverkar plånboken. Några av grupperna som får mer i plånboken är pensionärer, barnfamiljer, studenter och de som lever på sjuk eller aktivitetsersättning. Samtidigt höjs skatten på sparande i investeringssparkonto (ISK), flygresor och bensin för att nämna några. Regeringens höstbudget föreslår dessutom stora satsningar på skolan, jobb, miljön, sjukvård, tull, försvar och polis. Det är de största privatekonomiska förändringarna som blir verklighet om regeringens förslag i höstbudgeten 2017 klubbas igenom.

Läs hela inlägget

Sharon Lavie

Familjeekonomen

0 kommentarer24 augusti

Tipsen som hjälper dig att få råd med nästa semester

flamingo

Sommarsemestern är slut och i år har det varit snålt med sommarvärme på många ställen i Sverige. Det frestar faktiskt ekonomin lite extra att ha semester med dåligt väder eftersom gratisaktiviteter som strandbesök och cykelrundor inte känns så lockande. Istället kanske vi hittar oss själva i shoppingcenter eller i biosalongen. Aktiviteter som är trevliga, men som lätt slukar pengar. Som tur är går det att undvika att även en sommarsemester med dåligt väder slutar med hål i kassan genom att börja planera för nästa semester redan nu.

Läs hela inlägget

Sharon Lavie

Familjeekonomen

0 kommentarer22 augusti

Så får du råd med ditt första boende

får råd med första bostaden

Att äga sitt boende är en dröm för många. Känslan av att äga något eget och kunna forma det efter stil och tycke. Vissa ser möjlighet till att tjäna en hacka då bostadspriserna under de senaste 10 åren har ökat med flera procent per år och mycket mer än våra löner. I storstäderna kanske en egen bostadsrätt är det enda sättet att ens få en bostad inom överskådlig tid, då trycket på hyreslägenheter är hårt och priserna på andrahandsmarknaden svindlande höga.

Läs hela inlägget

Sharon Lavie

Familjeekonomen

0 kommentarer17 augusti

När en anhörig dör

anhörig har gått bort

Att fundera på hur livet efter en kär familjemedlems bortgång kommer vara, är givetvis tungt och något vi helst vill slippa tänka på. Samtidigt kan det vara en trygghet att veta att man kommer klara sig, när den dagen kommer, genom att förbereda sig lite. Det kan vara klokt att prata med sin partner eller anhörig om tillgångar, försäkringar och arvsfrågor. På så sätt kan du vara tydlig med vad du önskar om du går bort och du slipper gissa vad han eller hon hade velat om de går bort.

Läs hela inlägget

Sharon Lavie

Familjeekonomen

0 kommentarer17 augusti

Så förändras dina inkomster när du får barn

ekonomiska förändringar barn

Att få barn är en stor glädje som förändrar livet för alltid. Du har nu ett liv att ta hand om, ge kärlek och all omsorg till fram tills det att barnet är 18 år. På samma sätt som du förbereder dig emotionellt och praktiskt i hemmet så kan det vara bra att förbereda sig ekonomiskt inför barnets ankomst. Det första du behöver ha koll på är hur dina inkomster kommer att förändras. Kanske behöver du prioritera lite annorlunda eller börja spara redan nu för att förändringen inte ska bli för stor?

Läs hela inlägget

Sharon Lavie

Familjeekonomen

0 kommentarer


Hämta fler

Inloggningsalternativ

Internetbanken

Mobilt BankID

BankID

Varför kan jag inte logga in med pinkod?

Ikano Kort

Logga in Ikano Kort

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

    Vi behöver din medsökandes underskrift

    Välj hur du vill skriva under.

    Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

    Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.