Utöka ditt bolån

Ansök om att höja ditt bolån

Så här ansöker du

  1. Logga in på Mina Sidor och ansök
  2. Slutför ansökan om att höja bolånet med kompletterande information
  3. Signera enkelt med BankID

 

Logga in och ansök

Tänk på det här om du vill utöka bolånet

Maximalt kan du belåna 85 procent av din bostad. Din månadskostnad kan komma att förändras beroende på hur hög din totala belåningsgrad är. Bolånet amorteras enligt de vanliga amorteringsreglerna. Två procent per år ner till 70 procent belåningsgrad och därefter en procent per år ned till 50 procent belåningsgrad. Från 50 procent och lägre är det valfritt att amortera på ditt bolån. 

Med en höjning av bolånet kan det tillkomma kostnader för pantbrev. 2 procent av summan på pantbrevet är en så kallad stämpelskatt. Utöver det tillkommer en expeditionsavgift från Lantmäteriet.

  • Maximalt kan du belåna 85 procent av din bostad
  • 100 000 kronor är det lägsta beloppet du kan ansöka om att höja bolånet med
  • Räkna på belåningsgraden och hela månadskostnaden innan du ansöker
  • Ett utökat bolån kan innebära avgifter för pantbrev från Lantmäteriet eller pantsättning från bostadsrättsföreningen
  • Alla ägare av bostaden måste signera ansökan
 
Välja att höja bolånet eller ta ett privatlån när du ska renovera? Vad är bäst?

Flytta bolånet till Ikano Bank

För att kunna försäkra dina boendekostnader måste du ha ett befintligt bolån hos Ikano Bank. För dig som ännu inte är bolånekund hos oss finns möjlighet att ansöka om att flytta ditt bolån till oss. Ansökan sker digitalt i fyra steg. I samband med eller efter att du signerat avtalet och flyttat ditt bolån till oss kan du ansöka om att föraäkra dina boendekostnader.

Läs mer om att flytta bolånet

 

Vårt partnerskap med Borgo

Kreditgivare bakom Ikano Bank bolån är Borgo, ett fristående hypoteksbolag vars målsättning är att erbjuda marknadsledande bolån till svenska privatpersoner. Borgo ägs gemensamt av Ikano Bank, ICA Banken, Söderberg & Partners och Ålandsbanken. Genom att flera företag går samman skapas skalfördelar och förutsättningar för att erbjuda attraktiva bolåneräntor till konsumenter på ett ekonomiskt hållbart vis.

Borgo har tillstånd att bedriva verksamhet med tillstånd enligt 3 kap. 2 § lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse (“LBF”) samt enligt lag (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer (“LUSO”) och står under tillsyn av Finansinspektionen. Alla medarbetare hos Borgo som arbetar med bolån är licensierade av SwedSec samt har en bakgrund inom bank och finans med stor erfarenhet av bolån.

Läs mer på borgohypotek.se