Privatlån

Ett lån till låg ränta utan uppläggningsavgift

Ansök om privatlån upp till 350 000 kr

Hos oss kan du låna upp till 350 000 kr med ränta från 4,15 % till 15,94 %. Du behöver inte lämna någon säkerhet och vi bjuder alltid på uppläggningsavgiften. Du ansöker enkelt med BankID och får svar direkt. Testa även vår låneindikator utan kreditupplysning innan du ansöker så får du en uppskattning på dina chanser att bli beviljad ett privatlån.

Ansök

Privatlån upp till 350 000 kr

Räkna på ditt lån

kr
Ansöker du om lån över 200 000 kr behöver du en medsökande.
år

Hur har vi räknat?
Vi har räknat med en exempelränta på 5.94 %, i verkligheten kan den bli en annan. Första månaden betalar du mer för lånet än sista eftersom vi har rak amortering. När du betalar mer per månad i början sjunker den del du betalar ränta på och därför minskar din totala månadskostnad.

Exempel på ränta:
Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 5,94 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 398 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 143 872 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 6,10 % (2019-08-21).

Vem kan ansöka om privatlån hos er?

Alla som uppfyller våra grundkrav är välkomna att ansöka om lån.

Du ska vara över 18 år, ha en fast inkomst på minst 125 000 kr om året och får inte ha några betalningsanmärkningar. Du ska även godkänna våra villkor.

När du ansökt och blivit beviljad kan du acceptera vårt låneerbjudande direkt och signera med BankID.

Ansök om privatlån

Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får beror på hur stort belopp du vill låna och hur din ekonomiska situation ser ut. I samband med din privatlåneansökan gör vi en kreditupplysning och om du blir godkänd får du ett ränteerbjudande direkt. Nedan ser du vårt intervall från lägsta ränta till högsta ränta.

4,15 %

Vår lägsta ränta just nu

Effektiv ränta: 4,23 %

15,94 %

Vår högsta ränta just nu

Effektiv ränta: 17,16 %

Försäkra ditt privatlån

Försäkra ditt privatlån med Ikano Låneskydd

Ikano Låneskydd är en försäkring som kan hjälpa dig med månadsbetalningarna för ditt privatlån om du blir sjukskriven på heltid eller ofrivilligt arbetslös. Vid dödsfall betalar försäkringen hela skulden. Du kan teckna försäkringen i samband med din ansökan.

Läs mer om Ikano Låneskydd

Frågor och svar om privatlån

Är min ansökan bindande?

Nej. Din ansökan är inte bindande. När du ansökt om privatlån och blivit beviljad får du ett erbjdande som du kan tacka ja till genom att signera med BankID. Ansökanprocessen är inte fulltändig förrän du har signerat. Om du behöver tid att tänka igenom erbjudandet kan du vänta med att signera och komma tillbaka till ikanobank.se inom 30 dagar och signera då. En singeringslänk skickas ut till dig via e-post.

Vad krävs för att kunna bli godkänd?

Du ska som minimum uppfylla våra grundkrav, vilka är att du ska vara över 18 år, ha en fast årsinkomst på minst 125 000 kr och inga betalningsanmärkningar. Utöver detta gör vi även en individuell bedömning av din ansökan där vi tar hänsyn till din inkomst, dina boendekostnader, redan existerade lån och andra aspekter av din privatekonomi. En del av dessa uppgifter hämtar vi in via en kreditupplysning i samband med din ansökan. Grundprincipen är att du ska ha utrymme i din privatekonomi att kunna hantera de räntor och amorteringar som lånet innebär. För att avgöra detta görs en samlad bedömning. Det kan därför hända att du blir nekad ett privatlån trots att du uppfyller grundkraven.

När får jag pengarna?

Ditt lån blir normalt utbetalt inom tre arbetsdagar efter du har blivit godkänd och signerat med BankID.

Kan jag köpa en bil för pengarna?

Ja. Det är tillåtet att använda pengarna till ett fordonsköp.

Hur sätts min ränta?

Vi tillämpar individuell och variabel ränta.