Privatlån

Ett lån utan uppläggningsavgift till låg ränta

Privatlån med schyssta villkor till en ränta du kan leva med

Hos oss kan låna mellan 10 000 till 350 000 kr utan att  lämna säkerhet. Du behöver inte förhandla om ränta och vi bjuder alltid på uppläggningsavgiften.

Du kan välja att betala tillbaka privatlånet på mellan 3 till 12 år.
Ansök enkelt med BankID och få svar direkt.


Månadsrabatt

0 kr i uppläggningsavgift

Delbetala

Svar direkt

Drivmedelsrabatt

Ansök med BankID

Försäkring

Ränta mellan 4,15 % - 15,94 %


  

Testa dina lånechanser utan kreditupplysning

Med Låneindikatorn kan vi uppskatta dina chanser att bli beviljad ett privatlån och se hur mycket pengar du skulle kunna låna - helt utan kreditupplysning. Testa först, innan du ansöker. 

 

Ansök om privatlån

Testa dina lånechanser först

Räkna på ditt lån

kr
Ansöker du om lån över 200 000 kr behöver du en medsökande.
år

Hur har vi räknat?
Vi har räknat med en exempelränta på 7.24 %, i verkligheten kan den bli en annan. Första månaden betalar du mer för lånet än sista eftersom vi har rak amortering. När du betalar mer per månad i början sjunker den del du betalar ränta på och därför minskar din totala månadskostnad.

Exempel på ränta:
Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 5,94 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 398 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 143 872 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 6,10 % (2019-08-21).

fråga om räntehjning ikon

Så bestäms räntan på ditt privatlån 

Privatlåneräntan ligger just nu på mellan 4,15 % och 15,94 %. Vilken ränta du får beror på hur stort belopp du vill låna och hur din ekonomiska situation ser ut. I samband med din låneansökan gör vi en kreditupplysning och om du blir godkänd får du ett erbjudande om lån direkt.

Slut med galna avgifter på lån

Ska du låna till renoveringen?

Det finns flera sätt att finansiera en renovering på. Du kan spara ihop, utöka bolånet eller ansöka om ett nytt privatlån. Din ekonomi påverkas olika beroende på vilket alternativ du väljer. Visste du exempelvis att kreditkostnaderna för renoveringen ibland kan bli högre med ett utökat bolån jämfört med ett privatlån - trots att räntan på bolånet är lägre? Det beror på att bolånets återbetalningstid ofta är mycket längre.

Läs våra tips nedan om hur du bäst planerar och finansierar din renovering.
 

Finansiera renoveringen

Du kan finansiera din renovering på olika sätt och ditt val kan påverka din ekonomi på kort och lång sikt.
Läs mer

Planera renoveringen

Att renovera kan vara både roligt och nervöst. Det är lätt att se framför sig det nya köket eller vinden som äntligen blir inredd.
Läs mer

Anlita hantverkare

Innan du skriver avtalet så är det bra om du ber hantverkaren att komma och titta  där renoveringen ska göras.
Läs mer

Så lyckas du med renoveringen

Här har vi sammlat våra 10 bästa tips för hur du ska lyckas med din renovering.
Läs mer

Försäkra ditt privatlån

Ikano Låneskydd är en försäkring som är kopplat till ditt privatlån hos oss. Om du skulle bli sjukskriven på heltid eller ofrivilligt arbetslös går försäkringen in och betalar dina månadskostnader för lånet. Vid ett eventuellt dödsfall tar försäkringen hand om hela den återstående skulden.

Låneskyddet tecknar du i samband med att du ansöker om ett privatlån hos oss. Om du vill teckna Ikano Låneskydd och koppla det till ett befintligt privatlån hos oss kontaktar du vår Kundservice så hjälper vid dig med det.

Läs mer om Ikano Låneskydd

Frågor och svar om privatlån

 • Hur sätts min ränta?

  Din ränta baseras på:

  - Den information du angett i ansökan

  - Historik över hur du hanterat tidigare krediter

  -
  Uppgifter från kreditupplysningsföretag

  I samband med din ansökan ger vi dig besked om din individuella ränta. För att beskedet ska vara giltigt måste den information du lämnat i ansökan vara korrekt. Banken förbehåller sig rätten att ändra beskedet efter en slutlig kontroll.

  När du ansöker om lån ska du uppge en e-postadress så att vi enkelt kan kontakta dig och ge dig besked.

  Beskedet fungerar som ett lånelöfte och visar hur mycket du kan låna och till vilken ränta. Det är giltigt i 14 dagar från och med ansökningsdatumet.

 • Kan banken höja räntan på mitt befintliga lån?

  Ikano Bank tillämpar rörlig ränta. Det betyder att räntan kan ändras över tid, men det innebär inte att räntan på ditt befintliga lån kan höjas hur som helst. För att vi ska få höja räntan krävs det att våra upplåningskostnader ökar.

  Läs mer om räntehöjningar på befintliga lån

 • När blir lånet utbetalt?

  Lånebeloppet finns normalt tillgängligt på ditt konto inom tre arbetsdagar efter att vi fått ditt skuldebrev.

  Du ska alltid skicka tillbaka skuldebrevet undertecknat samman med eventuella skriftliga kompletteringar via post.

  Läs mer om vad och hur du kompletterar

 • När vet jag om min låneansökan blivit beviljad?

  Du får omgående svar på om ditt lån blivit beviljat när du ansöker online eller via telefon. När du ansöker online skickar vi även beskedet till din e-post. När du ansöker via telefon får du besked av handläggaren du pratar med.

 • Vad räknas som fast årsinkomst?

  Som fasta inkomster räknar vi inkomster från fast anställning, pension, vikariat eller eget företag. Bidrag räknas inte som inkomst. Har du ett fast arbete och även bidrag så som bostadsbidrag eller underhållsbidrag så är det endast inkomsten från arbetet vi godkänner som inkomst.

 • Kan jag göra en extra amortering?

  Om du vill amortera extra på ditt lån så gör du dina extra inbetalningar till plusgironummer 55 10 26-8. I meddelandefältet ska du ange ditt lånenummer och texten ”extra amortering”.

 • Vilka kompletteringar behöver jag skicka in?

  Fast anställd/Vikariat
  Om du är fastanställd eller har ett vikariat ska du skicka in dina två senaste lönespecifikationer. Om du nyligen startat din anställning eller kommit tillbaka från föräldraledighet godkänner vi även ett giltigt arbetsgivarintyg. Intyget får inte vara mer än två månader gammalt.

  Egen företagare
  Är du egenföretagare kräver vi att din verksamhet varit aktiv i 18 månader eller längre. Du ska skicka din senaste reviderade balans- och resultaträkning till oss. Vi kan även efterfråga preliminär balans- och resultaträkning för pågående verksamhetsår.

  Föräldraledig
  Om du är föräldraledig ska du skicka in ett utdrag från försäkringskassan för de två senaste månadernas utbetalningar. Observera att Ikano Bank inte godkänner SGI dvs. sjukpenningsgrundande inkomst.

  Sjukskriven
  Om du är sjukskriven ska du skicka in ett utdrag från försäkringskassan för de två senaste månadernas utbetalningar. Observera att Ikano Bank inte godkänner SGI dvs. sjukpenningsgrundande inkomst.

  Pension 
  Om du är pensionär skickar du in ett utdrag från respektive pensionsutbetalare som intygar den uppgivna inkomsten för innevarande år.

  Flera inkomster
  Har du angett sammanlagd inkomst från flera jobb ska kompletteringar från respektive inkomstkälla skickas in.

 • Hur löser jag mitt lån?

  Kontakta vår Kundservice på telefonnummer 0476 - 88 000 så hjälper vi dig med ett avslutsbelopp för ditt lån.

 • Hur bedömer Ikano Bank min inkomst om jag är föräldraledig?

  Om du är föräldraledig är det din föräldraersättning du ska ange som inkomst i ansökan. Kravet är dock att du har en fastanställning, pension, vikariat eller är egen företagare när du inte är föräldraledig.

 • Hur bedömer Ikano Bank min inkomst om jag är sjukskriven?

  Om du är sjukskriven är det din sjukpenning som skall anges som inkomst i låneansökan. Kravet är dock att du har en fastanställning, vikariat eller är egen företagare när du inte är sjukskriven.

 Samla dina lån och krediter

Att ha många små lån och krediter är oftast ganska dyrt. Du kan ersätta dina kreditkortsskulder och avbetalningar med ett banklån hos oss. Då kan du få lägre månadskostnad, bättre villkor och en högre kreditvärdighet.

Samla lån

Logga in

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

  Vi behöver din medsökandes underskrift

  Välj hur du vill skriva under.

  Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

  Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.