Låna pengar med schyssta villkor

Behöver du låna pengar? Om du ska renovera i bostaden eller köpa något du har tänkt på länge kan vårt privatlån hjälpa dig med finansieringen. Om du har flera dyra lån och krediter kan vi hjälpa dig att samla dina lån och sannolikt få bättre villkor och en lägre månadskostnad.

Har du ett bolån och ser över dina boendekostnader erbjuder vi möjligheten att flytta ditt bolån från din nuvarande bank. Du kan också ansöka om bolån i samband med att du köper ny bostad.

Oavsett vad du behöver låna till är det klokt att välja ett lån som passar din ekonomi. Hos oss ansöker du enkelt om lån online med BankID.

Sveriges nöjdaste privatlånekunder

Vi är oerhört stolta över att ha Sveriges nöjdaste privatlånekunder, enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI) 2022 – ett resultat av vårt långsiktiga arbete med att erbjuda trygga och schyssta tjänster med kundernas behov i fokus.

Så jobbar vi med schyssta lån

Privatlån

Låna pengar med bra ränta och schyssta villkor när du vill förverkliga en idé eller göra ett större inköp. Ansök om att låna från 10 000 kr upp till 350 000 kr och välj att lägga upp lånet på 3 till 12 år. Du behöver inte lämna någon säkerhet.

 • Få besked direkt
 • 0 kr i uppläggningsavgift
 • Betala in extra när du vill
 • Rak amortering minskar månadskostnaden över tid

Läs mer och ansök
Bus i trädgården
Information om effektiv ränta för lån
Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 10.14 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 620 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 157 216 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 10,62 % (2023-08-24).

Borstar håret hemma

Bolån med bra ränta

Hos oss kan du ansöka om bolån när du ska köpa bostad, eller flytta ditt befintliga bolån. Ofta finns det stora pengar att spara.

 • Schyssta villkor utan förhandling och helkundskrav
 • Ansök online och signera med Mobilt BankID
 • Personlig bolånespecialist redo att hjälpa dig längs vägen
 • Lägre ränta med IKEA Family

Läs mer och ansök

räkna på räntan

Samla lån

Har du olika lån och krediter lite här och där? Hos oss kan du samla lånen vilket ger dig goda utsikter att få en lägre totalkostnad.

 • Möjlighet till sänkt månadskostnad
 • Ett lån istället för flera
 • Ränta från 6,55 % - 17,15 %

Läs mer och ansök
Information om effektiv ränta för bolån
För ett bolån på 2 000 000 kr med rak amortering med en löptid på 30 år och månadsvis betalning med 4,52% rörlig ränta blir den effektiva räntan 4,61%. Den första månadsbetalningen (inkl. amortering) blir 13 089 kr. Totalt belopp att betala om lånet behålls i 30 år och räntan är oförändrad under lånets löptid uppgår till 3 359 767 kr. Antalet månadsbetalningar är då 360 stycken. Inga avgifter tillkommer. 2023-07-07. Bolån förmedlas av Ikano Bank AB (publ) i samarbete med kreditgivaren Borgo AB (publ) (org. nr 559153-2303, Box 24088, 104 50 Stockholm), och är förenat med panträtt i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt.

Låna klokt

Alla kan vi behöva låna pengar någon gång. Livet bjuder på olika händelser som ibland kostar mer än vad som för stunden finns i plånboken. Då är det klokt att tänka igenom sina alternativ och jämföra olika lånegivare, amorteringsalternativ och avgifter innan du tar ett beslut.

Familj fikar utomhus

Jämför rätt när du väljer lån

Vad kan du göra för att känna sig trygg inför ditt lånebeslut? Vi går igenom och förklarar bland annat varför det lönar sig i längden att jämföra hela kostnaden för lånet och inte bara vad du betalar i månaden.

Läs mer

Leende kvinna tittar ner

Vad är rak amortering?

Med rak amortering är ditt amorteringsbelopp på lånet lika stort varje månad. Effekten blir att din månadskostnad blir mindre ju längre tiden går eftersom den del du betalar i ränta successivt sjunker.

Läs mer

Glatt par sitter nära varandra på bänk

Låna tillsammans kan ge bättre ränta

Om du har en medsökande ökar dina chanser att få en bra ränta. Det beror på att banken kan bedöma två inkomster och en högre total betalningsförmåga.

Räkna på lån med medsökande

Kvinna med post it-lappar talar inför andra

Tips för att ta ett bra lån

 • Kan du finansiera delar av köpet med sparade pengar är det alltid bäst
 • Försäkra dig med ett låneskydd
 • Räkna på vad du klarar av att betala av i månaden, även om din ekonomi skulle förändras
 • Se upp för dolda avgifter
 • Räkna på hela kostnaden för lånet, inte bara vad du betalar i månaden

Låneskydd

Med ett låneskydd får du som har ett privatlån hos oss en trygghet om något oväntat händer som förändrar tillvaron och påverkar privatekonomin. Om du till exempel blir sjukskriven eller blir av med jobbet får du möjlighet att anpassa dig efter din nya situation, medan försäkringen kan täcka dina månadskostnader för lånet.

Läs mer om låneskydd

Arm i gips

Två kvinnor ler och tittar på mobil

Så här tar du ett lån

Alla lån vi erbjuder kan du räkna på i förväg och du kan alltid ansöka online med BankID. Innan du påbörjar själva ansökan kan du räkna på lånebelopp och vilken återbetalningstid som passar för dig och dina behov.

Våra grundkrav skiljer sig åt något beroende på om du ansöker om privatlån eller att flytta bolån. Men gemensamt för privatlån och bolån är att du som sökande måste vara minst 18 år. Innan ansökan för respektive lån påbörjas listar vi vilka krav du behöver uppfylla.

Kreditvärdigheten påverkar räntan du får

Räntan du erbjuds styrs bland annat av din kreditvärdighet, vilket är en bedömning av din förmåga att kunna betala av dina skulder. Ju bättre kreditvärdighet du har, desto lägre ränta kan du bli erbjuden när du tecknar ett lån. Kreditvärdigheten baseras bland annat på tidigare och aktiva lån och krediter, om du har några betalningsanmärkningar och vilken inkomst du har.

Har din inkomst förbättrats sedan du tecknade dina gamla lån och krediter kan din kreditvärdighet påverkas positivt. Om du till exempel får en löneförhöjning och sedan ansöker om att samla dina lån kan det betyda att du erbjuds en lägre ränta.

Par sitter på uteservering och fikar

Frågor och svar om lån

 • Är min låneansökan bindande?

  Nej, din ansökan är inte bindande. Först när du har ansökt om privatlån eller flytt av bolån och blivit beviljad får du ett erbjudande som du kan välja att tacka ja till. Ansökningsprocessen är inte fullständig förrän du har signerat.

 • Vad krävs för att ansöka om privatlån?

  Våra grundkrav för att ansöka om privatlån:
  – Du är över 18 år
  – Du har en fast årsinkomst på minst 180 000 kr
  – Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  – Du godkänner våra lånevillkor

  Ansök om privatlån

 • Vad krävs för att ansöka om flytt av bolån?

  Våra grundkrav för att kunna flytta bolån:
  – Alla sökande är minst 18 år
  – Alla sökandes inkomst är i svenska kronor (SEK)
  – Alla sökande är folkbokförda i Sverige
  – Hushållet har en stadigvarande inkomst på minst 180 000 kr per år

  Flytta ditt bolån

 • Vad får jag för ränta på privatlån?

  Räntan du blir erbjuden baseras på hur stort belopp du vill låna och på dina ekonomiska förutsättningar, till exempel inkomst och kredithistorik. För att kunna göra en noggrann bedömning tar vi en kreditupplysning i samband med att du ansöker om privatlån. Om du blir beviljad får du besked direkt om vilken ränta vi kan erbjuda dig.

  Ansök om privatlån

 • Vad får jag för ränta på bolån?

  Hos oss får du ett ränteerbjudande som är unikt för dig och din ekonomiska situation. Räntan vi kan erbjuda bestäms av vilken belåningsgrad bostaden har, hur stor del av bostadens marknadsvärde som belånas och vilken bindningstid du väljer för ditt bolån. Det betyder att du inte behöver förhandla eller köpa till andra tjänster för att få ner boräntan när du flyttar ditt bolån till oss.

  Med vår bolåneräknare kan du räkna på ditt bolån och få en preliminär uppskattning på vilken ränta vi kan erbjuda dig och vad din månadskostnad kommer att bli.

 • När får jag svar på min låneansökan?

  Du får svar direkt vid ansökningstillfället om vi kan ge dig ett låneerbjudande, oavsett om du ansöker om privatlån eller att flytta bolån.

 • Hur ansöker jag om lån?

  Hela ansökningsprocessen sker digitalt, oavsett om det gäller privatlån eller att flytta bolån. Du ansöker, följer upp och hanterar alla steg i processen online och signerar med BankID. Våra lånerådgivare och kundservicemedarbetare är naturligtvis tillgängliga via telefon om du behöver hjälp på vägen.

 • Kan jag höja mitt lån?

  Ja, men för att höja ett befintligt privatlån behöver du ansöka om ett nytt lån. Vill du inte ha två olika privatlån kan du uppge att det nya lånet ska lösa ut ditt befintliga privatlån.

  När du flyttar ditt bolån kan du samtidigt ansöka om att höja bolånet.

 • Kan jag samla mina lån hos er?

  Ja. Börja med att ansöka om att samla dina lån hos oss. I praktiken innebär det att du tecknar ett nytt privatlån som används för att betala av de andra lånen. Här kan du läsa mer om hur du samlar lån och krediter i ett lån.

 • När får jag pengarna?

  När det gäller privatlån görs utbetalningen normalt inom tre bankdagar om du har signerat med BankID. Om du har skickat in ditt skuldebrev via post betalas lånet ut 1-3 dagar efter att vi mottagit det, förutsatt att informationen är korrekt ifylld.

  När det gäller att flytta bolån kan handläggningstiden variera, bland annat beroende på hur lång tid det tar att få in eventuella kompletteringar. Så snart handläggningsprocessen är klar överförs pengarna till ditt angivna konto.

Har du frågor?
Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med alla frågor du har. Du når oss alla vardagar mellan kl 9–17. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du logga in och chatta med någon av våra handläggare.

Till kundservice