Kreditkort

0 kr årsavgift och kredit upp till 60 000 kr med Ikano Kort


Ikano Kort är ett VISA kreditkort utan årsavgift.

Vi har tagit fram ett kreditkort med låga avgifter och generösa förmåner - ett kort som hjälper dig i alla vardagssituationer. Du kan ansöka om kredit upp till 60 000 kr och delbetala dina köp med schyssta villkor och låg ränta. Du har möjligheten att betala 5% av månadsfakturan som lägst och skjuta fram resten till nästa månad om du önskar- det kallar vi flexibel delbetalning. 
Villkor för Ikano Kort 

Ansök om vårt kreditkort

Ikano Card - background shadow
Ikano Bank Kreditkort

Delbetala med 1,21 %* månadsränta

Vissa månader är räkningshögen större än andra. Med Ikano Kort kan du att delbetala dina köp och fakturor med bra ränta och schyssta villkor. Du kan betala 5 % av månadsfakturan som lägst och skjuta fram resten till nästa månad om du önskar. Din inbetalning får dock inte understiga 100 kr. På kortfakturan ser du det minsta beloppet du kan betala in.

Ansök om Ikano Kort

Delbetala med kreditkort

Ikano Kort har en rörlig årsränta på 14,55 % (månadsränta 1,21 %) och aviavgift om 25 kr/mån, vilket ger en effektiv ränta på 19,04 % (2020-04-21). Om du har en skuld på 10 000 kr och du betalar av den på 12 månader blir ditt månadsbelopp 915 kr och totala återbetalningsbelopp 10 976 kr. Betalar du hela månadens inköp när fakturan kommer tillkommer ingen ränta på dina inköp. Du kan få upp till 500 kr rabatt per månad. maximalt 6000 kr i rabatt per år. När du signerat och din ansökan blir godkänd skickas kort och pinkod separat hem till dig inom en vecka.

Kredit upp till 60.000 kr

Delbetala dina köp med schyssta villkor och bra ränta.  
Läs mer

Gratis reseförsäkring

Köp din resa med Ikano Kort och få en reseförsäkring utan kostnad.
Läs mer 

Betala räkningar 

Betala räkningar och fakturor  med vårt kreditkort.
Läs mer

StopService dygnet runt

Skydda din identitet och värdehandlingar till rabatterat pris.
Läs mer 

Extra trygg med betalskydd

Ikano Betalskydd är en försäkring som kan hjälpa dig med din avbetalning för ditt kreditkort om olyckan skulle vara framme.
Läs mer 

Digital faktura

Få din månadsfaktura digitalt via Kivra. 
Läs mer

Ett kreditkort med schyssta rabatter

Med Ikano VISA får du rabatt i en hel bransch varje månad. Håll koll på rabattkalendern på Mina Sidor. 

Ditt VISA-kort känner igen i vilken typ av butik du handlat och kategoriserar inköpen i exempelvis livsmedel, restaurang, kläder med mera. När du handlar med ditt kort dras rätt rabatt automatiskt, oavsett vad du köper.

 

Månadsrabatt

Betala med kortet i den bransch där vi erbjuder månadens rabatt

Delbetala

Kortet känner själv igen vilken bransch butiken tillhör

Drivmedelsrabatt

Rabatten dras från din kortfaktura

 

Rabattkalendern -  Nya rabatter varje månad

10%

januari

Sportbutiker

20%

Februari

Bokhandlare

10%

Mars

Smyckes- och klockbutiker

10%

April

Sportbutiker

10%

Maj

Florister

10%

Juni

Optiker

5%

Juli

Bygghandlare

5%

Augusti

Inredningsbutiker

20%

September

Bokhandlare

5%

Oktober

Elektronikbutiker

10%

November

Florister

10%

December

Leksaksbutiker

Rabattnivåer 2021
Betala med ditt Ikano Kort i månadens utvalda butiksbransch. Du kan få upp till 500 kr i rabatt per månad. Maximalt 6000 kr i rabatt per år.

Beställ BankID

Betala räkningar och fakturor med ditt kreditkort  

 

Du kan enkelt betala räkningar och fakturor med ditt Ikano VISA-kort. Tjänsten erbjuds i samarbete med Betalo och kostar 1,9% av fakturabeloppet. Du kan även delbetala dina fakturor med samma villkor som ett vanligt kreditkortsköp.

Läs mer om Betalo

 • Nya regler för kortbetalningar

  Från och med den 1:e jan 2021 kommer kortköp bli säkrare genom att så kallad stark kundautentisering i större utsträckning kommer krävas.
  Detta innebär att internetköp som tidigare inte krävt verifiering via BankID framöver kommer behöva signeras med BankID på fil eller med ett Mobilt BankID.
  Om säljaren inte stödjer säkra betalningar finns en risk att köpet inte kommer gå att genomföra. Köp i fysiska butiker blir säkrare genom att det i fler fall kommer krävas PIN-kod istället för signatur som autentisieringsmetod.
  Denna förändring gäller alla banker/kortutgivare och är ett led i implementering av EU-direktivet PSD2 (Payment Service Directive 2)

  Sammanfattningsvis:

  • När du handlar på internet kan du hädanefter i större utsträckning behöva identifiera dig med Mobilt BankID.
  • När du betalar med kort i butik, kommer du behöva ange din PIN-kod till kortet oftare. Om du inte kommer ihåg din PIN-kod är du välkommen att kontakta Kundservice.
  • Om en butik inte följer de nya reglerna kan din betalning komma att nekas.

  Om du har frågor är du mer än välkommen att kontakta oss på 0476-88 000

 • Tillkommer det ränta även om jag inte vill delbetala?

  Nej. Om du inte vill delbetala så tillkommer det ingen ränta på dina köp. Betalar du hela beloppet på kortfakturan inom den sedvanliga tidsperioden så tillkommer det ingen ränta. Det tillkommer endast ränta om du vill skjuta upp betalningen till nästkommande månader.

 • Kan jag höja min kreditgräns?

  Du kan ansöka om att höja din kreditgräns via en blankett som du finner på Mina sidor för ditt kort.

  Du kan även ringa till oss på 0476 - 88 000 och få hjälp med en ansökan om höjning över telefon.

 • Hur vet jag om månadsrabatten gäller i en specifik butik?

  Om du är osäker på om månadsrabatten gäller i en specifik butik kan du kontakta oss så hjälper vi dig ta reda på hur butiken är registrerad i VISAs branschregister och om branschrabatten gäller. Du kan även fråga butikspersonalen vilken bransch butiken tillhör i VISAs register. Tänk dock på att butikspersonalen oftast inte känner till våra månadsrabatter, men det betyder inte att rabatten inte gäller.  

 • Hur tar jag del av månadsrabatterna?

  Betala med ditt kreditkort i den butiksbransch där vi erbjuder månadens rabatt. Ditt VISA-kort känner igen vilken bransch butiken tillhör och rabatten dras från din kortfaktura. Det gäller också för onlineköp.  

  Tänk på att butikspersonalen oftast inte känner till våra branschrabatter och rabatten kommer inte att synas på butikskvittot, men rabatten kommer alltid att dras från din kortfaktura.

 • På vilka stationer gäller bensinrabatten?

  Bensinrabatten gäller på alla betalställen som är registrerade som bensinstationer i VISAs branschregister.

 • Hur lägger jag upp en delbetalning?

  När du får fakturan betalar du bara den del av beloppet som du önskar betala den månaden. Resterande belopp förs över till nästa månads faktura. På så sätt kan du delbetala dina köp över valfritt antal månader. Du kan betala 5 % av fakturabeloppet som lägst och skjuta fram resten till nästa månad. Din inbetalning får dock inte understiga 100 kr.

 • Gäller rabatterna även vid köp i utlandet?

  Våra månadsrabatter gäller även vid utlandsköp så läge butiken är korrekt registrerad i VISAs branschregister. 

 • Kan jag kombinera månadsrabatten med butikens egna rabatter?

  Du kan kombinera kreditkortets rabatter med butikens egna erbjudanden helt fritt. Vår rabatt läggs då ovanpå butikens egna rabatterade pris.

 • Tillkommer någon kostnad vid köp utomlands?