Kreditkort

0 kr årsavgift och kredit upp till 60 000 kr med Ikano Kort


Ikano Kort är ett VISA kreditkort utan årsavgift.

Vi har tagit fram ett kreditkort med låga avgifter och generösa förmåner - ett kort som hjälper dig i alla vardagssituationer. Du kan ansöka om kredit upp till 60 000 kr och delbetala dina köp med schyssta villkor och låg ränta. Du har möjligheten att betala 5% av månadsfakturan som lägst och skjuta fram resten till nästa månad om du önskar- det kallar vi flexibel delbetalning. 

Ansök om vårt kreditkort

Ikano Card - background shadow

Ikano Kort poängsystem

Vad innebär poängsystem?
Med Ikano Kort får du poäng på alla dina köp – var du än handlar. Varje krona du handlar för genererar en poäng och när du kommit upp i 25 000 poäng dras 100 kr av från din nästkommande faktura. Poängen sparas tills du har nått 25 000 poäng. Du kan maximalt få så många poäng per månad som din kreditgräns är.

Poäng utgår inte vid kontantuttag, kontoöverföring eller betalningar genom tjänsten Betalo.

Läs mer

Delbetala utan ränta

Vad innebär delbatala utan ränta?
Alla enskilda köp på minst 2000 kr kommer man kunna välja att delbetala på 6 eller 12 månader utan ränta. För att delbetala ett köp utan ränta tar vi ut en uppläggningsavgift samt aviavgift.

Läs mer

Ikano Bank Kreditkort

Delbetala med 1,23 %* månadsränta

Vissa månader är räkningshögen större än andra. Med Ikano Kort kan du att delbetala dina köp och fakturor med bra ränta och schyssta villkor. Du kan betala 5 % av månadsfakturan som lägst och skjuta fram resten till nästa månad om du önskar. Din inbetalning får dock inte understiga 100 kr. På kortfakturan ser du det minsta beloppet du kan betala in.

Ansök om Ikano Kort

Delbetala med kreditkort

Delbetala i 6 el 12 mån utan ränta vid köp om minst 2000 kr mot en uppläggningsavgift om 195 kr och en aviavgift om 25 kr/mån. Ex: Vid 6 mån delbetalning utan ränta av en skuld på 10000 kr blir den effektiva räntan 12,39 %, månadskostnaden 1724 kr, totalt att återbetala: 10345 kr. Ord. villkor för Ikano Kort: 14,80 % rörlig ränta samt aviavgift 25 kr/mån. Ex: Vid en skuld om 10000 kr i 12 mån blir den effektiva räntan 19,28 %, månadskostnaden 916 kr, totalt att återbetala: 10988 kr. (2022-05-17)

Kredit upp till 60.000 kr

Delbetala dina köp med schyssta villkor och bra ränta.  
Läs mer

Reseförsäkring ingår

Köp din resa med Ikano Kort och få en reseförsäkring utan kostnad.
Läs mer 

Betala räkningar 

Betala räkningar och fakturor  med vårt kreditkort.
Läs mer

StopService dygnet runt

Skydda din identitet och värdehandlingar till rabatterat pris.
Läs mer 

Extra trygg med betalskydd

Ikano Betalskydd är en försäkring som kan hjälpa dig med din avbetalning för ditt kreditkort om olyckan skulle vara framme.
Läs mer 

Digital faktura

Få din månadsfaktura digitalt via Kivra. 
Läs mer

Beställ BankID

Betala räkningar och fakturor med ditt kreditkort  

 

Du kan enkelt betala räkningar och fakturor med ditt Ikano VISA-kort. Tjänsten erbjuds i samarbete med Betalo och kostar 1,9% av fakturabeloppet. Du kan även delbetala dina fakturor med samma villkor som ett vanligt kreditkortsköp.

Läs mer om Betalo

 • Nya regler för kortbetalningar

  Från och med den 1:e jan 2021 kommer kortköp bli säkrare genom att så kallad stark kundautentisering i större utsträckning kommer krävas.
  Detta innebär att internetköp som tidigare inte krävt verifiering via BankID framöver kommer behöva signeras med BankID på fil eller med ett Mobilt BankID.
  Om säljaren inte stödjer säkra betalningar finns en risk att köpet inte kommer gå att genomföra. Köp i fysiska butiker blir säkrare genom att det i fler fall kommer krävas PIN-kod istället för signatur som autentisieringsmetod.
  Denna förändring gäller alla banker/kortutgivare och är ett led i implementering av EU-direktivet PSD2 (Payment Service Directive 2)

  Sammanfattningsvis:

  • När du handlar på internet kan du hädanefter i större utsträckning behöva identifiera dig med Mobilt BankID.
  • När du betalar med kort i butik, kommer du behöva ange din PIN-kod till kortet oftare. Om du inte kommer ihåg din PIN-kod är du välkommen att kontakta Kundservice.
  • Om en butik inte följer de nya reglerna kan din betalning komma att nekas.

  Om du har frågor är du mer än välkommen att kontakta oss på 0476-88 000

 • Tillkommer det ränta även om jag inte vill delbetala?

  Nej. Om du inte vill delbetala så tillkommer det ingen ränta på dina köp. Betalar du hela beloppet på kortfakturan inom den sedvanliga tidsperioden så tillkommer det ingen ränta. Det tillkommer endast ränta om du vill skjuta upp betalningen till nästkommande månader.

 • Kan jag höja min kreditgräns?

  Du kan ansöka om att höja din kreditgräns via en blankett som du finner på Mina sidor för ditt kort.

  Du kan även ringa till oss på 0476 - 88 000 och få hjälp med en ansökan om höjning över telefon.

 • Hur lägger jag upp en delbetalning?

  När du får fakturan betalar du bara den del av beloppet som du önskar betala den månaden. Resterande belopp förs över till nästa månads faktura. På så sätt kan du delbetala dina köp över valfritt antal månader. Du kan betala 5 % av fakturabeloppet som lägst och skjuta fram resten till nästa månad. Din inbetalning får dock inte understiga 100 kr.

 • Tillkommer någon kostnad vid köp utomlands?