Låna pengar till renovering

Renoveringslån upp till 350 000 kr med låg ränta och schyssta villkor

Räkna på ditt lån

kr
Ansöker du om lån över 200 000 kr behöver du en medsökande.
år

Hur har vi räknat?
Vi har räknat med en exempelränta på 7.24 %, i verkligheten kan den bli en annan. Första månaden betalar du mer för lånet än sista eftersom vi har rak amortering. När du betalar mer per månad i början sjunker den del du betalar ränta på och därför minskar din totala månadskostnad.

Exempel på ränta:
Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 5,94 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 398 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 143 872 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 6,10 % (2019-08-21).

 

Förverkliga renoveringsplanerna med privatlån upp till 350 000 kr. Hos oss kan du låna till renoveringen utan att lämna säkerhet. Du kan använda renoveringslånet till det du önskar så som hantverkshjälp, material och vitvaror.  Du behöver inte förhandla om ränta och vi bjuder alltid på uppläggningsavgiften. Ansök online och signera med BankID.

Du kan bland annat använda vårt renoveringslån för att finansiera:

  • Hantverkshjälp
   Golvläggning, målning, tapetsering, kakling m.m.
  • Material
   Golv, fönster, dörrar, kök, badrum m.m.
  • Vitvaror och installationer 
   Solpaneler, värmepumpar, tvättmaskin, kyl/frys m.m.
  • Tillbyggnader
   Uterum, garage, pool m.m.

  Vill du testa dina lånemöjligheter innan du ansöker? Med vår låneindikator kan vi uppskatta dina chanser att bli beviljad ett lån och se hur mycket pengar vi troligtvis kan låna ut. Du behöver inte ansöka och vi tar ingen kreditupplysning.

    Testa Låneindikatorn >

Lån till köksrenovering?

Möblera och renovera

Ska jag välja bolån eller privatlån när jag lånar till renovering? Familjeekonomen guidar

Ett finansieringsalternativ som många överväger för sin renovering är att utöka bolånet eftersom det oftast har lägre ränta än ett privatlån. Ett utökat bolan har många fördelar men kan samtidigt påverka din amortering. Det är viktigt att fundera på om och hur amorteringskravet inverkar på ett utökat bolån. 

De totala kreditkostnaderna för renoveringen kan även bli högre med ett bolån trots att räntan på bolånet är lägre. Det beror på att bolånet löper under mycket lång tid.

Att finansiera renoveringen med ett vanligt privatlån ger oftast högre ränta men påverkar inte villkoren och amorgeringen på ditt bolån och du behöver inte inte ta ut nya pantbrev på bostaden. 

Lär dig mer om vilket finansieringsalternativ som passar din ekonomi bäst. Vår familjeekonom Sharon Lavie sammanställer allt du behöver veta när du ska låna till renovering.  
 

Blogg: Finansiera renoveringen

Våra bästa renoveringstips - Topp 10 saker att tänka på inför renoveringen

1. Budgetera ordentligt

Budgetera ordentligt. Det kan låta självklart men det är ofta där renoveringen spricker. Allt från material till hantverkskostnader ska finnas med i budgeten. Tänk över hur du ska finansiera renoveringen tidigt i planeringen. Räcker det med sparkapital eller behöver du komplettera med ett renoveringslån för att täcka alla kostnader?

2. Anlita hantverkare när det behövs

Anlita hantverkare till det du inte kan göra själv. El- och VVS-installationer kräver behörig fackman men det kan vara smart att ta hjälp även med annat. Den som försöker göra allt själv sätter sig ofta i en situation där arbetet tar väldigt lång tid och ändå måste ses över av en hantverkare.

3. Aldrig svartjobb

Om du anlitar svart arbetskraft gäller inte försäkringar och garantier och du kan bli ersättningsskyldig om någon skadar sig. Du kan inte heller använda dig av ROT-avdrag.

4. Jämför hantverkare

Fråga runt bland bekanta vilka hantverkare de rekommenderar, välj ut två eller tre som får räkna på vad jobbet skulle kosta och be om att få en offert.

5. Kontrollera behörighet

Om du anlitar en hantverkare, kolla med Skatteverket att denne har F-skattesedel, annars är det ditt ansvar att betala in skatter och sociala avgifter. Be hantverkaren lämna intyg på att han/hon är behörig eller certifierad. Det kan vara en förutsättning för att din egen försäkring ska gälla om det händer något.

Kontrollera om ett företag har F-skatt hos Skatteverket

6 .Var tydliga med vad som ingår

Många konsumenter upplever att renoveringen blev dyrare än man tänkt och att jobbet inte blev utfört som man kommit överens om med hantverkaren. Ett skriftligt avtal minskar risken för missförstånd. Avtalsmallar finns i Konsumentverkets broschyr.

7. Sök bygglov tidigt

Var ute i god tid om du ska söka bygglov. Vissa kommuner har längre handläggningstider.

8. Bestäm prismodell

Det finns tre olika prismodeller som du kan välja mellan om du köper hantverkstjänster; fast pris, ungefärligt pris eller löpande pris. Fördelen med fast pris är att du vet vad det kommer att kosta, nackdelen är att det kan bli dyrare än löpande pris. Ett ungefärligt pris får inte överskridas med mer än 15 %. Löpande pris innebär att du betalar hantverkaren per timme. Fördelen med löpande pris är att det kan bli billigare, nackdelen är osäkerheten – det kan också bli dyrare. Vi har talat med flera hantverkare som säger att det oftast blir billigare med löpande pris under förutsättning att den man anlitar är kunnig och seriös.

9. Bestäm hur ändringar ska hanteras

En renovering går nästan aldrig exakt som man tänkt sig. Varje gång något ändras eller läggs till får du räkna med att det kostar extra och kan ta längre tid. Därför är det bra att redan från början bestämma hur ändringar hanteras om du anlitar en hantverkare. Antingen kan ni skriva in det i det ursprungliga avtalet eller göra ett tilläggsavtal varje gång något måste ändras.

10. Ha en tydlig kommunikation

Stäm av jobbet löpande med din hantverkare, fråga om du inte förstår och klaga om du inte är nöjd. Hantverkaren och du har ju samma mål; ett bra slutresultat och en byggprocess som strular så lite som möjligt.

Vilken ränta får jag när jag lånar till renovering?

Vårt renoveringslån är ett privatlån med variabel ränta. Vilken ränta just du får påverkas bl.a. av hur stort lånebelopp du ansöker om och hur din ekonomiska situation ser ut. Nedan ser du den lägsta möjliga räntan du kan få och den högsta möjliga räntan du kan få.

4,15 %

Vår lägsta ränta just nu

Effektiv ränta: 4,23 %

15,94 %

Vår högsta ränta just nu

Effektiv ränta: 17,16 %

Information om effektiv ränta för privatlån
Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 5,94 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 398 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 143 872 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 6,10 % (2019-08-21).

Våra grundkrav

 • Du är över 18 år
 • Du ska ha en fast årsinkomst på minst 125 000 kr
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
 • Du måste godkänna våra lånevillkor.

Ansök om lån

Logga in

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

  Vi behöver din medsökandes underskrift

  Välj hur du vill skriva under.

  Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

  Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.