Bolånekalkylator

Vilken bolåneränta kan jag få? 

När du köper bostad eller funderar på att flytta ditt bolån till en annan bank, behöver du ta reda på vad bolånet kommer att kosta dig per månad. I vår Bolånekalkylator kan du direkt se den bästa räntan vi kan erbjuda dig och vad din uppskattade månadskostnad blir.

Räkna ut din ränta

Här kan du se vilken ränta vi kan erbjuda dig.

Har du påbörjat en ansökan?

Logga in på Mina sidor med hjälp av BankID för att gå vidare med din ansökan.

Öppna pågående ansökan

Din ränta hos oss

Vi tycker att alla ska ha samma chans till ett bolån med schyssta villkor, utan krav på förhandling eller att flytta andra banktjänster. Våra bolåneräntor är färdigförhandlade och klara och bestäms av bostadens belåningsgrad, hur stor del av marknadsvärdet som belånas och vilken bindningstid du väljer. Utifrån detta beräknas den lägsta räntan som just du kan få. Som IKEA Family medlem får du dessutom en extra förmånlig ränta. 

Se våra list- och snitträntor

Räkna ut din ränta

Information om effektiv ränta för bolån
För ett bolån på 2 000 000 kr med rak amortering med en löptid på 30 år och månadsvis betalning med 3,74 % rörlig ränta blir den effektiva räntan 3,80 %. Den första månadsbetalningen (inkl. amortering) blir 11 789 kr. Totalt belopp att betala om lånet behålls i 30 år och räntan är oförändrad under lånets löptid uppgår till 3 125 117 kr. Antalet månadsbetalningar är då 360 stycken. Inga avgifter tillkommer. 2023-05-02. Bolån förmedlas av Ikano Bank AB (publ) i samarbete med kreditgivaren Borgo AB (publ) (org. nr 559153-2303, Box 24088, 104 50 Stockholm), och är förenat med panträtt i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt.

4,22 %

Vår lägsta ränta just nu

för dig som IKEA Family medlem när du väljer tre månaders bindningstid för en belåningsgrad under 65 %.
Effektiv ränta: 4,30 %

Soffa från IKEA

Lägre ränta på bolån med IKEA Family

Ditt boende är vår hemmaplan. Därför får du som IKEA Family medlem alltid en lägre ränta på ditt bolån hos oss. Du tar enkelt del av erbjudandet i samband med att din bolåneansökan blivit beviljad.

Läs mer om bolån med IKEA Family

Låna till bostad

Ska du köpa bostad? Hos oss får du ett tryggt bolån med schyssta villkor och bra ränta utan att du behöver förhandla. Vi hjälper dig med både lån till handpenning och överbryggningslån.

Har du fått lånelöfte hos en annan bank? Utmana räntan med hjälp av vår Bolånekalkylator.


Läs mer och räkna på din ränta
 

Flytta ditt bolån

Att flytta bolånet kan vara ett sätt att sänka dina boendekostnader – det kan finnas tusenlappar att spara. Vi erbjuder ett lån med bra ränta och schyssta villkor utan att du behöver förhandla eller flytta fler banktjänster.

Du flyttar bolånet enkelt online med Mobilt BankID.

Läs mer om Flytta bolån

 

Vad får du kvar i plånboken? 

Olika faktorer kan göra att kostnaderna för ditt boende ändras över tid. Hur skulle din ekonomi påverkas av att räntan ändras, om du skaffar barn eller om du går ner i arbetstid? Simulera olika situationer och testa din boendeekonomi!

Testa din boendeekonomi

Skydda dina boendekostnader

Sjukskrivning och ofrivillig arbetslöshet är svårt att förutse och kan drabba vem som helst. Med Ikano Bank Trygg skyddar du dina viktiga månadskostnader så att du kan behålla din levnadsstandard vid inkomstbortfall.

Läs mer om Ikano Bank Trygg

Har du några frågor? 

Du har alltid möjlighet att få hjälp längs vägen av våra duktiga bolånespecialister. 

Tveka inte att höra av dig, du når oss alla vardagar mellan kl 9–17.


Till kundservice

Vårt partnerskap med Borgo

Kreditgivare bakom Ikano Bank bolån är Borgo, ett fristående hypoteksbolag vars målsättning är att erbjuda marknadsledande bolån till svenska privatpersoner. Borgo ägs gemensamt av Ikano Bank, ICA Banken, Söderberg & Partners och Ålandsbanken. Genom att flera företag går samman skapas skalfördelar och förutsättningar för att erbjuda attraktiva bolåneräntor till konsumenter på ett ekonomiskt hållbart vis.

Borgo har tillstånd att bedriva verksamhet med tillstånd enligt 3 kap. 2 § lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse (“LBF”) samt enligt lag (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer (“LUSO”) och står under tillsyn av Finansinspektionen. Alla medarbetare hos Borgo som arbetar med bolån är licensierade av SwedSec samt har en bakgrund inom bank och finans med stor erfarenhet av bolån.

Läs mer på borgohypotek.se