Flytta bolånet till oss

Din bästa ränta utan förhandling

Kan du få bättre ränta på ditt bolån? Det är enkelt att flytta bolånet till oss och det kan finnas tusenlappar att spara. Vi erbjuder ett tryggt bolån med bra ränta upp till 85 % av bostadens värde. Se din bästa ränta direkt i vår räknare – den är färdigförhandlad och klar. Som IKEA Family medlem får du alltid extra bra ränta.

Ska du köpa bostad? Räkna och ansök om ett nytt bolån

 • Schyssta villkor utan helkundskrav
 • Din bästa ränta utan förhandling
 • Ansök online när det passar dig
 • Våra kunder har bland Sveriges lägsta räntor*

*Enligt Compricers jämförelse av snitträntan för olika bindningstider de senaste månaderna.

Räkna på din ränta

Se direkt vilken ränta vi kan erbjuda dig.

Din ränta hos oss

Vi tycker att alla ska ha samma chans till ett bolån med schyssta villkor, utan krav på förhandling eller att flytta andra banktjänster. Våra bolåneräntor är färdigförhandlade och klara och bestäms av bostadens belåningsgrad, hur stor del av marknadsvärdet som belånas och vilken bindningstid du väljer. Utifrån detta beräknas den lägsta räntan som just du kan få. Som IKEA Family medlem får du dessutom en extra förmånlig ränta. 

Se våra list- och snitträntor 

Räkna ut din ränta

Information om effektiv ränta för bolån
För ett bolån på 2 000 000 kr med rak amortering med en löptid på 30 år och månadsvis betalning med 4,29% rörlig ränta blir den effektiva räntan 4,38%. Den första månadsbetalningen (inkl. amortering) blir 12 706 kr. Totalt belopp att betala om lånet behålls i 30 år och räntan är oförändrad under lånets löptid uppgår till 3 290 575 kr. Antalet månadsbetalningar är då 360 stycken. Inga avgifter tillkommer. 2024-05-16. Bolån förmedlas av Ikano Bank AB (publ) i samarbete med kreditgivaren Borgo AB (publ) (org. nr 559153-2303, Box 24088, 104 50 Stockholm), och är förenat med panträtt i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt.

4,39 %

Vår lägsta 3 månaders-ränta

för dig som IKEA Family medlem med en belåningsgrad under 65 %.
Effektiv ränta: 4,48 %

lägre ränta med IKEA Family

Extra bra ränta med IKEA Family

Med samma grundare som IKEA är det rätt naturligt att vi är kunniga när det kommer till hus, hem och boendeekonomi. Som IKEA Family medlem får du alltid en lägre ränta på ditt bolån hos oss.

Du tar enkelt del av erbjudandet i samband med att din bolåneansökan blivit beviljad.

Läs mer om samarbetet med IKEA

Så här enkelt flyttar du ditt bolån

Fyll i uppgifterna och skicka in din ansökan. Du får snabb återkoppling.

Vi handlägger din ansökan och lämnar ett slutligt besked.

Slutför ansökan på Mina sidor och signera avtalet med Mobilt BankID.

Bra att veta inför en bolåneflytt

 • Innan du flyttar ditt bolån behöver du skaffa ett amorteringsunderlag från din nuvarande bank.
 • För en snabbare process, ha gärna uppgifter om ditt nuvarande bolån så som lånebelopp och lånenummer nära till hands när du ansöker.
 • Alla sökande vara minst 18 år.

 

 • Alla sökandes inkomst måste vara i svenska kronor (SEK).
 • Hushållet behöver ha en fast inkomst på minst 180 000 kr per år.
 • Samtliga sökande måste vara folkbokförda i Sverige.
 • Du identifierar dig och signerar med Mobilt BankID.
Läs mer om våra grundkrav

småbarnsfamilj i badrummet

Vad får du kvar i plånboken?

Hur skulle din ekonomi påverkas av att räntan ändras, om du skaffar barn eller om du går ner i arbetstid? Simulera olika situationer och testa din boendeekonomi.

Testa din boendeekonomi

Hemkära tips

När du äger din bostad finns det många saker som kan påverka din boendeekonomi, både nu och på sikt. Därför är det smart att göra genomtänkta val och vara förberedd även inför framtida händelser. Här hittar du tips och information om bolån från Sveriges hemkäraste bank.

 

Fördelarna med att flytta ditt bolån

Har du tänkt tanken på att byta bank för ditt bolån men inte kommit loss än? Då kan det vara dags – för många finns det nämligen tusenlappar att spara varje år. Här listar vi de största fördelarna med att se sig om på marknaden och utmana det bolån du har idag.

Läs mer

 

Rörlig eller bunden ränta? Så kan du tänka kring bolånet

Många känner oro över de höjda räntorna och inflationen, med stigande priser på bland annat bränsle och mat. Bör man förändra något kring bolånet eller bara sitta lugnt i båten?

Läs mer

 

Konkurrensutsätt ditt bolån: "många betalar för mycket"

Betalar du för mycket för ditt bolån? Förklaringen till överpriserna beror ofta på en ovilja att förhandla och ifrågasätta bankernas erbjudanden.

Läs mer

Frågor och svar om bolån

 • Jag har flyttat mitt bolån till er. Kan jag ta ett nytt bolån hos er?
 • Hur mycket får jag låna när jag flyttar mitt bolån?

  Du kan ansöka om bolån hos oss upp till 15 miljoner kronor. Dina lånemöjligheter beräknas bland annat utifrån dina inkomster, utgifter och lånebelopp.

 • Vad får jag för ränta på bolån?

  Våra räntor för bolån är individuella och transparenta. Räntan bestäms av vilken belåningsgrad bostaden har, hur stor del av bostadens marknadsvärde som belånas och vilken bindningstid du väljer för ditt bolån.

  Med vår bolånekalkylator kan du räkna på ditt bolån och få en indikation på vilken ränta vi kan erbjuda dig och hur din månadskostnad kommer att se ut.

 • Hur betalar jag ränta och amorteringar på mitt bolån?

  Du betalar via autogiro, vilket innebär att dina ränte- och amorteringskostnader dras från ditt bankkonto automatiskt varje månad. I samband med inbetalningen får du en avi. Vi tar inte ut någon aviseringsavgift.

  Från och med februari 2024 är aviseringarna helt digitala. På Mina sidor hittar du både kommande och tidigare avier.

  Logga in på Mina sidor med BankID

 • Kan jag göra en extra amortering om jag vill?

  Har du ett bolån med tre månaders rörlig ränta går det bra att betala in extra (amortera) utan kostnad.

  För att göra extra amorteringsbetalningar och andra ändringar på lånet, vänligen kontakta oss på telefon 0476-88170 så hjälper vi dig med ditt ärende. Tänk på att det inte är möjligt att göra en extra inbetalning genom din månadsavi eller genom uppgifter som du hittar på nätet.

  Vid en extraamortering behöver du vara beredd på att kunna dela med dig av dokument som styrker pengarnas ursprung.

 • Kan jag låna till sommarstuga eller fritidshus?

  Ja, hos oss kan du ansöka om bolån på upp till 85 % av värdet när du vill köpa sommarstuga eller fritidshus. Du kan också ansöka om att flytta över ett befintligt lån som du har på ditt fritidshus.

 • Hur funkar det om jag har bundna lån hos min nuvarande bank?

  Om dina lån är bundna har din bank rätt att ta ut en avgift kallad ränteskillnadsersättning om du löser lånen i förtid. Hur hög avgiften blir beror på hur stora lån du har, hur lång tid som återstår av bindningstiden och det aktuella ränteläget. Du kan läsa mer om ränteskillnadsersättning och räkna på hur stor avgiften kan bli på konsumenternas.se.

 • Hur skaffar jag ett amorteringsunderlag?

  För att kunna flytta ditt bolån behöver du få en blankett som kallas amorteringsunderlag från din nuvarande bank. Amorteringsunderlaget beskriver hur din nuvarande bank har beräknat din amortering. Om du exempelvis inte amorterar något så visar denna blankett detta. För att vi ska kunna erbjuda samma villkor behöver du kontakta din bank och begära att få denna blankett.

 • Vilka kompletterande dokument behöver jag skicka in?

  När du har skickat in din ansökan kan du logga in på Mina sidor för att få information om vilka dokument du behöver komplettera med. Du får också information om hur du går till väga för att ta fram dessa dokument. Alla behöver komplettera med ett amorteringsunderlag. Äger du en bostadsrätt så måste du kontakta din bostadsrättsförening och beställa ett lägenhetsutdrag. Är du pensionär så måste du styrka dina framtida pensioner. De flesta pensioner kan man få fram genom att på minpension.se ta fram en pensionsprognos.

 • Kan jag dela upp mitt bolån?

  Ja, du kan dela upp ditt bolån i maximalt fem lånedelar och ha en kombination av både fast och rörlig ränta.

  Fördelen med att dela upp lånet är att du kan välja olika räntebindningar på de olika delarna. Genom att ha vissa delar av bolånet bundet, minskar du risken för högre kostnader om räntan skulle stiga. Samtidigt kan du dra nytta av lägre ränta för den rörliga delen om räntan sjunker.

  Om du ska välja en rörlig eller en bunden ränta beror helt på hur just din livssituation ser ut. Du behöver bland annat ta hänsyn till din ekonomi och din inställning till risk. Om du väljer att binda din ränta och löser den i förtid kan det tillkomma en ränteskillnadsersättning. Du kan läsa mer och räkna på hur stor avgiften kan bli på konsumenternas.se.

 • När fastställs räntan på mitt lån?

  Räntan på bolånet som du flyttar fastställs alltid på utbetalningsdagen. Det betyder att räntan du får på ditt bolån när det betalas ut kan skilja sig mot räntan du ser när du räknar eller ansöker. Läs mer om detta i de allmänna villkoren.

Bolånekund? Nu blir aviseringarna pappersfria

Från och med mars blir dina aviseringar för inbetalning av bolånet helt digitala. Det innebär att du inte längre kommer att få aviseringar med posten. På Mina sidor hittar du både kommande och tidigare avier. Samma information som förut, men samlad digitalt.

Logga in på Mina sidor

Vi pratar gärna bolån med dig 

Du kan alltid få hjälp längs vägen av våra duktiga bolånespecialister. 

Tveka inte att höra av dig, du når oss alla vardagar mellan kl 9–17.

Till kundservice

Vårt partnerskap med Borgo

Kreditgivare bakom Ikano Bank bolån är Borgo, ett fristående hypoteksbolag vars målsättning är att erbjuda marknadsledande bolån till svenska privatpersoner. Borgo ägs gemensamt av Ikano Bank, ICA Banken, Söderberg & Partners och Ålandsbanken. Genom att flera företag går samman skapas skalfördelar och förutsättningar för att erbjuda attraktiva bolåneräntor till konsumenter på ett ekonomiskt hållbart vis.

Borgo har tillstånd att bedriva verksamhet med tillstånd enligt 3 kap. 2 § lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse (“LBF”) samt enligt lag (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer (“LUSO”) och står under tillsyn av Finansinspektionen. Alla medarbetare hos Borgo som arbetar med bolån är licensierade av SwedSec samt har en bakgrund inom bank och finans med stor erfarenhet av bolån.

Läs mer på borgohypotek.se