Så här enkelt ansöker du digitalt:

Fyll i och skicka in din ansökan. Du får ett preliminärt besked direkt!

Slutför din ansökan i vår bolåneportal.

Signera avtalet med Mobilt BankID.

 

Dina fördelar

 • Slipp förhandla
  Vi erbjuder schyssta villkor för ditt bolån där du slipper förhandla.
 • Digital ansökan
  Hela ansökningsprocessen sker digitalt. Du ansöker, följer upp och hanterar alla steg i processen online och signerar med Mobilt BankID.
 • Inget helkundskrav
  Vi ställer inga krav på att teckna fler banktjänster hos oss utöver bolånet för att få din bästa möjliga ränta.
 • Personlig bolånespecialist
  När du flyttar ditt bolån till oss så finns en personlig bolånespecialist redo att hjälpa dig längs vägen.

 • Räkna fram din ränta
  Med hjälp av vår digitala bolånekalkylator kan du snabbt få en uppskattning av vad din ränta och månadskostnad blir samt simulera olika scenarion som kan påverka din boendeekonomi.

 

Räkna på ditt bolån

Ett sätt att få ner sina boendekostnader är att se över sitt bolån. För många finns tusenlappar att spara. Samtidigt är det viktigt att du får en boendeekonomi som går ihop. Innan du ansöker kan du använda vår kalkyl för att se vad din uppskattade månadskostnad blir. Du kan också testa olika scenarion och se vad som påverkar din boendeekonomi över tid.

Här kan du räkna på vad din uppskattade månadskostnad blir om du väljer att flytta ditt bolån.

 

Bra att veta inför din flytt av bolån

 • Innan du flyttar ditt bolån behöver du skaffa ett amorteringsunderlag från din nuvarande bank
 • För en snabbare process, ha gärna uppgifter om ditt nuvarande bolån så som lånebelopp och lånenummer nära till hands när du ansöker
 • Alla sökandes inkomst måste vara i svenska kronor (SEK)
 • Du identifierar dig med Mobilt BankID
 • Du betalar månadsvis via autogiro

Ansök om att flytta bolån

Öppna pågående ansökan

 

Aktuella listräntor för bolån

Bindningstid Ränta Effektiv ränta

Oj! något gick fel.


Se våra genomsnittsräntor under bolåneräntor.


Information om effektiv ränta för bolån

För ett bolån på 2 000 000 kr med rak amortering med en löptid på 30 år och månadsvis betalning med 2,74 % rörlig ränta blir den effektiva räntan 2,77 %. Den första månadsbetalningen inklusive amortering blir i ovan exempel 10 122 kr, och totalt belopp att betala om lånet behålls i 30 år och räntan är oförändrad under lånets löptid uppgår till 2 824 283 kr. Antalet månadsbetalningar är då 360 stycken. Inga avgifter tillkommer. 2022-11-01. Bolån förmedlas av Ikano Bank AB (publ) i samarbete med kreditgivaren Borgo AB (publ) (org. nr 559153-2303, Box 24088, 104 50 Stockholm), och är förenat med panträtt i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt.


Nycklar

Frågor och svar om bolån

 • Jag har flyttat mitt bolån till er. Kan jag ta ett nytt bolån hos er?

  Än så länge erbjuder vi möjligheten att flytta ditt nuvarande bolån från en annan bank. Du kan även flytta och samtidigt höja ditt bolån.

  Inom en snar framtid kommer vi också kunna erbjuda dig att ta ett nytt bolån om du är i begrepp att skaffa ett nytt boende. Håll utkik i Ikano Banks kanaler framöver.

 • Hur mycket får jag låna när jag flyttar mitt bolån?

  Du kan ansöka om bolån hos oss upp till 15 miljoner kronor. Dina lånemöjligheter beräknas bland annat utifrån dina inkomster, utgifter och lånebelopp.

 • Vad får jag för ränta på bolån?

  Våra räntor för bolån är individuella och transparenta. Räntan bestäms av vilken belåningsgrad bostaden har, hur stor del av bostadens marknadsvärde som belånas och vilken bindningstid du väljer för ditt bolån.

  Med vår bolånekalkylator kan du räkna på ditt bolån och få en indikation på vilken ränta vi kan erbjuda dig och hur din månadskostnad kommer att se ut.

 • Hur betalar jag ränta och amorteringar på mitt bolån?

  Du betalar via autogiro, vilket innebär att dina ränte- och amorteringskostnader dras från ditt bankkonto automatiskt varje månad. I början kommer du att få hem en avi i brevlådan, men längre fram kommer det också vara möjligt att ta del av dina avier digitalt som inloggad på Mina sidor. Vi tar inte ut någon aviseringsavgift.

 • Kan jag göra en extra amortering om jag vill?

  Har du ett bolån med tre månaders rörlig ränta går det bra att betala in extra (amortera) utan kostnad. Har du bolån med bunden ränta kan du extraamortera på villkorsändringsdagen för att slippa betala eventuell ränteskillnadsersättning för det inbetalda beloppet.

  För att göra extra amorteringsbetalningar och andra ändringar på lånet, vänligen kontakta vår kundservice på telefon 0476-88000 som hjälper dig med ditt ärende.

 • Hur funkar det om jag har bundna lån hos min nuvarande bank?

  Om dina lån är bundna har din bank rätt att ta ut en avgift kallad ränteskillnadsersättning om du löser lånen i förtid. Hur hög avgiften blir beror på hur stora lån du har, hur lång tid som återstår av bindningstiden och det aktuella ränteläget. Du kan läsa mer om ränteskillnadsersättning och räkna på hur stor avgiften kan bli på konsumenternas.se.

 • Hur skaffar jag ett amorteringsunderlag?

  För att kunna flytta ditt bolån behöver du få en blankett som kallas amorteringsunderlag från din nuvarande bank. Amorteringsunderlaget beskriver hur din nuvarande bank har beräknat din amortering. För att vi ska kunna erbjuda samma villkor behöver du kontakta din bank och begära att få denna blankett.

 • Vilka kompletterande dokument behöver jag skicka in?

  När du har skickat in din ansökan kommer du få information i vår bolåneportal om vilka dokument du behöver komplettera med och hur du går till väga för att ta fram dem.

 • Kan jag dela upp mitt bolån?

  Ja, du kan dela upp ditt bolån i maximalt fem lånedelar och ha en kombination av både fast och rörlig ränta.

  Fördelen med att dela upp lånet är att du kan välja olika räntebindningar på de olika delarna. Genom att ha vissa delar av bolånet bundet, minskar du risken för högre kostnader om räntan skulle stiga. Samtidigt kan du dra nytta av lägre ränta för den rörliga delen om räntan sjunker.

  Om du ska välja en rörlig eller en bunden ränta beror helt på hur just din livssituation ser ut. Du behöver bland annat ta hänsyn till din ekonomi och din inställning till risk. Om du väljer att binda din ränta och löser den i förtid kan det tillkomma en ränteskillnadsersättning. Du kan läsa mer och räkna på hur stor avgiften kan bli på konsumenternas.se.

 • När fastställs räntan på mitt lån?

  Räntan på bolånet som du flyttar fastställs alltid på utbetalningsdagen. Det betyder att räntan du får på ditt bolån när det betalas ut kan skilja sig mot räntan du ser när du räknar eller ansöker. Läs mer om detta i de allmänna villkoren.


Har du några frågor?

När du flyttar ditt bolån till oss har du alltid möjlighet att få hjälp och rådgivning av våra duktiga bolånespecialister.

Tveka inte att höra av dig, du når oss på 0476-88 000.


Vårt partnerskap med Borgo

Kreditgivare bakom Ikano Bank bolån är Borgo, ett fristående hypoteksbolag vars målsättning är att erbjuda marknadsledande bolån till svenska privatpersoner. Borgo ägs gemensamt av Ikano Bank, ICA Banken, Söderberg & Partners och Ålandsbanken. Genom att flera företag går samman skapas skalfördelar och förutsättningar för att erbjuda attraktiva bolåneräntor till konsumenter på ett ekonomiskt hållbart vis.

Borgo har tillstånd att bedriva verksamhet med tillstånd enligt 3 kap. 2 § lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse (“LBF”) samt enligt lag (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer (“LUSO”) och står under tillsyn av Finansinspektionen. Alla medarbetare hos Borgo som arbetar med bolån är licensierade av SwedSec samt har en bakgrund inom bank och finans med stor erfarenhet av bolån.

Läs mer på borgohypotek.se