Förmånligare bolån med IKEA Family

Ditt boende, vår hemmaplan

Vi brinner för livet hemma och bättre boenden för fler. Därför erbjuder vi ett ännu schysstare bolån för dig som är IKEA Family medlem. För oavsett om du vill fixa köket eller ska skaffa en ny bostad där du och familjen får rum att växa, är det smart att välja en pålitlig bank som specialiserat sig på boendets ekonomi - så att du tryggt kan fokusera på att låta livet hända.

Låg ränta för bolån

Vilken ränta får jag som IKEA Family medlem?

Hos oss behöver du inte vara en vass förhandlare för att få en schysst bolåneränta. Utifrån faktorer som bostadens belåningsgrad och vilken bindningstid du väljer beräknas den lägsta räntan vi kan erbjuda dig. Som IKEA Family medlem får dessutom en ännu lägre ränta!

Räkna ut vilken ränta vi kan erbjuda dig och få svar direkt - glöm inte att kryssa i att du är IKEA Family medlem.

Räkna ut din ränta

3,50 %

Vår lägsta ränta just nu

för dig som IKEA Family medlem när du väljer tre års bindningstid för en belåningsgrad under 65 %.
Effektiv ränta: 3,56 %

Information om effektiv ränta för bolån
För ett bolån på 2 000 000 kr med rak amortering med en löptid på 30 år och månadsvis betalning med 4,64% rörlig ränta blir den effektiva räntan 4,74%. Den första månadsbetalningen (inkl. amortering) blir 13 289 kr. Totalt belopp att betala om lånet behålls i 30 år och räntan är oförändrad under lånets löptid uppgår till 3 395 867 kr. Antalet månadsbetalningar är då 360 stycken. Inga avgifter tillkommer. 2024-02-26. Bolån förmedlas av Ikano Bank AB (publ) i samarbete med kreditgivaren Borgo AB (publ) (org. nr 559153-2303, Box 24088, 104 50 Stockholm), och är förenat med panträtt i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt.

 

Räkna ut din ränta

Se direkt vilken ränta vi kan erbjuda dig.

dammsugar i hemmet

Hur fungerar det?

Det är enkelt för dig som IKEA Family medlem att ta del av ett bättre bolån. När din bolåneansökan blivit beviljad och det är dags att välja bindningstid, kryssar du i att du är medlem och tar på så sätt del av en lägre ränta.

Välj bolån

Är du inte IKEA Family medlem? Bli medlem redan idag och få erbjudanden, inspiration och nyheter före alla andra. Det är kostnadsfritt och alla är välkomna!

Bli IKEA Family medlem på ikea.se

Om samarbetet med IKEA

Ikano Bank startade i de småländska skogarna av Ingvar Kamprad som en del av IKEA. Ikano Bank är en del av Ikanogruppen som ägs av familjen Kamprad. Ingka koncernen, den största franchisetagaren inom IKEA, äger 49 procent av banken.

Än idag arbetar Ikano Bank tillsammans med IKEA för att kunna erbjuda enkla och trygga finansieringslösningar för de många människorna på varuhus runtom i världen.

besök på ikea

man spelar dragspel i sin lägenhet

Låna till bostad

Ska du köpa bostad? Hos oss får du ett tryggt bolån med schyssta villkor och bra ränta utan att du behöver förhandla. Och är du IKEA Family medlem får alltid en extra förmånlig bolåneränta hos oss. Behöver du handpennings- och överbryggningslån så finns vi med och hjälper dig hela vägen.

Räkna ut din bästa ränta direkt och se vad vi kan erbjuda dig.

Läs mer och räkna ut din ränta

pojke leker med flyttlådor

Flytta bolån

Att flytta bolånet kan vara ett sätt att sänka sina boendekostnader. Vi erbjuder ett bolån med bra ränta och schyssta villkor, utan att du behöver förhandla eller flytta andra banktjänster.

Hos oss kan du enkelt räkna ut den bästa räntan vi kan erbjuda dig. Och är du IKEA Family medlem får du alltid en extra förmånlig bolåneränta.

Läs mer och utmana din ränta

Utöka ditt bolån

Ska du renovera, bygga ut eller investera i ny uppvärmning? Att höja bolånet kan vara ett bra sätt att finansiera de förbättringar du vill göra i din bostad. Du som har ditt bolån hos oss har möjlighet att utöka upp till 85 % av värdet på din bostad.

Läs mer

barn i renoveringsplaner

Frågor och svar om bolån med IKEA Family

 • Hur tar jag del av IKEA Family erbjudandet?

  Du gör en ansökan på via vår hemsida. I slutet av ansökningsprocessen får du frågan om du är medlem i IKEA Family och då kryssar du helt enkelt i rutan.

 • Hur länge gäller rabatten?

  Rabatten gäller under hela villkorsperioden. Villkorsperioden för ett rörligt lån är ett år och villkorsperioden för ett bundet lån motsvarar bindningstiden.

 • När jag fick mitt bolån så fanns inte IKEA Family erbjudandet – kan jag ta del av det nu?

  I samband med lånets villkorsändringsdag så har du möjlighet att ta del av erbjudandet. Du kommer att få ett brev när det är dags för detta och då får du meddela oss om du är medlem och önskar ta del av erbjudandet.

  Ett rörligt lån har villkorsändringsdag ett år efter utbetalningen och ett bundet har villkorsändringsdag när bindningstiden löpt ut.

  Är du bolånekund hos oss och ansöker om att höja ditt lån så kan du ta del av erbjudandet för ditt nya lån.

 • Kan jag även ta del av övriga rabatter för bolån?

  Ja, erbjudandet för IKEA Family medlemmar gäller utöver övriga rabatter.

 • Både jag och min medsökande är IKEA Family medlemmar. Får vi rabatten dubbelt?

  Nej, rabatten gäller endast en gång per lån. 

Vi pratar gärna bolån med dig 

Du kan alltid få hjälp längs vägen av våra duktiga bolånespecialister. 

Tveka inte att höra av dig, du når oss alla vardagar mellan kl 9–17.

Till kundservice

Vårt partnerskap med Borgo

Kreditgivare bakom Ikano Bank bolån är Borgo, ett fristående hypoteksbolag vars målsättning är att erbjuda marknadsledande bolån till svenska privatpersoner. Borgo ägs gemensamt av Ikano Bank, ICA Banken, Söderberg & Partners och Ålandsbanken. Genom att flera företag går samman skapas skalfördelar och förutsättningar för att erbjuda attraktiva bolåneräntor till konsumenter på ett ekonomiskt hållbart vis.

Borgo har tillstånd att bedriva verksamhet med tillstånd enligt 3 kap. 2 § lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse (“LBF”) samt enligt lag (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer (“LUSO”) och står under tillsyn av Finansinspektionen. Alla medarbetare hos Borgo som arbetar med bolån är licensierade av SwedSec samt har en bakgrund inom bank och finans med stor erfarenhet av bolån.

Läs mer på borgohypotek.se