Börja spara åt barn

Spara tryggt åt barnen med bra räntor och schyssta villkor

Ge barnen en bra start

Med ett barnsparande ger du barnen goda förutsättningar inför vuxenlivet. Ett sparkapital som fått växa över lång tid kan göra stor skillnad när det är dags att stå på egna ben. Kostsamma aktiviteter som körkort, utlandsstudier och bostadsköp ska i många fall bockas av och då är det en fördel att ha tillgång till sparade pengar.

 • Insättningsgaranti på alla våra sparkonton
 • Små summor kan växa sig stora över tid
 • Möjlighet att ändra månadsbelopp när du vill

Barnsparkonto Plus
3,65 %

 • 3,65 % ränta vid minst 100 000 kr
 • Fyra fria uttag per år

För att få räntan 3,65 % behöver du spara minst 100 000 kr. Sparar du mindre än så får du 3,25 % i ränta.

Öppna Barnsparkonto Plus

Barnsparkonto Fix
3,75 % - 4,20 %

 • Bundet sparande med våra högsta sparräntor
 • Löptid 1 år: 4,20 %
 • Löptid 2 år: 3,85 %
 • Löptid 5 år: 3,75 %

Öppna Barnsparkonto Fix

Börja spara i tre enkla steg

spara steg 1 ikon

Välj kontoform och fyll i barnets och förmyndarnas personuppgifter.

spara steg 2 ikon

Ställ in om du direkt vill börja månadsspara* och svara på några frågor.

* Det är möjligt att månadsspara med kontoformerna Sparkonto och Sparkonto Plus, inte Sparkonto Fix.

spara steg 3 ikon

Signera med BankID och skicka in.
Klart! Nu kan du börja spara.

Om insättningsgarantin

Våra konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kunden få ersättning för vissa särskilt angivna händelser med högst fem miljoner kronor. Riksgälden ska göra ersättningen tillgänglig för kunden inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Särskilt informationsblad om insättningsgarantin hittar du här.

Läs mer på Riksgäldens webbplats

Spara klokt

Det finns flera olika sätt att spara på och syftet med sparandet kan variera beroende på var man befinner sig i livet. En del sparar för ekonomisk trygghet och för att skydda sig mot oväntade utgifter, medan andra sparar till pension eller en jorden runt-resa. När du ska välja sparform behöver du väga in vilken risk som passar dig och ditt sparande. Är det viktigaste för dig att ha ett tryggt sparande med låg risk är det klokt att välja ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti.

Så bygger du upp en ekonomisk buffert

Oväntade utgifter kan komma när du minst anar det. Om bilen plötsligt inte startar eller huset får en fuktskada är det alltid tryggt att kunna luta sig mot sparade pengar. Här går vi igenom vad du bör tänka på och hur du gör för att skaffa en sparbuffert.

Läs mer

Så lyckas du med månadssparandet

Vägen till ett lyckat sparande handlar mycket om att vara konsekvent. Därför är det en god idé att starta ett månadssparande. Då slipper du själv agera och utföra varje överföring, utan kan istället luta dig tillbaka medan dina sparpengar växer över tid.

Läs mer

Planera ett lyckat bröllop med liten budget

Kostnaden för ett bröllop kan lätt skena iväg. Men hur gör man för att få bröllopet man föreställt sig och samtidigt hålla kostnaderna på en lagom nivå? Vi listar några smarta tips.

Läs mer

Vanliga frågor om att spara åt barn

 • Kan jag öppna ett sparkonto till mitt barnbarn?

  Om du önskar öppna ett sparkonto till minderårig, måste förmyndare öppna kontot. En mor-/farförälder kan alltså inte öppna ett konto i barnets namn. När förmyndare öppnat kontot, kan andra (som till exempel en mor-/farförälder) föra in pengar på kontot så länge du har barnets kontonummer, en uppgift du får efterfråga av förmyndare, det vill säga är det enbart förmyndare som har tillgång till kontot och dess uppgifter.

  Ett alternativ är att öppna ett eget sparkonto, som du kan namnge i inloggat läge på Mina sidor. Tänk på att det enbart är du själv som har tillgång till kontot, och det finns ingen koppling till annan person, till exempel barnbarnet.

 • Hur gör jag om jag vill månadsspara via autogiro?

  Logga in på Mina sidor och anmäl dig för månadssparande via autogiro. Du kan enkelt ändra beloppet för ditt månadssparande när du är inloggad.

 • Hur sätter jag in pengar på mitt sparkonto?

  För att överföra pengar från din andra bank till ditt konto på Ikano Bank behöver du via den internetbanken uppge clearing- och kontonummer. Du hittar ditt kontonummer genom att logga in på Mina sidor. De första fyra siffrorna är clearingnummer och de efterföljande sju är ditt kontonummer.

 • Hur ändrar jag beloppet på mitt månadssparande?

  När du loggar in på Mina sidor kan du ändra beloppet på månadssparandet.

 • Vilka räntor erbjuder ni på era sparkonton?

Har du frågor?
Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med alla frågor du har. Du når oss alla vardagar mellan kl 9–17. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du logga in och chatta med någon av våra handläggare.

Till kundservice