Sparkonto med rörlig ränta

Spara tryggt med ränta 3,10 %

På ett sparkonto med ränta sparar du tryggt samtidigt som du kan njuta av avkastning på dina pengar. På vårt Sparkonto med rörlig ränta sparar du utan bindningstid och med fria uttag och insättningsgaranti – perfekt för det kortsiktiga sparandet!

 • Ränta från första kronan
 • Fria uttag och ingen bindningstid
 • Bra för buffertsparande
 • Enkelt att komma igång

Om insättningsgarantin
Våra konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kunden få ersättning för vissa särskilt angivna händelser med högst fem miljoner kronor. Riksgälden ska göra ersättningen tillgänglig för kunden inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Särskilt informationsblad om insättningsgarantin hittar du här. Läs mer på Riksgäldens webbplats

Börja spara i tre enkla steg

spara steg 1 ikon

Fyll i din ansökan.

spara steg 2 ikon

Välj om du vill börja månadsspara direkt när kontot öppnas. 

spara steg 3 ikon

Signera med BankID. Nu är du redo att börja spara!

Håll ordning på sparandet

Har du olika sparkonton för olika ändamål – ett för att bygga uteplats med kvällssol, ett för kontantinsatsen och så en buffert för oväntade kostnader? Hos oss kan du samla alla dina sparkonton och namnge dem för att hålla ordning och reda.

En glad kvinna i beige tröja och en man i röd t-shirt som tittar på kvinnan och ler.

Skapa en sparrutin som sköter sig själv

Mycket, lite eller mittemellan. Oavsett hur mycket du vill spara är din sparrutin avgörande för att pengarna ska växa och ge din privatekonomi utrymme för både oväntade utgifter och hemtrevliga investeringar.

Genom att sätta en automatisk överföring blir månadssparandet av utan att du behöver tänka på det. Du kan starta månadssparandet direkt när du öppnar ditt sparkonto, eller senare när det passar dig. Självklart kan du pausa eller justera din stående överföring när som helst.

Sätt en stående överföring

Spara gemensamt

Att spara tillsammans kan vara både fint och praktiskt. Med vårt Sparkonto kan ni vara upp till två stycken kontohavare. Det enda du gör är att välja att kontot ska öppnas för två personer när du gör din ansökan. Ni loggar sedan in var för sig för att överblicka och hantera sparandet.

Öppna Sparkonto

barnspar

En bra start med Barnsparkonto

Ge barnen en mjuk skjuts in i vuxenlivet. Oavsett om det är till en framtida kontantinsats eller ett körkort, kan du som förälder enkelt öppna ett sparande i barnets namn med ditt eget BankID. Villkoren är samma som för ett vanligt sparkonto och barnet tar över kontot på 18-årsdagen.

Vill du starta ett sparande till ditt barnbarn? Det går givetvis bra men tänk på att kontot måste öppnas av barnets förmyndare.

Läs mer om Barnsparkonto

 

Vilken typ av sparande ska jag ha?

Buffertsparande

En buffert är en trygghet om du råkar ut för oförutsedda kostnader. Spara till din buffert med ränta och fria uttag.

Sparkonto 3,10 %

Öppna Sparkonto

Målsparande

När du sparar till något specifikt och vet att du ska minst 100 000 kr, kan det passa med ett sparkonto med lite högre ränta och färre fria uttag.

Sparkonto Plus 3,50 %

Öppna Sparkonto Plus

För att få räntan 3,50 % behöver du spara minst 100 000 kr. Sparar du mindre än så får du 3,10 % i ränta.

Långsiktigt sparande

För det långsiktiga sparandet passar ett bundet sparkonto med en fast hög ränta. Med våra bundna sparkonton kan du välja mellan en löptid på 1, 2 eller 5 år.

Sparkonto Fix 2,80 % – 3,75 %

Öppna Sparkonto Fix

Hemkära tips

Du kan spara på många olika sätt och med olika mål och syften. Kanske sparar du för att ha ekonomisk trygghet när livet serverar läckande diskmaskiner och bilhaverier, eller så är målet en efterlängtad familjeresa eller bättre pension. Det viktigaste är att du väljer en sparform som passar dig och dina behov. Här hittar du tips och information om att spara från Sveriges hemkäraste bank.

 

Bygg upp en ekonomisk buffert

När oväntade utgifter dyker upp är det tryggt att kunna luta sig mot sparade pengar. Så här gör du för att bygga upp en sparbuffert.

Läs mer

Så lyckas du med månadssparande

Hur ser vägen till ett lyckat sparande ut? Till stor del handlar det om att vara konsekvent. Här hittar du våra bästa tips för hur du kommer igång och lyckas med ditt månadssparande.

Läs mer

Spartips som boostar din vardagsekonomi

Vill du ge vardagsekonomin en kick, eller vill du boosta månadssparandet? Här har vi samlat några av våra bästa spartips.

Läs mer

Vanliga frågor om Sparkonto

 • Hur lång tid tar det att föra över pengar från mitt Ikano Sparkonto till konto i annan bank?

  Om du gör ditt uttag via Mina sidor till ditt föranmälda konto i annan bank, samt gör överföringen innan kl. 14:00 en vanlig bankdag, har du normalt pengarna efter kl. 17:20 samma dag. I annat fall kommande bankdag.

  Du kan även schemalägga ett uttag om du önskar göra det en annan dag.

 • Kan jag ha flera aktiva konton hos er?

  Ja, det går bra.

 • Hur många föranmälda konton kan jag ha kopplade till mitt Sparkonto?

  Du kan ha 6 föranmälda konton kopplade till ditt Sparkonto.

 • Hur gör jag om jag vill månadsspara via autogiro?

  Logga in på Mina sidor och anmäl dig för månadssparande via autogiro. Du kan enkelt ändra beloppet för ditt månadssparande när du är inloggad.

 • Hur sätter jag in pengar på mitt sparkonto?

  För att överföra pengar från din andra bank till ditt konto på Ikano Bank behöver du via den internetbanken uppge clearing- och kontonummer. Du hittar ditt kontonummer genom att logga in på Mina sidor. De första fyra siffrorna är clearingnummer och de efterföljande sju är ditt kontonummer.

 • Vad gäller vid uttag?

  Du kan göra uttag på upp till 500 000 kr/dag eller 1 500 000 kr/vecka. Vid högre belopp behöver du kontakta vår kundservice på telefon 0476-88 000. Du legitimerar dig då med BankID.

 • Hur ändrar jag beloppet på mitt månadssparande?

  När du loggar in på Mina sidor kan du ändra beloppet på månadssparandet.

 • Hur avslutar jag ett konto?

  Önskar du avsluta ett sparkonto, och är ensam kontohavare, kan du enklast kontakta vår kundservice via chatt i inloggat läge på Mina sidor. Du kan även ringa in till oss, alternativt skicka in en avslutsblankett.

  Är ni två kontohavare ska ni använda avslutsblanketten ”Avsluta ditt sparkonto” som finns här.

 • Kan vi öppna ett gemensamt konto?

  Ja, i samband med öppnandet av kontot kommer ni få frågan om kontot ska öppnas för en eller två personer.

  Om den ena av er redan har ett konto, kan ni inte lägga till en person, utan då ber vi er öppna ett nytt gemensamt konto.

 • Går det att ta bort en kontohavare från ett gemensamt konto?

  Nej, då behöver ni öppna nytt konto.

 • Vilka räntor erbjuder ni på era sparkonton?

Vi tycker om att prata med dig

Vi hjälper dig gärna med alla frågor du har. Du når oss alla vardagar mellan kl 8–17. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du logga in och chatta med någon av våra handläggare.

Till kundservice