Ikano Betalskydd - Försäkringen som gör jobbet om du inte kan

Ansök genom att ringa vår kundservice på 0476 - 88 000.

Så här fungerar betalskydd

Betalskydd är en försäkring som kan hjälpa dig med det/den utestående saldot/skulden för ditt kreditkort vid sjukskrivning på grund av olycksfall och sjukdom, arbetslöshet och dödsfall.

Det låter bra, vad kostar det?

Försäkringen kostar 0,75 % av din totala skuld per månad, det vill säga 7,50 kr för varje 1 000 kr du har i kontoskuld. Betalskyddet löper månadsvis tills försäkringen sägs upp eller upphör automatiskt.

Hur betalar jag?
Din första betalning av försäkringen kommer på din nästa kortfaktura. Kostnaden för Betalskydd dras därefter automatiskt varje månad på din Ikano Kort-faktura.

Betalskydd kan tecknas av dig som:

 • Har ett kreditkortsavtal med Ikano Bank.
 • Har fyllt 18 år men inte 65 år.
 • är löntagare med en tillsvidareanställning på minst 17 timmar per vecka, är visstidsanställd på minst 17 timmar per vecka om visstidsanställningen pågår i minst 12 månader eller är egenföretagare,
 • inte har vetskap om varsel om uppsägning eller arbetslöshet och är fullt arbetsför.
Ikano betalskydd känslobild

Om jag skulle ångra mig?

Du har rätt att säga upp försäkringen när som helst under försäkringstiden. Under de 30 första dagarna har du ångerrätt. Använder du dig av ångerrätten innebär det att du inte anses ha haft något försäkringsskydd och om du hunnit betala in pengar för försäkringen återbetalas de.

Undantag och begränsningar

Precis som andra liknande försäkringar har försäkringen undantag och begränsningar. Bland annat gäller försäkringen inte för sjukdom du hade när du anslöt dig och under de första 24 månader finns undantag för vissa diagnoser. För att kunna få ersättning från försäkringen behöver du också uppfylla vissa inträdes-, kvalificerings- och återkvalificeringstider. Du kan läsa mer om undantag och begränsningar i förköpsinformationen. Fullständig information om försäkringens omfattning och undantag finns i försäkringsvillkoren.

Ny försäkringsgivare

Från och med den 1 juli 2017 byter vi försäkringsgivare från Ikano Försäkring och ingår gruppavtal med försäkringsbolaget AXA istället. Det innebär att din försäkring hos Ikano Försäkring upphör från detta datum och försäkringen fortsätter automatiskt med AXA som försäkringsgivare

Försäkringsgivare: AXA är namnet för Financial Insurance Company Limited, UK, Company No.1515187, med filialen Financial Insurance Company-Sweden, organisationsnummer 516403-3119, för arbetslöshet och sjukskrivning och Financial Assurance Company Limited, UK, Company No.4873014, med filialen Financial Assurance Company-Sweden, organisationsnummer 516403-5551, för dödsfall.

Inloggningsalternativ

Internetbanken

Mobilt BankID

BankID

Varför kan jag inte logga in med pinkod?

Ikano Kort

Logga in Ikano Kort

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

  Vi behöver din medsökandes underskrift

  Välj hur du vill skriva under.

  Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

  Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.