Sparkonto med ränta från första kronan

Tryggt sparande med ränta 3,25 %

Att placera sina pengar på ett sparkonto är en sparform som är både trygg och effektiv. Med vårt sparkonto sparar du säkert men får ändå avkastning i form av ränta. Dina pengar skyddas av insättningsgarantin upp till 1 050 000 kr.

 • Inga avgifter
 • Fria uttag
 • Bestäm sparmål
 • Bra för månadssparande

Börja spara i tre enkla steg

spara steg 1 ikon

Fyll i dina personuppgifter.

spara steg 2 ikon

Ställ in om du direkt vill börja månadsspara och svara på några frågor.

spara steg 3 ikon

Signera med BankID och skicka in.
Klart! Nu kan du börja spara.

Spara åt ditt barn

Hos oss kan du även spara åt barnen, du öppnar kontot med ditt BankID men i ditt barns namn. Villkoren är likadana som för ett vanligt sparkonto, med ränta från första kronan och fria uttag.

Far- och morföräldrar kan förstås spara till sitt barnbarn, men tänk på att barnsparkontot behöver öppnas av barnets förmyndare.

Läs mer om Barnsparkonto

 

barnspar

Om insättningsgarantin

Våra konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kunden få ersättning för vissa särskilt angivna händelser med högst fem miljoner kronor. Riksgälden ska göra ersättningen tillgänglig för kunden inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Särskilt informationsblad om insättningsgarantin hittar du här.

Läs mer på Riksgäldens webbplats

Spara klokt

Det finns flera olika sätt att spara på och syftet med sparandet kan variera beroende på var man befinner sig i livet. En del sparar för ekonomisk trygghet och för att skydda sig mot oväntade utgifter, medan andra sparar till pension eller en jorden runt-resa. När du ska välja sparform behöver du väga in vilken risk som passar dig och ditt sparande. Är det viktigaste för dig att ha ett tryggt sparande med låg risk är det klokt att välja ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti.

Så bygger du upp en ekonomisk buffert

Oväntade utgifter kan komma när du minst anar det. Om bilen plötsligt inte startar eller huset får en fuktskada är det alltid tryggt att kunna luta sig mot sparade pengar. Här går vi igenom vad du bör tänka på och hur du gör för att skaffa en sparbuffert.

Läs mer

Så lyckas du med månadssparandet

Hur ser vägen till ett lyckat sparande ut? Till stor del handlar det om att vara konsekvent. Här hittar du våra bästa tips för hur du kommer igång och lyckas med ditt månadssparande. 

Läs mer

Planera ett lyckat bröllop med liten budget

Kostnaden för ett bröllop kan lätt skena iväg. Men hur gör man för att få bröllopet man föreställt sig och samtidigt hålla kostnaderna på en lagom nivå? Vi listar några smarta tips.

Läs mer

Vanliga frågor om Sparkonto

 • Hur lång tid tar det att föra över pengar från mitt Ikano Sparkonto till konto i annan bank?

  Om du gör ditt uttag via Mina sidor till ditt föranmälda konto i annan bank, samt gör överföringen innan kl. 14:00 en vanlig bankdag, har du normalt pengarna efter kl. 17:20 samma dag. I annat fall kommande bankdag.

  Du kan även schemalägga ett uttag om du önskar göra det en annan dag.

 • Kan jag ha flera aktiva konton hos er?

  Ja, det går bra.

 • Hur många föranmälda konton kan jag ha kopplade till mitt Sparkonto?

  Du kan ha 6 föranmälda konton kopplade till ditt Sparkonto.

 • Hur gör jag om jag vill månadsspara via autogiro?

  Logga in på Mina sidor och anmäl dig för månadssparande via autogiro. Du kan enkelt ändra beloppet för ditt månadssparande när du är inloggad.

 • Hur sätter jag in pengar på mitt sparkonto?

  För att överföra pengar från din andra bank till ditt konto på Ikano Bank behöver du via den internetbanken uppge clearing- och kontonummer. Du hittar ditt kontonummer genom att logga in på Mina sidor. De första fyra siffrorna är clearingnummer och de efterföljande sju är ditt kontonummer.

 • Vad gäller vid uttag?

  Du kan göra uttag på upp till 500 000 kr/dag eller 1 500 000 kr/vecka. Vid högre belopp behöver du kontakta vår kundservice på telefon 0476-88 000. Du legitimerar dig då med BankID.

 • Hur ändrar jag beloppet på mitt månadssparande?

  När du loggar in på Mina sidor kan du ändra beloppet på månadssparandet.

 • Hur avslutar jag ett konto?

  Önskar du avsluta ett sparkonto, och är ensam kontohavare, kan du enklast kontakta vår kundservice via chatt i inloggat läge på Mina sidor. Du kan även ringa in till oss, alternativt skicka in en avslutsblankett.

  Är ni två kontohavare ska ni använda avslutsblanketten ”Avsluta ditt sparkonto” som finns här.

 • Kan vi öppna ett gemensamt konto?

  Ja, i samband med öppnandet av kontot kommer ni få frågan om kontot ska öppnas för en eller två personer.

  Om den ena av er redan har ett konto, kan ni inte lägga till en person, utan då ber vi er öppna ett nytt gemensamt konto.

 • Går det att ta bort en kontohavare från ett gemensamt konto?

  Nej, då behöver ni öppna nytt konto.

 • Vilka räntor erbjuder ni på era sparkonton?

Har du frågor?
Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med alla frågor du har. Du når oss alla vardagar mellan kl 9–17. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du logga in och chatta med någon av våra handläggare.

Till kundservice