Samla lån – chans till sänkt månadskostnad

Ett stort lån kan bli billigare än många små

Att ha flera olika lån och krediter kan snabbt bli en dyr historia. När du istället samlar lånen innebär det att du tecknar ett enda större privatlån till en och samma ränta. Då kan du lösa alla lån och krediter och få en bättre översikt över din ekonomi, samtidigt som det oftast ger en lägre ränta och månadskostnad.

I bankvärlden kan det kallas för olika saker att samla sina lån: samlingslån, omstartslån, hopbakslån eller nystartslån.

Att samla lånen kan ge dig:

 • Lägre månadskostnad
 • Lägre totalkostnad för ditt lån
 • Förbättrad kreditvärdighet
 • Bättre koll på din ekonomi

Så samlar du dina lån och krediter

Det är helt kostnadsfritt att samla dina lån och krediter hos oss och du lämnar ingen säkerhet. De samlade lånen och krediterna blir ett enda privatlån med en ränta som sätts individuellt för dig utifrån din ekonomiska situation.

Fyll i låneansökan eller ta hjälp av våra lånespecialister för att samla dina lån med personlig service.

Skriv under skuldebrev och fullmakt som du får hem i brevlådan och skicka tillbaka det till oss.

Vi betalar av lånen du angett i ansökan. Eventuellt resterande belopp betalas till ditt konto.

Vill du ha hjälp att samla dina lån?

Att samla lånen behöver inte vara så krångligt. Fyll i formuläret så ringer vi en av våra kunniga lånespecialister upp dig. Våra arbetstider är måndag - fredag kl 09 - 17.

Du kan också nå oss direkt på telefonnumret 0476-64 64 50.

Tack för ditt intresse!

Vi återkommer till dig så snart som möjligt, våra arbetstider är måndag-fredag 09:00-17:00. Mvh Ikano Bank

Samla dina lån och krediter

 • Låna för att lösa befintliga lån och krediter
 • Du kan samla lån upp till 350 000 kr
 • Individuell ränta 6,15 % - 17,94 %
 • Återbetalningstid på 3 till 12 år
 • Vilken ränta får jag?

  Vilken ränta du får beror på hur stort belopp du vill låna och hur din ekonomiska situation ser ut. I samband med din låneansökan gör vi en kreditupplysning och om du blir godkänd får du ett ränteerbjudande direkt. Räntan vi kan erbjuda sätts individuellt för just dig och därför behöver vi få en överblick över din privatekonomi, exempelvis dina inkomster och om du har några lån sedan tidigare.

  6,15 %

  Vår lägsta ränta just nu

  Effektiv ränta: 6,33 %

  17,94 %

  Vår högsta ränta just nu

  Effektiv ränta: 19,49 %

  Vilka lån och krediter kan man samla?


  • Privatlån
  • Billån
  • Kontokrediter


  • Kreditkort
  • Avbetalningsköp
  • Delbetalningsköp

  Försäkra lånet med låneskydd

  Med ett låneskydd får du som har ett privatlån hos oss en trygghet om oturen är framme. Om du till exempel blir sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös får du möjlighet att anpassa dig efter din nya verklighet, medan försäkringen kan gå in och täcka månadskostnader för lånet.

  Läs mer om vårt låneskydd

  Arm i gips

  Kom ihåg att avsluta dina gamla lån och krediter

  När du samlar dina lån är det viktigt att avsluta varje enskild kredit hos respektive kreditgivare. Har du till exempel ett kreditkort fortsätter krediten att löpa trots att du betalar av den innestående skulden. Kontakta företagen som är kreditgivare och be om att få avsluta ditt konto hos dem helt och hållet.

  Samla klokt

  Många smålån med hög ränta och extra avgifter riskerar att tynga ekonomin samtidigt som det kan vara svårt att få en överblick över alla dina utgifter. Om du väljer att samla dina lån och krediter hos en och samma kreditgivare finns det stor chans att du förbättrar dina räntor och villkor. I slutändan kan du spara stora pengar varje månad. Det kallar vi att samla klokt.

  Familj fikar utomhus

  Jämför hela lånekostnaden

  Innan du bestämmer dig för ett lån är det bra att stämma av vilka alternativ du har. Välj en månadskostnad och löptid som din ekonomi klarar av att hantera. Jämför också den totala lånekostnaden och inte bara vad du betalar månadsvis.

  Läs mer

  Familj fikar utomhus

  Samla lånen och ta kontroll över din ekonomi

  Många lån med hög ränta och andra avgifter som tillkommer tynger ekonomin samtidigt som situationen kan vara svår att överblicka. För att få ordning och reda i plånboken är en lösning att samla de olika lånen i ett enda lån.

  Läs mer

  Familj fikar utomhus

  Vad är skillnaden mellan rak amortering och annuitetslån?

  Vilken amorteringsmodell du har på ditt lån påverkar både din månadskostnad och totalkostnad för lånet. Lär dig mer om skillnaderna och vad du ska tänka på.

  Läs mer

  Frågor och svar om att samla lån

  • Hur löser jag mina gamla lån?

   Efter att du ansökt om att samla dina lån hos oss får du signera en fullmakt för att vi kunna göra inbetalningar till dina gamla kreditgivare. Tänk på att du själv också behöver avsluta krediterna hos respektive kreditgivare.

  • När vet jag om jag blir beviljad?

   När du ansöker om att samla dina lån online får du svar direkt på skärmen och får även veta vilken ränta vi kan erbjuda dig.

  • Vad innebär det att samla lån?

   Att samla lån innebär att man ersätter flera smålån och krediter med ett enda större lån. Rent praktiskt fungerar det så att man räknar samman sin totala skuld för alla smålån och ansöker om ett enda större lån för motsvarande belopp. Det nya lånet använder man sedan för att betala tillbaka alla smålån och resultatet blir att man endast har ett enda lån.

  • Varför ska man samla sina lån?

   Det finns mycket pengar att spara på att samla flera smålån till ett enda större lån. Stora lån har väsentligt lägre ränta än små. När du samlat dina lån slipper du även betala aviavgift för varje enskilt lån och här finns ytterligare pengar att spara. En annan fördel är att du slipper hantera månatliga amorteringar för varje enskilt lån. Många gånger förbättrar man även sin kreditvärdighet genom att bara ha ett enda större lån istället för flera små.

  • Vilka typer av lån och krediter kan jag samla hos er?
  • Vilken ränta får jag när jag samlar mina lån hos er?

   Vi tillämpar variabel och individuell ränta. Vilken ränta just du får beror på hur stort belopp du vill samla och på dina individuella förutsättningar och din privatekonomi. I samband med din låneansökan får du besked om exakt vilken ränta vi kan erbjuda dig.

  Har du frågor? Hör av dig till oss!

  Vi hjälper dig gärna med alla frågor du har. Du når oss alla vardagar mellan kl 9–17. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du logga in och chatta med någon av våra handläggare.

  Till kundservice