Låna pengar med schyssta villkor

Lån med din bästa ränta direkt

Behöver du låna pengar till dina hemkära projekt, som att inreda barnrummet eller installera solceller? Då kan vi hjälpa dig med ett privatlån som passar din ekonomi. Har du många smålån och krediter kan du också ansöka om att samla ihop dem till ett enda större lån. Vi erbjuder också bolån om du ska köpa nytt eller vill flytta bolånet från din nuvarande bank.

Familj i vardagsrum där barnen hjälper pappa med smink och nagellack

Privatlån för hem-liga projekt

Låna pengar med bra ränta och schyssta villkor när du vill förverkliga en idé eller göra ett större inköp. Ansök om att låna mellan 10 000 kr och 350 000 kr, upplagt på på 3 till 12 år. Du behöver inte lämna någon säkerhet.

 • Få besked direkt
 • 0 kr i uppläggningsavgift
 • Betala in extra när du vill
 • Rak amortering minskar månadskostnaden över tid
Läs mer och ansök

Flicka som samlat sina fiskar i akvarium och bildtexten hem-ligt tips

Samla dina lån

Har du flera lån och krediter hos olika långivare? Vi hjälper dig att samla alla dina mindre lån i ett enda större lån. Genom att samla lånen har du chans till en lägre totalkostnad.

 • Möjlighet till sänkt månadskostnad
 • Ett enda lån istället för flera olika
 • Bättre översikt
 • Ränta från 6,55 % – 17,15 %
Läs mer och ansök
Information om effektiv ränta för lån
Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 10.14 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 620 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 157 216 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 10,62 % (2023-08-24).
Man sitter i soffan i sin lägenhet och spelar dragspel. Bildtexten är Lägre ränta med IKEA Family.

Bolån med bra ränta

Vi kan hus, hem och boendeekonomi. Rätt naturligt när vi har samma grundare som IKEA. Hos oss kan du ansöka om bolån när du ska köpa nytt, flytta bolånet för att få bättre villkor eller utöka ditt bolån när du ska investera i ditt hem.

 • Förhandlingsfritt med schyssta villkor
 • Ansök online och signera med Mobilt BankID
 • Personlig bolånespecialist
 • Lägre ränta med IKEA Family
Läs mer och ansök
Information om effektiv ränta för bolån
För ett bolån på 2 000 000 kr med rak amortering med en löptid på 30 år och månadsvis betalning med 4,52% rörlig ränta blir den effektiva räntan 4,61%. Den första månadsbetalningen (inkl. amortering) blir 13 089 kr. Totalt belopp att betala om lånet behålls i 30 år och räntan är oförändrad under lånets löptid uppgår till 3 359 767 kr. Antalet månadsbetalningar är då 360 stycken. Inga avgifter tillkommer. 2023-07-07. Bolån förmedlas av Ikano Bank AB (publ) i samarbete med kreditgivaren Borgo AB (publ) (org. nr 559153-2303, Box 24088, 104 50 Stockholm), och är förenat med panträtt i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt.

Båtlån

Funderar du på att skaffa båt? Vi kan hjälpa dig när du vill ge dig ut till sjöss.

Låna till båt

MC-lån

Med vårt MC-lån kan du låna till köp av motorcykel, ny eller begagnad.

Låna till MC

Bröllopslån

Du väljer själv om pengarna ska gå till festlokal, brudklänning eller mat.

Låna till bröllop

Tips för att låna smart

 • Betala delar av köpet med sparade pengar om du kan.
 • Lägg till ett låneskydd.
 • Fråga dig om du kan klara månadskostnaden även om din ekonomi förändras.
 • Läs det finstilta så att du kan undvika dolda avgifter.
 • Räkna på hela kostnaden för lånet, inte bara vad du betalar i månaden. Ett tips är att titta på den effektiva räntan när du jämför långivare.

Så här fungerar det när du tar ett lån

Räkna på ditt lånebelopp och vilken återbetalningstid som passar dig innan du startar din ansökan. Hos oss kan du alltid räkna på ditt lån i förväg utan att det tas någon kreditupplysning. När du känner dig redo ansöker du online med BankID.

Våra grundkrav skiljer sig något åt beroende på om du ansöker om privatlån eller bolån, men du måste alltid vara minst 18 år. Innan du påbörjar ansökan ser du tydligt vilka krav du behöver uppfylla.

Försäkra lånet med Låneskydd

Med ett låneskydd kan du som har ett privatlån hos oss få ekonomisk hjälp om du till exempel blir sjukskriven eller blir av med jobbet. Låneskyddet kan då gå in och täcka månadskostnaderna för lånet. Vid dödsfall kan låneskyddet gå in och betala den återstående skulden.

Läs mer om Låneskydd

Låna tryggt – vad innebär det? 

När du behöver låna pengar ska det vara enkelt att välja ett alternativ som passar din ekonomi. Därför är schyssta villkor vårt viktigaste löfte till dig som kund. Hos oss ser du tydligt vad du får för ränta och månadskostnad innan du lånar och vi erbjuder en återbetalningsmodell med utgångspunkten att du inte ska betala för ditt lån längre än du behöver.

Läs mer om hur vi jobbar
Familj sitter i vardagsrummet och tittar på barn som leker.

Kreditvärdigheten påverkar din ränta

Räntan du får när du ansöker om lån påverkas bland annat av din kreditvärdighet. Kreditvärdigheten är ett mått på din förmåga att betala av dina skulde. Ju bättre din kreditvärdighet är, desto lägre ränta kan du bli erbjuden när du vill låna pengar. Din kreditvärdighet styrs bland annat av din inkomst, eventuella betalningsanmärkningar och om du har andra lån och krediter.

Har din inkomst blivit bättre sedan du tecknade dina gamla lån och krediter? Då kan det ha påverkat din kreditvärdighet positivt och det kan finnas möjlighet att få lägre ränta om du ansöker om att samla dessa lån.

Vad säger våra kunder?

 Trevliga och engagerade handläggare, guldstjärna! – Olivia, 34 år

 Snabb handläggning och bra bemötande! – Malek, 42 år

Jag har aldrig blivit så vänligt bemött. Ni är så kunniga!– Ingela, 56 år

Hemkära tips

När du ska ta ett lån är det smart att tänka igenom sina alternativ och jämföra saker som långivare och avgifter innan du tar ett beslut. Här hittar du tips och information om lån från Sveriges hemkäraste bank.

Familj fikar utomhus

Lär dig jämföra rätt

Vi går igenom vad du kan göra för att känna dig trygg i ditt lånebeslut och förklarar vad du ska titta på när du jämför långivare.

Läs mer

Leende kvinna tittar ner

Vad är rak amortering?

Vi förklarar rak amortering vad det har för effekt på din månadskostnad.

Läs mer

Glatt par sitter nära varandra på bänk

Kan du få bättre ränta med medsökande?

Med två inkomster har ni en högre total betalningsförmåga, vilket kan ge bättre ränta på lånet.

Räkna på lån med medsökande

Frågor och svar om lån

 • Är min låneansökan bindande?

  Nej, din ansökan är inte bindande. Först när du har ansökt om privatlån eller flytt av bolån och blivit beviljad får du ett erbjudande som du kan välja att tacka ja till. Ansökningsprocessen är inte fullständig förrän du har signerat.

 • Vad krävs för att ansöka om privatlån?

  Våra grundkrav för att ansöka om privatlån:
  – Du är över 18 år
  – Du har en fast årsinkomst på minst 180 000 kr
  – Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  – Du godkänner våra lånevillkor

  Ansök om privatlån

 • Vad krävs för att ansöka om flytt av bolån?

  Våra grundkrav för att kunna flytta bolån:
  – Alla sökande är minst 18 år
  – Alla sökandes inkomst är i svenska kronor (SEK)
  – Alla sökande är folkbokförda i Sverige
  – Hushållet har en stadigvarande inkomst på minst 180 000 kr per år

  Flytta ditt bolån

 • Vad får jag för ränta på privatlån?

  Räntan du blir erbjuden baseras på hur stort belopp du vill låna och på dina ekonomiska förutsättningar, till exempel inkomst och kredithistorik. För att kunna göra en noggrann bedömning tar vi en kreditupplysning i samband med att du ansöker om privatlån. Om du blir beviljad får du besked direkt om vilken ränta vi kan erbjuda dig.

  Ansök om privatlån

 • Vad får jag för ränta på bolån?

  Hos oss får du ett ränteerbjudande som är unikt för dig och din ekonomiska situation. Räntan vi kan erbjuda bestäms av vilken belåningsgrad bostaden har, hur stor del av bostadens marknadsvärde som belånas och vilken bindningstid du väljer för ditt bolån. Det betyder att du inte behöver förhandla eller köpa till andra tjänster för att få ner boräntan när du flyttar ditt bolån till oss.

  Med vår bolåneräknare kan du räkna på ditt bolån och få en preliminär uppskattning på vilken ränta vi kan erbjuda dig och vad din månadskostnad kommer att bli.

 • När får jag svar på min låneansökan?

  Du får svar direkt vid ansökningstillfället om vi kan ge dig ett låneerbjudande, oavsett om du ansöker om privatlån eller att flytta bolån.

 • Hur ansöker jag om lån?

  Hela ansökningsprocessen sker digitalt, oavsett om det gäller privatlån eller att flytta bolån. Du ansöker, följer upp och hanterar alla steg i processen online och signerar med BankID. Våra lånerådgivare och kundservicemedarbetare är naturligtvis tillgängliga via telefon om du behöver hjälp på vägen.

 • Kan jag höja mitt lån?

  Ja, men för att höja ett befintligt privatlån behöver du ansöka om ett nytt lån. Vill du inte ha två olika privatlån kan du uppge att det nya lånet ska lösa ut ditt befintliga privatlån.

  När du flyttar ditt bolån kan du samtidigt ansöka om att höja bolånet.

 • Kan jag samla mina lån hos er?

  Ja. Börja med att ansöka om att samla dina lån hos oss. I praktiken innebär det att du tecknar ett nytt privatlån som används för att betala av de andra lånen. Här kan du läsa mer om hur du samlar lån och krediter i ett lån.

 • När får jag pengarna?

  När det gäller privatlån görs utbetalningen normalt inom tre bankdagar om du har signerat med BankID. Om du har skickat in ditt skuldebrev via post betalas lånet ut 1-3 dagar efter att vi mottagit det, förutsatt att informationen är korrekt ifylld.

  När det gäller att flytta bolån kan handläggningstiden variera, bland annat beroende på hur lång tid det tar att få in eventuella kompletteringar. Så snart handläggningsprocessen är klar överförs pengarna till ditt angivna konto.

Undrar du över något?

Vi hjälper dig gärna med alla dina frågor. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du enkelt logga in och chatta med någon av våra handläggare under helgfria vardagar kl 9–17. Du kan också nå oss på telefon mellan kl 10–15.

Välkommen!

Till kundservice