Bröllopslån med schyssta villkor

Låna pengar till bröllopet

Bröllop är för många den största dagen i livet. Det är en dag i kärlekens tecken som firas tillsammans med släkt och vänner – och då är det förstås viktigt att det blir som man hoppas och alltid drömt om.

Hos oss kan du låna pengar med ett privatlån till ditt bröllop. Du väljer själv vad pengarna ska gå till, exempelvis festlokal, brudklänning, blomsterarrangemang eller mat och dryck.

 • Låna upp till 350 000 kr
 • Du lämnar ingen säkerhet
 • Använd pengarna till det du behöver
 • Välj en återbetalningstid som passar dig

Räkna på din månadskostnad för ett bröllopslån

kr
Ansöker du om lån över 200 000 kr behöver du en medsökande.
år
Genomsnittligt månadsbelopp:
Första månaden:
Sista månaden:

Så har vi räknat

Vi har räknat med en exempelränta på 10.14 % på belopp över 60.000 kr och 11.15 % på belopp under 60.000 kr, i verkligheten kan den bli en annan. Lånet betalas tillbaka med rak amortering, vilket betyder att du amorterar samma belopp varje månad. Men i takt med att skulden krymper får du successivt lägre räntekostnader. Det leder till att din totala månadskostnad minskar över tid.

Information om effektiv ränta för privatlån:
Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 10.14 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 620 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 157 216 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 10,62 % (2023-08-24).

Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får beror på hur stort belopp du vill låna och hur din ekonomiska situation ser ut. I samband med din låneansökan gör vi en kreditupplysning och om du blir godkänd får du ett ränteerbjudande direkt. Räntan vi kan erbjuda sätts individuellt för just dig och därför behöver vi få en överblick över din privatekonomi, så som inkomst och om du har några lån sedan tidigare.

6,55 %

Vår lägsta ränta just nu

Effektiv ränta: 6,75 %

17,15 %

Vår högsta ränta just nu

Effektiv ränta: 18,56 %

Vad behövs för att låna till bröllop?

 • Du är över 18 år
 • Du har en fast årsinkomst på minst 180 000 kr
 • Du måste godkänna våra lånevillkor
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar

Läs mer om våra grundkrav

Så fungerar lån till bröllop

Vårt bröllopslån är ett privatlån med rak amortering och individuell ränta. Du amorterar en lika stor summa månadsvis, vilket betyder att räntekostnaden för lånet successivt blir mindre varje månad.

Du kan välja att lägga upp ditt privatlån på 3-12 år och uppläggningsavgiften är alltid 0 kr. Ansök online och signera med BankID.

Arm i gips

Låneskydd hjälper dig om oturen är framme

Om du blir sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös kan ett låneskydd hjälpa dig att täcka dina månadskostnader för lånet.

Läs mer

Spara till bröllopet

Notan för att arrangera ett bröllop kan ofta bli hög. Därför gäller det att planera, sätta en realistisk kalkyl och undersöka olika alternativ innan man gör sina val.

Har ni möjlighet att i god tid börja spara pengar till bröllopet är det bra, även om sparandet inte kan täcka alla delkostnader för bröllopet.

Hos oss är det enkelt att börja spara. Vi har olika konton beroende på hur din sparsituation ser ut, men oavsett vilket du väljer får du ränta från första kronan och trygg insättningsgaranti.

Våra sparkonton

banklån

Låna klokt

När man ska låna pengar är det klokt att tänka igenom sina alternativ innan man fattar ett beslut. Kanske kan du också börja spara och åtminstone täcka delar av köpet? Det är också bra att jämföra olika lånegivare, amorteringsalternativ och avgifter för att kunna hitta det bästa valet för dig.

Par går hand i hand

Planera ett bröllop med liten budget

Ett traditionellt bröllop i en fin festlokal och flådig middag kräver ofta att du ta en helt annan höjd för din budget än om du tänkt dig en enklare tillställning.

Läs våra tips

Kvinna med armen om sin arm sittande på träbänk

Så förbättrar du din kreditvärdighet

Här går vi igenom vad du ska tänka på för att stärka din kreditvärdighet och öka chanserna till ett beviljat lån.

Läs mer

Kvinna vid skrivbord

Jämför alternativ innan du tar lån

Vad ska man tänka på innan man väljer lån? Och vilken amorteringsmodell ska man välja? Vi samlar några saker att ta hänsyn till när du ska låna pengar.

Läs mer

Frågor och svar om bröllopslån

 • Är min ansökan bindande?

  Nej, din ansökan är inte bindande. När du ansökt om bröllopslån och blivit beviljad får du ett erbjudande som du kan tacka ja till genom att signera med BankID. Ansökningsprocessen är inte fullständig förrän du har signerat. Om du behöver tid att tänka igenom erbjudandet kan du vänta med att signera och komma tillbaka inom 30 dagar och signera då. En signeringslänk skickas ut till dig via e-post.

 • När får jag pengarna?

  Om du har signerat din ansökan med BankID görs utbetalningen normalt inom tre bankdagar. Om du har skickat in ditt skuldebrev via post betalas lånet ut 1-3 dagar efter att vi mottagit det, förutsatt att det är komplett och korrekt ifyllt.

 • Vilken ränta får jag?

  Räntan baseras på hur stort belopp du vill låna och på dina individuella förutsättningar, så som din inkomst och din kredithistorik. I samband med att du ansöker om lån gör vi en kreditupplysning och om du blir godkänd får du besked direkt om vilken ränta vi kan erbjuda dig.

 • Kan min ränta höjas under lånets löptid?

  Våra lån har rörlig ränta. Det innebär att räntan både kan höjas eller sänkas under lånets löptid.

 • Vilken återbetalningstid ska jag välja?

  Du kan återbetala lånet på 3 till 12 år. När du ansöker om ett belopp på 50 000 kr eller lägre så är det maximala återbetalningstiden istället 6 år. Med en kortare återbetalningstid minskar dina totala räntekostnader men månadsbeloppet blir högre eftersom du amorterar i snabbare takt. Du kan själv räkna på vad ditt preliminära månadsbelopp blir vid olika återbetalningstider. Den återbetalningstid du väljer bör grundas på vad lånet ska användas till. Används lånet till något som kommer att tappa i värde med tiden kan du med fördel välja en återbetalningstid som motsvarar produktens förmodade livslängd.

 • Kan jag amortera extra på mitt lån?

  En extra amortering innebär helt enkelt att du betalar av extra på ditt lån. Du väljer själv hur mycket du vill betala in.

  Vill du amortera extra på ditt privatlån hos oss gör du det till bankgironummer 162-9153. I meddelandefältet anger du ditt lånenummer, personnummer samt texten "Extra amortering" som meddelande. Observera att du inte kan använda detta bankgironummer för att amortera extra på ditt bolån. Vill du amortera extra på ditt bolån, vänligen ring 0476-88 170.

  Tänk på att en extra amortering inte kan avbryta månadens "vanliga" inbetalning. Beroende på hur mycket du väljer att extraamortera kommer framtida månadsbetalningar att minska genom att räntekostnaden minskar med skulden. Ditt tidigare bestämda amorteringsbelopp fortsätter som vanligt.

 • Kan jag ändra återbetalningstiden för mitt bröllopslån?

  Ja, i många fall är det möjligt att förlänga återbetalningstiden (dock är maxtiden 12 år) för att få en lägre månadskostnad eller förkorta återbetalningstiden för att få en högre månadskostnad. Observera att vid en förlängning blir totalsumman att betala tillbaka högre eftersom du behöver betala ränta för en längre period. För att förlänga återbetalningstiden kontaktar du vår kundservice.

 • Vad avgör om min ansökan blir godkänd?

  För att din ansökan ska godkännas behöver du först och främst uppfylla våra grundkrav. Du ska vara över 18 år, ha en stadigvarande årsinkomst på minst 125 000 kr och inte ha några betalningsanmärkningar. Utöver detta gör vi även en individuell bedömning av din ansökan där vi tar hänsyn till din inkomst, dina boendekostnader, redan existerade lån och andra delar av din privatekonomi. En del av dessa uppgifter hämtar vi in via en kreditupplysning i samband med din ansökan. Grundprincipen är att du ska ha utrymme att betala räntor och amorteringar som lånet innebär. För att avgöra detta görs en samlad bedömning. Det kan därför hända att du blir nekad ett lån trots att du uppfyller grundkraven.

 • Vad räknas som inkomst när jag fyller i min ansökan?

  För att låna pengar hos oss krävs att du har en stadigvarande årsinkomst på minst 180 000 kr. Det omfattar inkomster som kommer in varje månad från exempelvis anställning, pension eller föräldrapenning (om man har en anställning i grunden). Om du är sjukskriven eller arbetslös krävs i de flesta fall en medsökande. Bidrag räknas inte som inkomst.

 • Kan jag ansöka om ett bröllopslån tillsammans med någon?

  Ja, du kan ha en medsökande när du ansöker om bröllopslån. Genom att ansöka tillsammans med en medsökande kan du ofta förbättra lånevillkoren och öka möjligheten att få lånet beviljat. Tänk dock på att välja medsökande med omsorg. Både huvudsökande och medsökande har fullt betalningsansvar för hela lånebeloppet (detta kallas också för solidariskt betalningsansvar).

 • Jag vill låna en lägre summa än 10 000 kr, hur gör jag då?

  Det är inte möjligt att ansöka om ett lägre belopp med vårt bröllopslån. Om du vill ha en lägre summa att handla för kan vi istället rekommendera vårt kreditkort, som är en löpande kontokredit med 1 000 kr som lägsta belopp.

 • Tar ni kreditupplysning?

  Vi gör alltid en kreditupplysning i behandlingen av din ansökan. Detta görs i samband med att du slutför din ansökan online och du får svar omgående.

 • Hur vet jag att jag blivit beviljad?

  Du får svar på din ansökan direkt när du ansöker online. Om du ansöker via telefon får du också omgående svar av den handläggare du pratar med.

Har du frågor?
Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med alla frågor du har. Du når oss alla vardagar mellan kl 8–17. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du logga in och chatta med någon av våra handläggare.

Till kundservice