MC-lån med schyssta villkor

Låna till motorcykel hos oss

  Längtar du efter att susa fram längs vägarna samtidigt som du känner vinden som blåser och närheten till omgivningarna? Med vårt MC-lån kan du låna till köp av motorcykel, oavsett ny eller begagnad.

  MC-lånet är ett privatlån, vilket innebär att du är fri att disponera pengarna som du vill.

 • Låna upp till 350 000 kr
 • Du lämnar ingen säkerhet
 • Använd pengarna till det du önskar
 • Välj en återbetalningstid som passar dig

 

Räkna på ditt lån till köp av motorcykel

kr
Ansöker du om lån över 200 000 kr behöver du en medsökande.
år

Så har vi räknat

Vi har räknat med en exempelränta på 7,94 % på belopp över 60.000 kr och 10,44% på belopp under 60.000 kr, i verkligheten kan den bli en annan. Lånet betalas tillbaka med rak amortering, vilket betyder att du amorterar samma belopp varje månad. Men i takt med att skulden krymper får du successivt lägre räntekostnader. Det leder till att din totala månadskostnad minskar över tid.

Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 9,19 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 570 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 154 197 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 9,59 % (2023-02-16).

Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får beror på hur stort belopp du vill låna och hur din ekonomiska situation ser ut. I samband med din låneansökan gör vi en kreditupplysning och om du blir godkänd får du ett ränteerbjudande direkt. Räntan vi kan erbjuda sätts individuellt för just dig och därför behöver vi få en överblick över din privatekonomi, så som inkomst och om du har några lån sedan tidigare.

6,15 %

Vår lägsta ränta just nu

Effektiv ränta: 6,33 %

16,70 %

Vår högsta ränta just nu

Effektiv ränta: 18,04 %

Vad behövs för att låna till motorcykel?

 • Du är över 18 år
 • Du har en fast årsinkomst på minst 180 000 kr
 • Du måste godkänna våra lånevillkor
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar


Läs mer om våra grundkrav

Så fungerar lån till motorcykel

Vårt MC-lån är ett privatlån med rak amortering och individuell ränta. Du amorterar en lika stor summa månadsvis, vilket betyder att räntekostnaden för lånet successivt blir mindre varje månad.

Du kan välja att lägga upp ditt lån på 3-12 år och uppläggningsavgiften är alltid 0 kr. Ansök online och signera med BankID.

Arm i gips

Låneskydd hjälper dig om oturen är framme

Om du blir sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös kan ett låneskydd hjälpa dig att täcka dina månadskostnader för lånet.

Läs mer

Låna klokt

Livet bjuder på olika händelser som på ett eller annat sätt kostar pengar. Går du i lånetankar finns det några saker du kan ta hänsyn till för att hitta ett lån som passar dig. Du kan bland annat tänka på att jämföra olika långivare, amorteringsalternativ och avgifter.

Kvinna vid skrivbord

Jämför dina val innan du tar lån

Vad ska man tänka på innan man väljer lån? Och vilken amorteringsmodell ska man välja? Vi samlar några saker att ta hänsyn till när du ska låna pengar.

Läs mer

Glatt par sitter nära varandra på bänk

Låna tillsammans kan ge bättre ränta

Att ansöka ihop med någon annan kan vara fördelaktigt om du vill förbättra lånets villkor. Detta eftersom ytterligare en inkomst räknas till lånet och banken då tar en minskad risk.

Räkna på lån med medsökande

Familj sitter i soffa och tittar på surfplatta och läser tidning

Samla dina lån

Har du flera olika lån och krediter? Hos oss kan du samla dina lån och sannolikt sänka din månadskostnad.

Läs mer

Frågor och svar om MC-lån

 • Är min ansökan bindande?

  Nej, din ansökan är inte bindande. När du ansökt om båtlån och blivit beviljad får du ett erbjudande som du kan tacka ja till genom att signera med BankID. Ansökningsprocessen är inte fullständig förrän du har signerat. Om du behöver tid att tänka igenom erbjudandet kan du vänta med att signera och komma tillbaka inom 30 dagar och signera då. En signeringslänk skickas ut till dig via e-post.

 • När får jag pengarna?

  Om du har signerat din ansökan med BankID görs utbetalningen normalt inom tre bankdagar. Om du har skickat in ditt skuldebrev via post betalas lånet ut 1-3 dagar efter att vi mottagit det, förutsatt att det är komplett och korrekt ifyllt.

 • Vilken ränta får jag?

  Räntan baseras på hur stort belopp du vill låna och på dina individuella förutsättningar, så som din inkomst och din kredithistorik. I samband med att du ansöker om lån gör vi en kreditupplysning och om du blir godkänd får du besked direkt om vilken ränta vi kan erbjuda dig.

 • Kan min ränta höjas under lånets löptid?

  Våra lån har rörlig ränta. Det innebär att räntan både kan höjas eller sänkas under lånets löptid.

 • Vilken återbetalningstid ska jag välja?

  Du kan återbetala lånet på 3 till 12 år. När du ansöker om ett belopp på 50 000 kr eller lägre så är det maximala återbetalningstiden istället 6 år. Med en kortare återbetalningstid minskar dina totala räntekostnader men månadsbeloppet blir högre eftersom du amorterar i snabbare takt. Du kan själv räkna på vad ditt preliminära månadsbelopp blir vid olika återbetalningstider. Den återbetalningstid du väljer bör grundas på vad lånet ska användas till. Används lånet till något som kommer att tappa i värde med tiden kan du med fördel välja en återbetalningstid som motsvarar produktens förmodade livslängd.

 • Kan jag amortera extra på mitt lån?

  Ja, du kan alltid amortera extra på ditt lån vid tillfällen då din ekonomi tillåter, oberoende av vilken återbetalningstid du valde när du ansökte om lånet. Du gör dina extra inbetalningar till bankgironummer 162-9153. I meddelandefältet anger du ditt lånenummer och personnummer samt texten ”extra amortering” som meddelande.

 • Kan jag ändra återbetalningstiden för mitt MC-lån?

  Ja, i många fall är det möjligt att förlänga återbetalningstiden (dock är maxtiden 12 år) för att få en lägre månadskostnad eller förkorta återbetalningstiden för att få en högre månadskostnad. Observera att vid en förlängning blir totalsumman att betala tillbaka högre eftersom du behöver betala ränta för en längre period. För att förlänga återbetalningstiden kontaktar du vår kundservice.

 • Vad avgör om min ansökan blir godkänd?

  För att din ansökan ska godkännas behöver du först och främst uppfylla våra grundkrav. Du ska vara över 18 år, ha en stadigvarande årsinkomst på minst 125 000 kr och inte ha några betalningsanmärkningar. Utöver detta gör vi även en individuell bedömning av din ansökan där vi tar hänsyn till din inkomst, dina boendekostnader, redan existerade lån och andra delar av din privatekonomi. En del av dessa uppgifter hämtar vi in via en kreditupplysning i samband med din ansökan. Grundprincipen är att du ska ha utrymme att betala räntor och amorteringar som lånet innebär. För att avgöra detta görs en samlad bedömning. Det kan därför hända att du blir nekad ett lån trots att du uppfyller grundkraven.

 • Vad räknas som inkomst när jag fyller i min ansökan?

  För att låna pengar hos oss krävs att du har en stadigvarande årsinkomst på minst 180 000 kr. Det omfattar inkomster som kommer in varje månad från exempelvis anställning, pension eller föräldrapenning (om man har en anställning i grunden). Om du är sjukskriven eller arbetslös krävs i de flesta fall en medsökande. Bidrag räknas inte som inkomst.

 • Kan jag ansöka om ett båtlån tillsammans med någon?

  Ja, du kan ha en medsökande när du ansöker om MC-lån. Genom att ansöka tillsammans med en medsökande kan du ofta förbättra lånevillkoren och öka möjligheten att få lånet beviljat. Tänk dock på att välja medsökande med omsorg, det vanligaste är att personen är sambo eller alternativt en förälder. Både huvudsökande och medsökande har fullt betalningsansvar för hela lånebeloppet (detta kallas också för solidariskt betalningsansvar).

 • Jag vill låna en lägre summa än 10 000 kr, hur gör jag då?

  Det är inte möjligt att ansöka om ett lägre belopp med vårt MC-lån. Om du vill ha en lägre summa att handla för kan vi istället rekommendera vårt kreditkort, som är en löpande kontokredit med 1 000 kr som lägsta belopp.

 • Tar ni kreditupplysning?

  Vi gör alltid en kreditupplysning i behandlingen av din ansökan. Detta görs i samband med att du slutför din ansökan online och du får svar omgående.

 • Hur vet jag att jag blivit beviljad?

  Du får svar på din ansökan direkt när du ansöker online. Om du ansöker via telefon får du också omgående svar av den handläggare du pratar med.

Har du frågor? Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med alla frågor du har. Du når oss alla vardagar mellan kl 8–17. Är du redan lån-, spar- eller kortkund kan du logga in och chatta med någon av våra handläggare.

Till kundservice