Lån utan säkerhet

Låna upp till 350 000 kr med schyssta villkor utan att lämna säkerhet

Räkna på ditt lån

kr
Ansöker du om lån över 200 000 kr behöver du en medsökande.
år

Hur har vi räknat?
Vi har räknat med en exempelränta på 7.24 %, i verkligheten kan den bli en annan. Första månaden betalar du mer för lånet än sista eftersom vi har rak amortering. När du betalar mer per månad i början sjunker den del du betalar ränta på och därför minskar din totala månadskostnad.

Exempel på ränta:
Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 5,94 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 398 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 143 872 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 6,10 % (2019-08-21).

Vad är ett lån utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhet är ett lån där du som låntagare inte behöver lämna säkerhet eller pant i form av exempelvis en bostad för att få låna pengar. Därmed kan du använda lånet till det du själv önskar.

Vanliga skäl till att ta lån utan säkerhet är:

 • Oförutsedda utgifter
 • Renovering och byggprojekt
 • Att samla flera existerande smålån till ett

Eftersom det inte ställs krav på pant innebär ett lån utan säkerhet en större risk för banken. Därför är räntan ofta högre än för exempelvis ett bolån, men samtidigt lägre än för smålån, kreditkort, avbetalningsköp och andra krediter. Hos Ikano Bank kan du låna från 10 000 kr till 350 000 kr utan säkerhet med en nominell ränta från 5,94 %.


Vem kan få ett lån utan säkerhet?

Vem har inte varit med om att en räkning dimper ner i postkassen på sämst tänkbara tidspunkt? När kylskåpet går sönder har man inte alltid möjlighet att spara i ett par månader innan man ersätter det gamla med ett nytt.

Ikano Bank är en bank som förstår att det oförutsedda ibland sker. Mycket i livet är oförutsägbart och mycket kan förändras på vägen. Vid såna tillfällen kan ett lån utan säkerhet vara lösningen.

Alla som uppfyller våra minimikrav kan söka om lån hos Ikano Bank:

 • Du ska vara över 18 år.
 • Du ska vara fri från betalningsanmärkningar.
 • Du måste ha en fast årsinkomst på minst 125 000 kr.
 • Du måste godkänna våra villkor

Att ansöka om lån är enkelt men det är viktigt att ha i åtanke att ett lån utan säkerhet innebär en förpliktelse om att lånet ska betalas tillbaka. Tänk över ändamålet med lånet och om du har möjlighet att hantera ränta och amorteringar. Hur mycket du kan låna och om lånet blir beviljat kommer an på din kreditvärdighet och din privatekonomi. Du kan läsa med om våra villkor här.


Samla lån med hjälp av ett lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet kan vara till god hjälp när gamla smålån och mindre skulder blir oöversiktliga. Genom att samla alla smålån till ett enda större privatlån kan du få lägre ränta och sänka din månadskostnad. Du får också bättre kontroll på privatekonomin när du bara har en lånefaktura att förhålla dig till. Goda villkor och en översiktlig betalningsplan gör det lättare att betala ner skulden i motsats till exempelvis kreditkort som inte har fasta avbetalningsbelopp.


Använd låneräknaren för att hitta ditt ideella lån

Men vår låneräknare kan du enkelt se vad ett lån kommer att kosta dig i månaden. Det är till god hjälp när du ska planera ekonomin framöver. Du fyller bara i önskad lånesumma och återbetalningstid och lånakalkylatorn ger dig ett estimat på kostnaderna för lånet. Din slutliga ränta blir satt när du skickar in din låneansökan och vi gjort en kreditupplysning av dig som kund.

Ett prisexempel kan se ut såhär:

Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 5,94 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 398 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 143 872 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 6,10 % (2019-08-21).


Vi är en bank med kunden i fokus

Vi på Ikano Bank försöker hela tiden finna nya och bättre lösningar för vår verksamhet och för att skapa mervärde för våra kunder. Bland våra banktjänster finner du schyssta lösningar för lån och kreditkort. Det ska löna sig att vara kund hos Ikano Bank. Därför lever vi efter vårt löfte om schyssta villkor i allt vi gör.

Har du frågor om lån utan säkerhet? Du kan enkelt kontakta oss på nummer 0476 88 000 eller bli uppringd av oss genom att fylla i vårt kontakta mig-formulär på vår samla lån sida .

Logga in

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

  Vi behöver din medsökandes underskrift

  Välj hur du vill skriva under.

  Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

  Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.