Gör det billigare

Allt bra behöver inte vara svindyrt

12 november 2023

7 tips för en smartare Black Friday 2023

Barn på sparkcykel

Shoppinghögtider som Black Friday och Black Week har ökat stadigt i omfattning sedan inträdet på den svenska marknaden. Lika stadig är ökningen av rapporter om klimatkrisen och de senaste åren har allt mer kritik lyfts mot sådana här dagar som uppmuntrar till konsumtionshets. Men för den som har en ansträngd ekonomi kan dessa reor göra stor skillnad för möjligheten att klara av alltifrån julklappsinköp, kläder till barnen eller en ny tvättmaskin när den gamla går sönder.

Men hur kan man handla smart och medvetet under Black Friday? Vi guidar dig med tips till årets stora shoppingmånad.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

0 kommentarer22 oktober 2023

Budgetrenovera eller renovera på budget? Smarta tips när du vill förnya hemma

Många gånger renoverar vi för att vi vill sätta vår egen prägel på vårt hem, eller för att vi tröttnat på vår gamla stil. Om det är ytskikten du vill renovera finns det mycket du kan göra som inte kräver att du lägger hundratusentals kronor på att riva ut fullt brukbar inredning. Men ibland behövs ändå en större renoveringsinsats och då finns det en hel del saker du kan tänka på för att hålla nere budgeten. I den här artikeln hittar du tips på hur du kan budgetfixa de rum vi helst renoverar, tillsammans med tips på hur du kan hålla ner renoveringskostnaderna för större projekt.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Bostad

0 kommentarer14 augusti 2023

Så kan du sänka hushållets fasta utgifter

Ung kvinna i hemmamiljö som dricker kaffe

För att du ska känna dig trygg med din privatekonomi är det viktigt att du har koll på dina utgifter – både rörliga och fasta. Det behöver varken vara svårt eller krångligt, och med en hushållsbudget får du en överblick över din ekonomi och kan göra omprioriteringar för att sänka kostnaderna. Det kan vara bra om du till exempel skulle ha lägre inkomster under en period, om du vill spara extra till en resa eller en kontantinsats, eller om kostnader som boränta eller matpriser ökar.  

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Gör det billigare

0 kommentarer14 augusti 2023

Så skapar du en effektiv hushållsbudget

Familj som sitter vid matbordet och går igenom sin hushållsbudget

Gör en hushållsbudget och få stenkoll på din familjs ekonomi. Att få en bra överblick över sina pengar är inte bara smart, utan kan även en extra trygghet i vardagen. För att komma i gång med att skapa en effektiv hushållsbudget behöver du få med rätt information på rätt plats. Här får du en guide till hur du skapar din alldeles egna hushållsbudget och vad den bör innehålla.  

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Gör det billigare

0 kommentarer20 juni 2023

Odla egen mat hemma och spara pengar – oavsett yta och med liten arbetsinsats!

Barn som odlar sjalva i pallkrage

Att odla egen mat är ett utmärkt sätt att sänka sina matkostnader. Även om matpriserna börjar leta sig nedåt för första gången på flera år, så finns det en del livsmedel som du kan tjäna på att odla själv - utan att du behöver spendera timmar i trädgården eller på balkongen. Genom att välja rätt grödor och anpassa odlingen till din livsstil kan du både spara pengar och njuta av färsk mat med relativt liten arbetsinsats. Här ger vi några tips på saker du enkelt, billigt och (ganska) bekvämt kan odla själv hemma.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Gör det billigare

0 kommentarer


Hämta fler


 

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

    Vi behöver din medsökandes underskrift

    Välj hur du vill skriva under.

    Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

    Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.