Gör det billigare

Allt bra behöver inte vara svindyrt

02 juni 2024

Glad flicka flyger på mammas fötter

För första gången sedan 2016 började Riksbanken under våren att sänka styrräntan – besked som gör att den ekonomiska tyngden på hushållens axlar lättas något. Men även om flera experter spår fler sänkningar under det kommande året, kan det vara klokt att inte ta ut drömmen om extra tusenlappar till hushållskassan på förhand. Här går vi igenom hur du kan hantera räntesänkningarna med briljans.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

14 maj 2024

Det är mycket att tänka på inför en bostadsrenovering. Vilka behov har jag eller familjen? Vad har vi för budget? Och inte minst, hur höjer vi värdet och undviker fällorna? Mattias Lantto, mäklare och grundare av digitala plattformen Bostadssäljarna, delar här med sig av sina bästa tips.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

23 april 2024

Familj i hallen på väg ut.

Bolånet är en stor och tung utgift för många. Trots det är förvånansvärt få svenskar villiga att utmana sin bank – men här kan det finnas pengar att spara.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

25 mars 2024

En man med ett barn på sina axlar vandrar framåt längs en grusväg i skymningen.

Stress över ekonomi kan få oss att må dåligt. Niclas Almén, doktor i psykologi och legitimerad psykolog och psykoterapeut, tipsar om hur du kan hantera den ekonomiska stressen.

Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

01 februari 2024

Leende par i soffa

Att skaffa sig en buffert fungerar som en krockkudde för din privatekonomi. Risken att det kan dyka upp oförutsedda utgifter finns alltid och då är det minst sagt bekvämt att kunna luta sig mot sparat kapital. Här går vi igenom hur du bäst skaffar dig en ekonomisk buffert och vad du bör tänka på för att nå dit.
Läs hela inlägget

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

Hämta fler