Bolånekalkylator – räkna på ditt lån

Hur mycket får jag låna när jag köper bostad?

Med vår Bolånekalkylator kan du enkelt få en uppskattning av hur mycket du skulle kunna låna när du är på jakt efter ditt nästa boende, utan att vi tar en kreditupplysning. Räkna på ditt bolån och få svar direkt. Efter att du har räknat på ditt lånebelopp kan du ansöka om lånelöfte, så är du redo att börja gå på visningar.

Räkna på ditt bolån

Ta reda på hur mycket du får låna och hur hög månadskostnaden blir.

Ajdå! Något gick fel

Information om effektiv ränta för bolån
För ett bolån på 2 000 000 kr med rak amortering med en löptid på 30 år och månadsvis betalning med 4,29% rörlig ränta blir den effektiva räntan 4,38%. Den första månadsbetalningen (inkl. amortering) blir 12 706 kr. Totalt belopp att betala om lånet behålls i 30 år och räntan är oförändrad under lånets löptid uppgår till 3 290 575 kr. Antalet månadsbetalningar är då 360 stycken. Inga avgifter tillkommer. 2024-05-16. Bolån förmedlas av Ikano Bank AB (publ) i samarbete med kreditgivaren Borgo AB (publ) (org. nr 559153-2303, Box 24088, 104 50 Stockholm), och är förenat med panträtt i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt.

barn och hund leker tillsammans

Vi hjälper dig med lånelöftet

Har du börjat leta bostad? Skaffa ett lånelöfte innan du börjar gå på visningar, så är du redo när budgivningen drar igång. Ansök kostnadsfritt och få svar direkt!

Läs mer om lånelöfte

Hem-ligare bolån med IKEA Family

Med samma grundare som IKEA är det rätt naturligt att vi kan det där med hem, hus och ekonomin däromkring. Och precis som vår släkting arbetar vi för att fler ska få ett bättre liv hemma.

Som IKEA Family medlem får du alltid en extra förmånlig ränta på ditt bolån hos oss.

Läs mer och ansök

lägre ränta på bolån med Ikea family
familj äter frukost

Vilken ränta får jag?

Hos oss får alla samma chans till ett bolån med schyssta villkor utan krav på förhandling eller flytt av andra banktjänster. Våra bolåneräntor är färdigförhandlade och klara – räkna ut den bästa räntan vi kan erbjuda just dig!

Räkna ut din ränta

Vad får du kvar i plånboken?

Hur skulle din ekonomi påverkas av att räntan ändras, om du skaffar barn eller om du går ner i arbetstid? Simulera olika situationer och testa din boendeekonomi.

Testa din boendeekonomi

flygande barn

Har du några frågor? 

Du har alltid möjlighet att få hjälp längs vägen av våra duktiga bolånespecialister. 

Tveka inte att höra av dig, du når oss alla vardagar mellan kl 9–17.


Till kundservice

Vårt partnerskap med Borgo

Kreditgivare bakom Ikano Bank bolån är Borgo, ett fristående hypoteksbolag vars målsättning är att erbjuda marknadsledande bolån till svenska privatpersoner. Borgo ägs gemensamt av Ikano Bank, ICA Banken, Söderberg & Partners och Ålandsbanken. Genom att flera företag går samman skapas skalfördelar och förutsättningar för att erbjuda attraktiva bolåneräntor till konsumenter på ett ekonomiskt hållbart vis.

Borgo har tillstånd att bedriva verksamhet med tillstånd enligt 3 kap. 2 § lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse (“LBF”) samt enligt lag (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer (“LUSO”) och står under tillsyn av Finansinspektionen. Alla medarbetare hos Borgo som arbetar med bolån är licensierade av SwedSec samt har en bakgrund inom bank och finans med stor erfarenhet av bolån.

Läs mer på borgohypotek.se