16 juni 2020

5 tips för en lyckad hemester

 Family-grill

Staycation eller hemester är den semester som ägnas i eller i närheten av hemmet. Den är både bra för plånboken men också för miljön då vi varken tar oss långa sträckor med bilen eller sätter oss på flyget. Här kommer 5 tips för en riktigt bra hemester!

 1. Fri entré på statliga museer: Passa på att besöka Moderna museet, Marinmuseum, Historiska museet och många fler. Barn och unga upp till 18 år går in gratis medan vuxna får betala. Du hittar en komplett lista på alla museum här. Tänk på att kolla avvikande öppettider med tanke på rådande situation.

 2. Gratisaktiviteter: Många städer anordnar gratisaktiviteter så som konserter, utomhusbio, marknader, festivaler och annat smått och gott. Även bibliotek, kyrkor och folkhögskolor kan ha intressanta föreläsningar av författare, skådisar och forskare. Håll koll på din kommuns (eller närliggande kommuners) hemsida för att hålla utkik på vad som planeras i sommar.

 3. Aktiviteter för de små:  På Barnsemester.se är det enkelt att se vad de flesta nöjesparker och aktiviteter i Sverige kostar och dessutom finns det en karta så du kan se vad som finns i din närhet.

 4. Besök en gård: I Sverige finns det många 4H-gårdar som man kan besöka och titta på djuren. På vissa gårdar kan man även få hjälpa till att mata och sköta om djuren. Mycket populärt för både stora och små.

 5. Njut av naturen: Packa matsäck och ge dig ut i skogen, fjället eller skärgården. Vandra, plocka bär och kanske tälta någon natt. Vi har listat några vandringsleder runt om i Sverige. Glöm inte att det finns olika rutter på varje led som är olika långa där du kan välja själv vilken som passar dig bäst.

  Skåneleden - Skåne
  Kungsleden - Lappland
  Höga Kustenleden - Ångermaland
  Tyresta nationalpark – Stockholm
  Östgötaleden – Östergötaland
  Bohusleden - Bohuslän


 6. Skippa högtrycket: Att hitta en stuga på Öland i juli kan bli både svårt och dyrt. Försök att hitta härliga pärlor i Sverige som inte är lika eftertraktade. Mindre campingar kan vara minst lika charmiga som de stora. Du kan läsa mer tips om svenska campingplatser här.

 7. Byt bostad: Har du vänner som bor i någon annan del av landet? Varför inte byta bostad en vecka. Det är ett billigare alternativ än hotell och du kan upptäcka massa nytt i vännernas hemstad. Det finns även privata uthyrningstjänster online via exempelvis Airbnb.

 

Ikano Bank

Familjeekonomi
 

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

  Vi behöver din medsökandes underskrift

  Välj hur du vill skriva under.

  Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

  Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.