30 juni 2018

Tips i sommar som även håller plånboken glad!

GDPR

Är semesterkassan tunn i år? Var lugn, att semestra i Sverige kan vara helt underbart och i många fall helt gratis. Här kommer några tips som även håller plånboken glad!

 

Semestra på hemmaplan

Besök lekparker som barnen aldrig lekt i, besök en utställning, fixa picknick i en fin park eller cykla till en närliggande strand. Ibland är man hemmablind och missar alla möjligheter som faktiskt finns i närområdet. 

 

Besök ett museum

Från och med 1 februari 2016 är det fri entré på 18 statliga museer. Nu kan du passa på att besöka tex Moderna museet, Sjöhistoriska museet eller varför inte Östasiatiska museet. Komplett lista finns här

 

Gratis i kommunen

Många städer anordnar gratisaktiviteter så som koncerter, utomhusbio, marknader, festivaler och annat smått och gott. Mycket nöje!

 

Byt bostad

Har du vänner som bor i någon annan del av landet? Varför inte byta bostad en vecka. Det är ett billigare alternativ än hotell och du kan upptäcka massa nytt i vännernas hemstad.

 

Hitta bra klipp i ditt kundkort

Har du kundkort hos t.ex. en hotellkedja eller flygbolag, hos matvarubutiken så som ICA eller Coop, även medlemskap hos Hyresgästföreningen eller Villaägarna kan ge dig rabatter på hotell, flyg, restauranger och inträdesavgifter till nöjesparker. Kanske hittar du något bra erbjudande som passar dig.

 

Hitta roliga aktiviteter även för de små

En sida som jag har haft stor nytta av själv är Barnsemester.se. Här är det enkelt att se vad de flesta nöjesparker och aktiviteter i Sverige kostar och dessutom finns det en karta så du kan se vad som finns i din närhet. Kanon tycker jag!

 

Besök en gård

I Sverige finns det många 4H-gårdar som man kan besöka och titta på djuren. På vissa gårdar kan man även få hjälpa till att mata och sköta om djuren. Mycket populärt för både stora och små.

 

Njut av naturen

Packa matsäck och ge dig ut i skogen, fjället eller skärgården. Vandra, plocka bär och kanske tälta någon natt. Allemansrätten gör det möjligt för oss alla att glädjas av naturen. Gillar du att fiska så kan det vara bra att veta att det är helt fritt att fiska med fiskespö längs med kusten och i Sveriges fem största sjöar Vänern, Vättern, Mälaren, Hjälmaren och Storsjön. Dessutom har vi 29 nationalparker som är helt gratis att besöka.

 

Bli klokare

Under sommaren erbjuder bibliotek, kyrkor och folkhögskolor på intressanta föreläsningar av författare, skådisar och forskare. Håll koll på annonser i dagspressen och på kommunens hemsida.

 

Res billigt

Många bokningssajter erbjuder en priskalender på sin webbplats. Här kan ni boka biljetter som kan vara hundralappar billigare än de med avgångar som är attraktiva. Det gäller så väl flyg, buss och tåg. Dessutom har flera hyrbilsfirmor ett system där du kan få köra tillbaka deras bilar gratis när en hyrbil behöver komma tillbaka från en viss ort till en annan.

 

Skippa högtrycket

Att hitta en stuga på Öland i juli kan bli både svårt och dyrt. Försök att hitta härliga pärlor i Sverige som inte är lika eftertraktade. Mindre campingar kan vara minst lika charmiga som de stora.

 

 

Anonym

Familjeekonomi


Logga in

Just nu förekommer bedrägeriförsök där bedragare ringer och utger sig vara från Ikano Bank.
Var särskilt uppmärksam på samtal där bedragaren ringer och informerar om beviljat lån och ber dig att godkänna detta med Bank-ID. Observera att vi aldrig kommer kontakta dig och uppmana dig att lämna ut uppgifter till Bank-ID eller bankdosa.


Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

    Vi behöver din medsökandes underskrift

    Välj hur du vill skriva under.

    Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

    Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.