25 oktober

Handla säkert på nätet

Handla säkert

Det går snabbt och det är smidigt. Ett par klick bort och du har fyllt en digital varukorg, klickat köp och betalat. Vi ger dig tipsen för att undvika fällorna, hitta rätt pris och betala säkert när du shoppar på nätet.

 • Föredra köp på krypterade webbsidor. Ett litet hänglås vid webbläsarens adressfält kännetecknar att webbsidan krypterar informationen som lämnas på sidan.
 • Kontrollera att företagets namn, adress, telefonnummer och e-post finns utskrivet på hemsidan du tänker handla ifrån.
 • Se hur andra kunder bedömer sin upplevelse när de handlat från butiken på Prisjakt.nu eller Pricerunner.se. Var dock noga med att kika närmare på omdömen. Ett 10-stjärnigt snittbetyg behöver i verkligheten inte betyda så mycket om det bara finns ett omdöme.
 • Om du är osäker på butikens trovärdighet, gör en googling också och kolla vilken information det ger.
 • Leta efter så kallade trustmarks på webbplatsen. De syns genom emblem-liknande symboler för t.ex. Trygg E-handel och Certifierad E-handel.
 • Ofta kan du hitta produkter på nätet till konkurrenskraftiga priser men om priset är alltför lågt kan erbjudandet vara för bra för att vara sant om försäljaren inte är trovärdig i övrigt.
 • Skicka aldrig kontokortsuppgifter via e-post. Ange bara kortnummer till betal- och kreditkort när du ska betala för en produkt på hemsidan.
 • Om du betalar med kreditkort får du ett extra skydd genom konsumentkreditlagen. Då är det även möjligt att vända sig till kreditgivaren för att få hjälp med återbetalning om t.ex. varan inte levereras inom avtalad tid.
 • Utländska företag som säljer över internet innebär inget dåligt i sig men om du inte känner till säljaren är det en bra idé att kontrollera så att betal- och leveranssätt är säkra och vilka villkor som gäller för retur och så vidare då dessa kan skilja sig från svenska återförsäljare.

Ikano Bank

Genomtänkta beslut


Logga in på Ikano Bank

Logga in på ditt partnerkort

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

  Vi behöver din medsökandes underskrift

  Välj hur du vill skriva under.

  Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

  Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.