22 februari 2021

Låneskydd - En räddare i nöden när livet händer

Livet består av toppar och dalar. När du och din familj har hälsan i behåll och ekonomin känns stabil är låneskydd kanske inte det första du tänker på. Vi går igenom vad låneskydd innebär och varför det kan vara ett bra skydd om livet plötsligt förändras. 

Plötsligt vänder allt. Från att vara friska och krya kan vi bli sjuka. Från att ha ett stabilt jobb kan vi bli arbetslösa. Det är omöjligt att förutse livets händelser och när allt rullar på som det ska är det kanske ännu svårare att föreställa sig. Därför kan det kännas tryggt att skaffa sig ett skydd som kan hjälpa dig vid vissa händelser.  

Vad är ett låneskydd? Ett låneskydd fungerar som en räddare i nöden. Om du plötsligt blir sjukskriven eller arbetslös kan låneskyddet hjälpa dig med månadsbetalningarna. Det funkar som en försäkring för ditt lån. Du kan teckna ett låneskydd i samband med att du ansöker om ett lån eller lägga till på ett befintligt lån. Ett låneskydd kan du teckna både för privatlån och bolån. 

Försäkrad upp till 12 månader Hos de flesta banker (bland annat hos oss) kan försäkringen ersätta månadskostnaden för ditt lån vid sjukskrivning eller arbetslöshet i upp till 12 månader. 

Uppsägning eller ångerrätt Många banker erbjuder uppsägning av låneskyddet, du kan alltså säga upp försäkringen när du vill.  Andra erbjuder ångerrätt under de första 30 dagarna efter att du tecknat låneskyddet. Se till att kolla upp detta innan du tecknar en försäkring. 

Här kan du teckna ett låneskydd hos oss

Livet handlar självklart inte om att gå runt och vänta på en olycka eller ett tråkigt besked. Just därför kan det vara skönt att slippa oroa sig och känna sig trygg med sitt lån. Ett låneskydd förändrar inte världen men det är alltid en god idé. Oavsett om livet bjuder på toppar eller dalar. 

 

Ikano Bank

Genomtänkta beslut