22 mars 2023

5 anledningar till att betala semestern med kreditkort

Familj på semester

Äntligen börjar det bli dags att boka årets sommarsemester. Kanske går färden mot garanterad sol eller till kultur- och naturupplevelser, eller så har du bestämt dig för att upptäcka vad vårt avlånga land har att erbjuda. Oavsett vilket så kan det finnas flera fördelar med att plocka fram kreditkortet när det är dags att betala din resa – och med att låta kreditkortet följa med när det är dags för avfärd.

Att använda ett kreditkort för vissa typer av utgifter kan vara en god idé. Det kan finnas en mängd anledningar till att använda det som betalmedel inför och under din semester för att göra resan ännu mer trygg och bekväm.

Fördelar med att använda kreditkortet på resan

1. Extra trygghet med kostnadsfri reseförsäkring  

En stor fördel om du väljer att betala din resa med ett kreditkort är att det oftast ingår en reseförsäkring som kan bidra till att göra din semester extra trygg, samtidigt som du minskar risken för oväntade kostnader om något skulle hända innan eller under resan.

För dig som har Ikano Kort ingår en kostnadsfri reseförsäkring när du betalar minst 75 % av resan med kortet. Reseförsäkringen består bland annat av avbeställningsskydd för dig och din familj, ersättning vid försening av bagage och ersättning vid försenad avgång.

Ta reda på vad som ingår i reseförsäkringen 

2. Utnyttja bonusprogram och poängsystem

Många kreditkort har någon typ av poängsystem som ger dig bonus på dina inköp. Din insamlade bonus ger dig ofta någon typ av cashback som gör att det kan finnas möjlighet att spara en slant när du betalar till exempel din resa med kreditkortet.

Ikano Kort har ett förmånligt bonussystem som ger dig en poäng för varje krona du handlar för. När du når 25 000 poäng får du cashback i form av avdrag på din faktura.

3. Säker betalning utomlands

Att ha lite kontanter och växel med sig på utlandsresan kan vara klokt, men se upp med att gå runt med stora summor på fickan. Svenska betalkort fungerar i hela världen och är säkert att betala med. Däremot kan det vara bra att undvika att använda det kort som är kopplat till ditt lönekonto på utlandssemestern. Då kan ett kreditkort vara ett alternativ eftersom du då inte riskerar att behöva ligga ute med stora summor pengar om kortet blir stulet eller skimmat. Kontakta kortutgivaren direkt för att spärra kortet om du blivit av med det eller upptäcker att det dras konstiga summor.

4. Koll på utgifterna

En annan fördel med att använda ett kort som inte är kopplat till lönekontot är att du lättare kan hålla dig till din semesterbudget och inte riskera att råka överskrida den. Eftersom du får en faktura i slutet på månaden kan du lätt se vad dina pengar har gått till. Det gör det också enklare för dig att se om där finns något köp som inte känns igen, eller pengar som dragits flera gånger, och då kan du bestrida den utgiften innan fakturan ska betalas.

5. Extra säker med ett extrakort

Även om du väljer att använda ditt vanliga bankkort under resan, är det en god idé att ha med dig ett extrakort ifall bankkortet skulle bli stulet eller spärrat. Ett kreditkort kan fungera bra som extrakort – se bara till att välja ett kreditkort utan årsavgift så att du inte behöver betala något extra.

Ikano Kort är ett kreditkort utan årsavgift med generösa förmåner och bra delbetalningsmöjligheter. Om du skulle behöva delbetala har du möjlighet till räntefri betalning i upp till 12 månader.

Fler fördelar med Ikano Kort

Information om effektiv ränta för Ikano Kort

Delbetala i 6 el 12 mån utan ränta vid köp om minst 2000 kr mot en uppläggningsavgift om 195 kr och en aviavgift om 25 kr/mån. Ex: Vid 6 mån delbetalning utan ränta av en skuld på 10000 kr blir den effektiva räntan 12,39 %, månadskostnaden 1724 kr, totalt att återbetala: 10 345 kr. Ord. villkor för Ikano Kort: 18,80 % rörlig ränta samt aviavgift 25 kr/mån. Ex: Vid en skuld om 10000 kr i 12 mån blir den effektiva räntan 23,21 %, månadskostnaden 931 kr, totalt att återbetala: 11 176 kr. (2023-10-11). Aktuella räntor och villkor hittar du på ikanobank.se

 

Ikano Bank

Genomtänkta beslut

Resa