01 februari 2022

Samla lånen och ta kontroll över din ekonomi

Man i soffa med mobiltelefon

Att ha flera lån hos olika långivare kan snabbt bli en dyr historia. Många smålån med hög ränta och andra avgifter som tillkommer tynger ekonomin samtidigt som situationen kan vara svår att överblicka. För att få ordning och reda i plånboken är en lösning att samla de olika lånen i ett enda större lån.

Den här sortens lån kallas olika saker – samlingslån, nystartslån, omstartslån eller hopbakslån – men oavsett namn är den gemensamma nämnaren att utfallet kan förbättra din privatekonomi. När du bakar ihop de olika lånen i ett samlat lån är chansen nämligen stor att du kan sänka din månadskostnad. Det beror på att du sannolikt kan få en lägre ränta med ett samlingslån än med utspridda krediter. Dessutom kan samlingslånet göra att du städar bort extra kostnader så som faktura- och uppläggningsavgifter.

Det gäller dock att utvärdera din situation innan du bestämmer dig för vilket lånealternativ du ska välja. Många som går i lånetankar har en tendens att fokusera enbart på månadskostnaden, vilket inte ger dig hela sanningen om ett lån. När du lånar pengar är avbetalningstiden en viktig faktor, alltså hur lång tid du är förbunden att betala av ditt lån. Ju längre tid du har lånet, desto dyrare blir det totalt sett. Dubbelkolla därför om en låg månadskostnad beror på en längre återbetalningstid.

Samtidigt bör man ta hänsyn till att en låg månadskostnad spelar en viktig roll i många hushåll. Även om det kan innebära en högre totalkostnad för lånet kan en lägre månadskostnad vara ett sätt att få ekonomin att gå ihop varje månad.

Vi hjälper dig – det är lättare än du tror

Att samla sina lån kan verka komplicerat och tidskrävande men ofta är det en snabb process. På Ikano Bank erbjuder vi möjligheten att samla lån och våra duktiga lånespecialister står alltid redo att hjälpa dig längs vägen.

Samla dina lån hos Ikano Bank

Ikano Bank

Gör det billigare
 

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

    Vi behöver din medsökandes underskrift

    Välj hur du vill skriva under.

    Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

    Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.