14 oktober 2020

Samla dina lån som när du samlar dina vänner

Det finns flera fördelar när du samlar dina vänner på middag. Inte nog med att du träffar alla samtidigt, det kräver dessutom mindre planering och meckande. Likadant kan du tänka när du samlar dina lån. Har du lån lite här och där är det ofta tidskrävande och dyrare jämfört med när du samlar alla till ett. 

Det är dock viktigt att du gör jämför både återbetalningstiden och den effektiva räntan innan du löser dina gamla lån med ett nytt samlingslån. Tänk på det här:


Räntan är bara en del av kostnaden
Även om din nya ränta är väldigt låg kan kostnaden för lånet vara höga om det tillkommer dyra avgifter. Därför är det viktigt att jämföra den effektiva räntan som kan liknas vid ett jämförelsepris för lån. Den effektiva räntan innefattar räntan och alla avgifter och kostnader för lånet

Ränteavdrag
Tänk på att du i deklarationen har avdragsrätt på 30 % av dina ränteutgifter. Därför kan lånet med lägst ränta men dyrare avgifter vara sämre än lånet med högre ränta men med lägre avgifter eftersom avdragsrätten endast gäller räntan och inte andra avgifter kopplade till lånet.

Återbetalningstid
När du ska lösa dina gamla lån med ett nytt lån behöver du ta hänsyn till hur lång tid du hade kvar att betala på ditt gamla lån och hur lång tid du ska betala på det nya lånet. Ett nytt lån med lång återbetalningstid kan totalt bli dyrare för dig, även om månadskostnaderna är lägre. Du behöver räkna på det och bestämma om det är något som du är bekväm med. Är du intresserad av att räkna på och eventuellt samla dina lån hos oss kan du klicka på länken nedan: 

Samla dina lån

Ikano Bank

Genomtänkta beslut


Logga in

Välj vilken tjänst du vill logga in på

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

    Vi behöver din medsökandes underskrift

    Välj hur du vill skriva under.

    Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

    Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.