27 augusti 2018

Snart kan du ta CSN lån för körkort!

GDPR

Du som är arbetslös mellan 18-47 år och inte har körkort kan från och med den 1 september 2018 få låna pengar från CSN för att kunna ta svenskt B-körkort.

Du kan bara få CSN:s körkortslån en gång, och beslutet om körkortslån gäller i ett år. Lånet får bara användas för kostnader som du har under det året. Du kan få låna högst 15 000 kr för undervisningsmaterial, utbildning, körlektioner, prov och hyra av fordon för att köra upp. Dessutom måste du uppfylla dessa krav: Du som är 18-24 år:

• Om du har fyllt 18 år men inte 25 år ska du vara anmäld som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen.

• Dessutom måste du uppfylla ett av de här två villkoren: o Du deltar i Arbetsförmedlingens program i jobb- och utvecklingsgarantin eller i jobbgarantin för ungdomar. Du måste vara inskriven i programmet den dag din ansökan kommer in till CSN. o Du har deltagit i Arbetsförmedlingens etableringsprogram eller haft en etableringsplan i minst tre sammanhängande månader fram till och med dagen innan din ansökan kommer in till CSN. Du som är 25-47 år:

• Om du har fyllt 25 år men inte 48 år ska du vara anmäld som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen. Det måste du ha varit i minst sex sammanhängande månader fram till och med dagen innan din ansökan kommer in till CSN.

• Dessutom måste du uppfylla ett av de här två villkoren: o Du har varit arbetslös under hela perioden. o Du har deltagit i ett arbetsmarknadspolitiskt program eller haft en etableringsplan under hela perioden. Eftersom CSN har en viss summa som de kan låna ut så gäller det att ansökningarna behandlas i den ordning de kommer in. Läs mer om alla detaljer och hur du ansöker på CSN.

 

Sharon Lavie

Gör det billigare


Logga in

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

    Vi behöver din medsökandes underskrift

    Välj hur du vill skriva under.

    Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

    Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.