25 april 2018

Vårstäda din ekonomi med bästa apparna

barnspar

Vill du få lite bättre koll på ekonomin, dra ner något på utgifterna eller tjäna extrapengar innan semestern? Här kommer de bästa apparna som kan ge en skjuts i rätt riktning.

Hygglo 
Med Hygglo kan du både tjäna på att hyra ut de saker du inte använder varje dag och även hyra saker du behöver, när du behöver dem. Att annonsera på Hygglo är helt gratis och allt är försäkrat. När du hyr ut så behåller du 80 % av beloppet. Gillar du delningsekonomi och dess positiva globala påverkan på miljön eller tycker du hellre hyr än köper en pryl som bara kommer ligga i en låda, så är det här appen för dig.              

Gimi 
Kallades tills för några dagar sen för ”Veckopengen”. Den här appen ger dig koll på barnens pengar. Du får till exempel en påminnelse om när det är dags för att ge veckopeng till dina barn men appen kan mer än så. Du kan lägga in en sparfunktion och välja att ge ränta för att motivera dina barn att spara. Dessutom kan du ge ut uppgifter som barnen kan utföra för att tjäna lite extra pengar.

Mina tjänster

Har du en djungel av abonnemang? Vet du vad de kostar dig varje månad? Låt Mina tjänster uppdatera dig.  Allt från elavtal till tidningsabonnemang och fackavgifter. En bra app för dig som gillar ordning och reda.

Splitwise
Delar du lägenhet med vänner eller vill du bara splitta notan? Appen gör det enkelt att dela räkningar med vänner och familj. Splitwise organiserar alla dina gemensamma kostnader på ett ställe, så att alla kan se vem de är skyldiga. Oavsett om du delar en skidsemester, delar hyra med rumskamrater, eller är skyldig någon en lunch, gör Splitwise livet lite enklare.

MileCatcher
För dig som reser mycket i tjänsten så kan denna app underlätta. MileCatcher registrerar automatiskt hur långt du kör i tjänsten eller privat.  Med MileCatcher kan du se den verkliga körsträckan och adresserna, vilket gör det enkelt att komma ihåg syftet med resan. Du kan antingen använda den som stöd för att skriva körjournal eller bara för att få koll på hur mycket du använder bilen egentligen. Kanske blir det en morot till att använda bilen lite mindre?

Pengalabbet
Appen går ut på att hantera och ta ansvar för en månadslön. Den vänder sig i första hand till barn. Den som spelar får prova att ha olika jobb med olika lön och bestämma hur stor del som ska gå till mat, boende och annat. Lyckas man få lönen till att räcka till? Mycket pedagogiskt!

Karma
Med Karma kan du köpa bra mat som blivit över från restauranger, caféer och matbutiker oftast till halva priset. Du bidrar till att minska matsvinnet genom att rädda maten samtidigt som plånboken blir extra glad.

Yepstr
På Yepstr kan privatpersoner få kontakt med drivna ungdomar i grannskapet för enklare uppdrag (gräsklippning, hundpassning etc.). Genom att använda Yepstr är du med och bygger ungdomarnas första riktiga CV. Praktisk erfarenhet utanför skolan leder ofta till det där första sommarjobbet, vilket leder till större chans att få praktik. På Yepstr tjänar ungdomar mellan 80-120 kr/timme beroende på ålder och erfarenhet. Därtill tillkommer 10 %, vilket inkluderar: komplett försäkring, transaktionsavgifter och moms. Din utvärdering sparas i ungdomens CV. Allteftersom en Yep skapar sig arbetslivserfarenhet och går upp i nivå så har denne möjlighet att begära en högre lön!

Shpock
Är lite som en sammanslagning av Blocket och en streetloppis i din mobil. Här kan du köpa och sälj prylar i din närhet. Det går snabbt att lägga upp något för försäljning: Ta en bild, skriv en annonsrubrik, en kort beskrivning och sätt pris. Sen kan alla som använder appen i ditt område se din annons. För att ge försäljningen lite extra skjuts kan du dela annonsen på Facebook, Twitter, via sms och mejl till vänner och folk du känner. Perfekt när du äntligen har tid att rensa förråd och garderober och vill passa på att tjäna en liten slant på dina saker.

 

 

Ikano Bank

Gör det billigare