15 december 2016

Bästa tipsen för en bättre ekonomi 2017

Handla säkert

Nu är 2017 här och det är dags att börja tänka på dina nyårslöften. Kanske har du lovat dig själv att få ännu bättre koll på pengarna i år? Vi ger dig bästa tipsen för ett riktigt gott ekonomiår 2017!

Jag lovar att sluta glömma lunchlådan hemma och skaffa en termosmugg
Många bäckar små … blir lätt väldigt mycket pengar på ett år. Att minska småutgifterna i vardagen är ett enkelt sätt att förbättra ekonomin. Utelunch varje arbetsdag blir lätt ett par tusenlappar i månaden. Och köpekaffet på väg till tåget gräver djupa hål i plånboken om det blir en vana. Ett bra sätt att få överblick är att skaffa en budgetapp i telefonen.

Jag lovar att sätta in mer pengar på sparkontot
Alla vet vi att det är bra att ha en buffert på sparkontot, men ändå kan det vara svårt att få till det. Automatisk överföring är ett knep, gärna i slutet av månaden när det känns som minst. Om du tvivlar på din självdisciplin och vill spara på längre sikt, välj ett konto där pengarna är låsta.

Jag lovar att äntligen rensa i förrådet som man knappt kan stänga dörren till
Bättre ekonomi handlar inte bara om att minska kostnader, utan också om att försöka öka sina intäkter. Säkert har du mycket i gömmorna som går att sälja. Säljsajter på nätet är ett givet alternativ, men de flesta orter har också gott om loppisar och lokala nätverk på t.ex. Facebook. Ett annat tips är att rota igenom lådorna efter mynt och utländsk valuta som går att växla in.

Jag lovar att äntligen göra en budget
Tråkigt att göra budget? Kanske, men väldigt nyttig och ett bra första steg till mer koll på pengarna. Skriv ner dina inkomster och utgifter som du vet att du har varje månad. Både de fasta och de rörliga, som mat och nöjen.

En bra budgetmall finns här

Om du inte har alla transaktioner eller kvitton till hands kan du ta hjälp av konsumentverkets schablonbelopp för att uppskatta dina rörliga kostnader. Rimmar dina utgifter med de pengar du får in? En budget ger en överblick och kanske motivation för att strama åt på vissa poster.

Det var fyra av våra bästa tips för hur du kan lova dig själv ett riktigt gott år för din ekonomi. Sist men inte minst tycker vi att du ska lova dig själv att göra något riktigt roligt för pengarna du sparar.

God fortsättning!

Ikano Bank

Genomtänkta beslut


Logga in

Just nu förekommer bedrägeriförsök där bedragare ringer och utger sig vara från Ikano Bank.
Var särskilt uppmärksam på samtal där bedragaren ringer och informerar om beviljat lån och ber dig att godkänna detta med Bank-ID. Observera att vi aldrig kommer kontakta dig och uppmana dig att lämna ut uppgifter till Bank-ID eller bankdosa. Kontakta vår kundtjänst på telefonnummer 0476- 88 000 om du blivit uppringd eller har ytterligare frågor.


Den 1 jan 2021 uppdaterar vi våra allmänna villkor.
De ändringar vi gör samt vilka produkter som berörs kan du läsa mer om här

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

    Vi behöver din medsökandes underskrift

    Välj hur du vill skriva under.

    Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

    Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.