Kanske världens bästa automat?

2009-05-08

Som en del av Ikano Banks pågående experiment att hjälpa lundabor att spara pengar har det placerats ut 5 stycken mycket speciella automater i mataffärer runt om i Lund. De ser ut som vanliga automater men det är de inte. Detta är automaten du drömde om som barn. Stoppa in en femkrona och ut kommer en guldtia. Stoppa i ytterligare en femma och ut kommer ytterligare en guldtia.

Helena Salomonson på Ikano Bank säger att "drömautomaterna" förutom att ge folk riktiga pengar och därigenom möjligheten att spara, på ett fint sätt illustrerar att pengar som placeras rätt växer. Man skulle kunna säga att drömautomaterna ger dig samma känsla som en spargris kan ge dig. Stoppa i lite och få ut mycket. Vi snabbspolar bara lite för tydlighetens skull, avslutar Helena.

Automaterna ser ut som vanliga automater så håll utkik i en matbutik nära dig. "Drömautomaterna" är en del av Låna och Spara kampanjen som Ikano Bank lanserade i dagarna. Kampanjen går ut på att gratis få låna saker för att spara pengar. Ikano Bank lånar ut bland annat tre bilar, fem Playstation 3 spel, en flakmoped, en tandemcykel, ett flipperspel och Michael Jacksons hatt från en container som står uppställd i Lundagård. Här kan nu alla låna gratis. Låna för att spara helt enkelt.

"Det är ett experiment för att se hur vi aktivt kan hjälpa människor att spara pengar samtidigt som vi ger dem en upplevelse. Bilarna är attraktiva att låna men det som bokades först var Michael Jacksons hatt, det var kul! Jag är uppvuxen med flakmoppar så den är nog min favorit i containern. Vi tror att det behövs nya grepp för att få igång sparandet" avslutar Helena Salomonson på Ikano Bank. v

Utlåningen kommer att pågå i Lundagård fram till den 13 maj. Containern är öppen mellan 11 och 14 varje dag och på www.lanaochspara.se går det att boka. Enda kravet för att få låna är du är över 18 år. Den 18 och 27 maj flyttar vi vår container till Uppsala. Ett tips är att kolla in "drömautomaterna" på Coop Mårtenstorget i Lund eller på Hemköp på Stora Södergatan. Det finns tre till utplacerade i mataffärer i Lund. Men vi avslöjar inte var de finns. Lite spännande måste det få vara.