Ikanobank lanserar MC- och campinglån

2007-03-02

Ikanobanken lanserar nu ett nytt lån för dem som vill köpa begagnade motorcyklar, husvagnar och husbilar privat. Hos storbankerna är villkoret att man köper begagnat hos auktoriserade återförsäljare för att kunna få låna pengar. Men hos Ikanobanken är det ok om man vill låna till en motorcykel eller husvagn som man köper privat på t ex Blocket.

Med det nya lånet så ger sig Ikanobanken in på en växande marknad. Allt fler svenskar köper motorcykel. Enligt SCB:s statistik så ökade antalet registrerade motorcyklar med 13 procent under förra året. Husbilsmarknaden växer med 4,5 procent per år, medan husvagnsmarknaden ligger relativt still med ca 250 000 husvagnar som rullar omkring på de svenska sommarvägarna.

Man kan låna lika mycket som motorcykeln, husvagnen eller husbilen är värd, men minst 40 000 kr och max 350 000 kr. MC:n får var högst nio år gammal och husvagnen eller husbilen högst 17 år. Fordonet skall vara registrerat i Sverige. Räntan varierar mellan 4,95 - 9,80 % (2007-03-02). Som vanligt tar Ikanobanken inte ut några knävliga avgifter. Lånen ansöker man om på Ikanobankens hemsida och får svar inom en timme. För att få låna pengar måste man vara minst 18 år och ha en fast inkomst.

Att köpa en begagnad motorcykel, husvagn eller husbil privat kan vara betydligt billigare än att handla av en återförsäljare. På hemsidan har Ikanobanken därför samlat information som underlättar för den som vill handla privat och på så sätt kan spara många tusentals kronor. Lånet fungerar även för dem som vill köpa helt nytt eller begagnat hos en återförsäljare. Som regel är Ikanobankens lån billigare än återförsäljarnas egna lån.

- Nu kan kunderna själva bestämma var de köper sina fordon, säger Niklas Larsson på Ikanobanken. Och dessutom kan de få bättre lånevillkor än hos återförsäljaren. Många har kanske tidigare belånat sitt boende för sitt fordonsköp för att få en låg ränta, men för dem som inte vill eller kan låna på boendet är ett MC- eller campinglån med låg ränta en bra lösning. Dessutom slipper man krånglet med att ta ut nya pantbrev.