IKEA kort in i mobilen

2012-10-22

Ligger alla dina kundkort du samlat på dig genom åren undanstoppade i en låda? Glömmer du rabattkupongerna hemma på köksbordet? Då kan mobil-applikationen Skipp vara en smidig lösning för att få bättre koll på klippen i vardagen. Ikano Bank samlar sedan 2011 kundkort i mobilen och det senaste tillskottet är IKEA FAMILY med 2,6 miljoner medlemmar.

Med Skipp kan man snabbt och enkelt få en överblick över alla erbjudanden man inte vill missa, hålla koll på de senaste köpen, se hur mycket bonuspoäng man samlat ihop samt se hur mycket det finns kvar att handla för. En inbyggd karta pekar också ut var samtliga kedjors butiker finns. Med Skipp får man bra koll på sina inköp och ser enkelt vad nästa faktura hamnar på.

"Vi vet att många kundkortsanvändare efterfrågar en mobilapplikation som kopplar ihop betalningar med kunderbjudanden och bonuspoäng. Skipp är ett första steg i den riktningen", säger Matilda Lennér Payne, marknadschef på Ikano Bank. Målet är förstås att samla plånbokens alla kundkort på ett och samma ställe. Och här är förstås IKEA ett intressant tillskott.

Nio kundkort med över tre miljoner medlemmar är nu med i appen som finns för både Iphone och Android. Anslutna kort idag är IKEA (FAMILY och Handla), Hemmakväll, Stadium, Volkswagen, Audi, Skoda, Shell MasterCard och Hemtex som tillsammans har 950 butiker över hela Sverige. Varje vecka kommer nya erbjudanden via appen som Ikano Bank jobbar på att utveckla till en betalapp.

Under 2012 har många butiker prövat olika metoder för att underlätta betalning via mobiltelefoner. Nästa år kommer flera stora butikskedjor i större utsträckning ta sina första trevande steg i samma riktning. Att IKEA valt att använda sig av Skipp visar att branschen tror på mobilapplikationer även på lång sikt.

Ikano Bank erbjuder lån och sparprodukter till privatkunder samt kundkort, lojalitetskort, kreditkort och crmtjänster till detaljhandelsföretag. Dessutom erbjuder vi hyra, leasing, bilfinansiering och funktionsavtal för företagskunder. Ikano Bank är en del av Ikano koncernen. Ikano är en internationell koncern som utvecklar, äger och förvaltar företag inom områdena finans, fastighet, försäkring, kapitalförvaltning och detaljhandel. Ikano bildades 1988 och ägs av familjen Kamprad. Ingvar Kamprad är grundaren av IKEA. Ikanos styrka kännetecknas av att vi arbetar tillsammans för att skapa långsiktiga lösningar baserade på schyssta villkor som skapar mervärden för våra samarbetspartners, kunder och oss själva.