Ansök om lån

Så går det till att ansöka om lån hos Ikano Bank

Det finns tillfällen i livet då man behöver ett tillskott av pengar för att finansiera ett större inköp, ett renoveringsprojekt eller kanske en bil. När sparkapitalet inte räcker till och inköpet inte kan vänta kan ett privatlån ibland vara lösningen. Hos Ikano Bank kan du ansöka om lån upp till 350 000 kr utan att lämna säkerhet. Såhär går det till:

1. Se över din privatekonomi innan du ansöker

Det är idag mycket enkelt att ansöka om lån, men det är viktigt att ha i åtanke att ett lån också innebär ett stort ansvar och en förpliktelse att betala tillbaka pengarna enligt avtal. Tänk därför noga över ditt lånebehov innan du ansöker om lån och försäkra dig om att du har utrymme i din privatekonomi att hantera räntor och amorteringar. Använd en låneräknare för att se den ungefärliga månadskostnaden för det belopp du tänkt låna. Längst ner på sidan hittar du vår låneräknare för Ikano Banks privatlån. Välj lånebelopp och avbetalningstid och se vad din ungefärliga månadskostnad blir.

2. Se om du uppfyller grundkraven

Den som lånar pengar måste ha realistiska förutsättningar att betala tillbaka lånet. De flesta banker och kreditinstitut har därför ett par grundkrav som alla sökande måste uppfylla för att kunna beviljas ett lån. Ofta är det tekniskt möjligt att ansöka om lån online även om man inte uppfyller grundkraven, men låneansökan blir med mycket stor säkerhet avslagen. Vi rekommenderar att alltid studera grundkraven först före man skickar in sin ansökan om lån.

Här är våra grundkrav för privatlån:

  • Du är över 18 år
  • Du har en fast årsinkomst på minst 180 000 kr
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Du godkänner våra lånevillkor 

3. Skicka din ansökan om lån

Om du uppfyller grundkraven och har fått ett positivt svar i låneindikatorn så har du goda förutsättningar att kunna få ett lån hos Ikano Bank. I samband med att du skickar in din ansökan görs en kreditupplysning och du får besked direkt på skärmen om du blivit beviljad. Ansökningsprocessen tar inte mer än ett par minuter.

4. Tacka ja eller nej till ditt låneerbjudande

Hos Ikano Bank får du svar på din låneansökan direkt på skärmen och här kan du se vilken ränta vi kan erbjuda dig. I vissa fall kan vi endast bevilja ett lägre belopp än det du ansökte om, och det får du i så fall också information om här. I andra fall har vi möjlighet att låna ut mer än det du ansökte om, och om du önskar veta vad maxbeloppet du kan låna är så kan du klicka i en ruta i ansökan som ger dig den informationen. Svaret på din ansökan är ett lånerbjudande som du kan tacka ja eller nej till inom 30 dagar. Vill du tacka ja direkt så signerar du med BankID, och därefter betalas lånet normalt ut inom 3 arbetsdagar till ditt valda bankkonto. Om du behöver tid att tänka igenom erbjudandet kan du återvända till ikanobank.se inom 30 dagar och signera med BankID då. En signeringslänk skickas ut till dig med e-post.

Räkna på ditt lån

kr
Ansöker du om lån över 200 000 kr behöver du en medsökande.
år
Du betalar ungefär per månad
Första månaden:
Sista månaden: