Får betalt direkt med factoring

Factoringskolan - Del 1

Factoring är ett samlingsbegrepp för att sälja fakturor till - eller belåna fakturor hos - en bank eller finansbolag. Genom att sälja eller belåna fakturor får företaget betalt direkt.

Factoring innebär alltså att företaget slipper vänta på kunders betalning som annars dröjer mellan 10-120 dagar från datumet då fakturan skickades. Med factoring får du istället betalt samma dag. Factoring gör att företagets likviditet förbättras omgående och pengarna kan investeras i företaget tillväxt.

Factoring är en variant av traditionella banklån och passar företagare som snabbt vill förbättra sin likviditet. Det är en metod som ökar hela tiden och vi på Ikano Bank är ett företag som satsar på trygg och enkel factoring till låg avgift för företag.

Det finns två varianter av factoring hos oss: Fakturaköp och Fakturabelåning. Genom tjänsten Fakturaköp säljer du dina fakturor till oss som köper dem utan regress. Det innebär att vi normalt inte kräver tillbaka pengarna av dig om din kund inte skulle betala fakturan. Du får pengarna direkt. Vi tar hela kreditrisken och du behöver alltså inte tänka på när eller om kunderna betalar.

Tjänsten Fakturabelåning innebär att upp till 90 procent av totalt fakturabelopp (minus våra avgifter) betalas till ditt företagskonto i princip omgående. Resterande belopp får du när kunden betalat fakturan. Vi håller koll på din kundreskontra, skickar påminnelser, räntefakturerar och tar hand om eventuella inkassoärenden åt dig.

Vid både fakturaköp och fakturabelåning kreditprövar vi alltid dina kunder och gör en manuell bedömning som tar hänsyn även till mjuka faktorer. Eftersom vi tar hänsyn till mjuka faktorer kan vi vara flexibla och erbjuda låga avgifter. Processen går snabbt och godkända fakturor betalas ut direkt till företagets konto.

Factoringskolan del 2

Del 2. Framtidssäkra och snabba på tillväxten

Snabbväxande företag behöver ofta pengar snabbare än de 10 till 120 dagar det kan ta innan kunderna betalar. Factoring frigör kapital så att företaget kan växa snabbare.

Factoringskolan del 2

Vill du ha ett kostnadsfritt förslag på hur factoring kan hjälpa dig? Kontakta oss så återkommer vi till dig. 

Läs mer om factoring och kontakta oss

.
.
.

Chatta med oss

Chattar...