Fakturaköp - vi köper företagets fakturor

Få pengarna direkt

Fakturaköp hjälper dig att växa snabbare

Vid fakturaköp säljer du din faktura till oss. Du slipper vänta på att kunden ska betala och kan direkt använda pengarna där de behövs. Ikano Bank tar över kreditrisken och du slipper krångel med påminnelseutskick och inkassoärenden. Vi tror på att vårda dina kundrelationer lika bra som du. Det tycker vi är schysst på riktigt.

Kontakta oss för att komma igång
mote

Fördelar med fakturaköp

 • Du kan snabbt frigöra ditt kapital.
 • Ikano Bank tar över hela kreditrisken.
 • Du väljer själv vilka fakturor du vill att vi ska köpa.
 • Du behöver inte tänka på saker som påminnelseutskick eller inkassohantering.

Så här funkar fakturaköp

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


sunset

Kontakta oss så skräddarsyr vi en lösning för dina fakturaköp

 

De fakturor som du vill att vi på Ikano Bank ska köpa skickar du till oss genom vår säkra uppladdningstjänst SpeedFeed eller med krypterad e-post.

Pengarna får du utbetalt till ditt konto samma dag eller dagen efter. Svårare än så är det inte att sälja sina fakturor till oss på Ikano Bank - schysst helt enkelt.

 

 

Fakturaköp via Ikano Bank – kostnadseffektiv finansieringstjänst för företag

Med tjänsten fakturaköp kan du sälja kundfakturor till oss på Ikano Bank och få betalt redan samma dag. Vi tar över hela eller delar av kreditrisken och sköter all administrativ fakturahantering – hur enkelt och smidigt som helst. Här kan du läsa mer om hur det funkar och hur du kommer igång. 

 

Så går det till – fakturaköp i 5 enkla steg

Ikano Banks factoringtjänst erbjuder både små och stora företag möjlighet till fakturaköp med riktigt schyssta villkor. Vår smidiga process gör det framförallt enkelt att snabbt frigöra kapital, men underlättar också mycket av den administrativa fakturahanteringen.

Så här funkar det:
 1. Välj fakturor utifrån likviditetsbehov
  Hos oss kan du använda fakturaköp för enstaka fakturor, vissa utvalda eller samtliga fakturor. Valet är helt upp till dig utifrån vilket likviditetsbehov företaget har och vad som passar verksamheten bäst.  
 2. Kontakta oss för att komma igång
  Hör av dig till oss för personlig hjälp att komma igång med fakturaköp. Tillsammans skräddarsyr vi en lösning som funkar för ditt företag och som blir så smidig och kostnadseffektiv som möjligt.  
 3. Manuella kreditprövningar
  Våra handläggare gör manuella kreditprövningar av de kunder du har fakturerat och tar hänsyn till både hårda och mjuka faktorer. Du får snabbt besked och kan därefter börja använda tjänsten.  
 4. Ladda upp/skicka in fakturorna 
  Ladda upp de fakturor du vill att vi ska köpa i vårt factoringverktyg SpeedFeed, eller skicka in dem med krypterad e-post.   
 5. Få betalt
  Så fort vi mottagit fakturorna gör vi en utbetalning till ditt företagskonto. Pengarna har du samma eller senast nästkommande vardag. 

 

Om kunderna inte betalar

Fakturaköp utan regress

Använder du fakturaköp utan regress påverkas du inte om kunden inte kan betala fakturan. Ikano Bank tar över hela kreditrisken och du behöver inte betala tillbaka något till oss. Undantaget är om din kund bestrider fakturan eller reklamerar varan eller tjänsten. I de fallen har vi regressrätt.

Fakturaköp med regress

Vid fakturaköp med regress behåller du kreditrisken själv. Vi sköter påminnelseutskick och inkassoärenden, men skulle fakturorna inte regleras av kund kan vi åberopa regressen och kräva återbetalning av dig. I gengäld för den förhöjda risken tar vi ut en lägre avgift för fakturaköp med regress.

Om du ska välja fakturaköp utan regress eller med regress beror till stor del på om du värderar tryggheten eller den lägre kostnaden främst. Oavsett vilket du väljer skräddarsyr vi avtalet efter dina behov och erbjuder så klart samma personliga service. Är du osäker på vilket som passar ditt företag bäst, kan du alltid höra av dig till oss så berättar vi mer.

 

Fördelar med fakturaköp via Ikano Bank

 

Smidig process

Ikano Banks fakturaköp är en kostnadseffektiv tjänst som är både snabb och enkel att använda. De manuella kreditprövningarna garanterar individuell bedömning av varje kund och med SpeedFeed får vi fakturorna på en gång.

Få betalt direkt

När vi mottagit fakturorna får du pengarna på företagskontot redan samma eller nästa helgfria vardag. Vi betalar ut hela beloppet (minus våra avgifter) på en gång även om fakturorna fortfarande är obetalda av kund. De snabba betalningarna hjälper dig att förbättra företagets likviditet och skapar utrymme för nya investeringar. Något som i sin tur kan hjälpa företaget att växa snabbare och bli ännu mer lönsamt. 

Svenska och utländska fakturor

Ikano Banks fakturaköp kan användas för fakturor utställda på olika typer av företag inom olika branscher och i olika länder. Vi gör ingen skillnad på fakturor till svenska och utländska företag, så länge de klarar en vanlig kreditkontroll. 

Välj en modell som passar dig

Fakturaköp med eller utan regress – hos oss har du friheten att använda den typ av factoring som funkar bäst för ditt företag. Vi erbjuder alltid bra villkor, konkurrenskraftiga avgifter och en kundservice i toppklass, oavsett vilken modell du väljer. 

Välkommen till Ikano Bank du också – din schyssta partner för fakturaköp.

 

 

Vanliga frågor om fakturaköp

 • Vad är fakturaköp?

  Fakturaköp är en form av factoring. Tjänsten innebär att du säljer fakturor till Ikano Bank och får betalt direkt, istället för att behöva vänta på betalning från kunderna. 

 • Hur lång tid tar en överföring vid fakturaköp?

  Vid överföring till andra svenska banker före kl 14.00 finns pengarna på mottagarkontot senast 17.30 samma dag. Överföringar helgdagar eller vardagar efter klockan 14.00 bokförs nästföljande bankdag.

 • Hur fungerar fakturaköp hos Ikano Bank?

  Vi gör sedvanliga kreditprövningar på de kunder vars fakturor du vill sälja. Fakturorna laddar du sedan upp/skickar in, och får sen betalt direkt. 

 • Varför använda fakturaköp?

  Fakturaköp är ett smidigt och kostnadseffektivt sätt att snabbt förbättra företagets likviditet, minska kreditrisken och underlätta den administrativa fakturahanteringen. 

 • Vad kostar fakturaköp?

  Avgiften varierar beroende på om du väljer fakturaköp med regress, eller fakturaköp utan regress. Hör av dig till oss för ett prisförslag för just ditt företag. 

 • Köper ni fakturor mot privatpersoner?

  Nej, vi köper inte fakturor mot privatpersoner. Vi finansierar enbart fakturor mot företag.

 • Finns det någon kundwebb där man kan logga in?

  Ja, inloggningen är uppe till höger på webbsidan. Då kommer du till vår Financeweb där du exempelvis kan se dina reskontra. Om du inte har inloggningsuppgifter så kan du ringa tfn: 08-505 049 32 eller mejla på factoring@ikano.se och berätta att du vill ha tillgång till Finance-webben så hjälper vi dig.

 • Köper ni även utlandsfakturor?

  Ja, vi kan köpa utlandsfakturor efter sedvanlig kreditprövning.

 • Kan jag få hjälp med mina fakturautskick via E-post eller EDI (e-faktura)?

  Ja, det kan du. Kontakta din säljare eller ring 08 - 514 203 35 så hjälper vi dig direkt.

 • Hur gör jag om min kund vill ha en fakturakopia?
 • Hur snabbt får jag pengarna vid fakturaköp?

  Utbetalning sker samma eller senast nästkommande vardag. 

Intresserad av fakturabelåning?

Ikanobankerbjuder även fakturabelåning, som är en annan form av factoring.

Fakturabelåning

money

meeting

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt  entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.  

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

handshake

Kostnadseffektiva
lösningar

Våra kunniga specialister inom factoring
står beredda att hjälpa dig att växa din affär

.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.