Fakturatjänster hos Ikano Bank

– kostnadseffektiva lösningar för företag

 

Förenkla och effektivisera din fakturahantering

Vill du effektivisera din fakturering för att få mer utrymme att utveckla din kärnverksamhet? Hos Ikano Bank hittar du kompletta fakturatjänster som hjälper dig att frigöra både kapital och tid på ett enkelt, bekvämt och resultatgivande sätt.

 • Komplett fakturatjänst med factoring och fakturaservice i ett.
 • Samla allt på ett ställe för bättre kontroll.
 • Frigör både tid och pengar som du kan investera i verksamhetens utveckling.
 • Avtal med schyssta villkor, skräddarsytt efter dina önskemål.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Ikano Bank erbjuder factoring på två sätt

Fakturaköp

Fakturaköp innebär att vi köper dina fakturor och därmed tar över hela eller delar av kreditrisken. Så här snabbt kommer du igång med fakturaköp:
 1. Tillsammans sätter vi upp en samarbetsform som passar just din verksamhets behov.
 2. Börja sälja dina fakturor till Ikano Bank.
 3. Få betalt direkt.

Så här funkar fakturaköp

Fakturabelåning

Fakturabelåning betyder att du får en del av fakturabeloppet utbetalt direkt och resten får du när kunden betalt fakturan. Så här enkelt kommer du igång med fakturabelåning:
 1. Tillsammans sätter vi upp en samarbetsform som passar just din verksamhets behov.
 2. Belåna upp till 90 % av din reskontra hos Ikano Bank.
 3. Få betalt direkt.

Så här funkar fakturabelåning

Från utskick till betalning – fakturatjänster inklusive allt

Ikano Banks fakturatjänster inkluderar factoring genom fakturaköp och fakturabelåning, såväl som administrativ fakturaservice. Syftet med våra fakturatjänster är att erbjuda dig som kund en finansieringslösning som är både tids- och kostnadseffektiv, och som förbättrar dina möjligheter att utveckla din verksamhet.
 
Genom att sälja eller belåna dina fakturor till oss med factoring eliminerar du långa kredittider och frigör kapital. Med vår fakturaservice, vilken är en del av vår factoringtjänst, minskar du arbetsbelastningen och frigör administrativ tid genom att överlåta fakturautskick, påminnelsehantering och kundkontakt åt oss. Som resultat får du ett starkare kassaflöde, bättre likviditet och mer tid över att investera i din kärnverksamhet.

 

Tre fördelar med att använda fakturatjänster via Ikano Bank

Samla all fakturahantering på ett ställe

Factoring med fakturaservice ger en komplett fakturatjänst där allt från utskick till betalningar sköts från ett och samma ställe. Du får bättre överblick och mer kontroll över dina fakturaflöden.
 

Vi tar hand om dina kundrelationer

Ikano Bank sköter kundkontakter som rör fakturor. Vi garanterar förstklassig service som vårdar dina kundrelationer, samtidigt som det avlastar dig.
 

Frigör både pengar och värdefull tid

Med factoring frigör du kapital i kundfordringar och ökar både kassaflöde och likviditet i företaget. Fakturaservice frigör i sin tur värdefull tid som, precis som pengar, istället kan investeras i verksamhetsutveckling. 

 

Komplett utbud av fakturatjänster

Är du intresserad av factoring genom fakturaköp eller kanske exportfactoring för fakturor till utlandet? Oavsett vilken typ av fakturatjänst du söker kan vi på Ikano Bank hjälpa till.
 
Som erfaren factoringpartner kan vi erbjuda ett komplett utbud av fakturatjänster för företag och organisationer inom olika branscher och av olika slag. Både inom den privata och offentliga sektorn.
 
Hos oss kan du få hjälp med:

 • fakturaköp med eller utan regress
 • fakturabelåning
 • exportfactoring
 • fakturaservice

 
Fakturaköp med eller utan regress samt fakturabelåning kan användas för all inhemsk factoring till slutkunder med godkänt kreditbetyg. Bägge tjänsterna hjälper dig att frigöra kapital genom att du överlåter kundfordringar till oss, och får betalt direkt av oss istället för att behöva vänta på kund.
 
Har du kunder i utlandet är exportfactoring en utmärkt lösning för att dels frigöra kapital, dels eliminera den kreditrisk och valutarisk som följer med utlandsfakturering.
 
Oavsett vilken typ av factoring du väljer finns vår fakturaservice som en inkluderad tjänst. Servicen innebär att vi sköter all administration kring dina kundfakturor – som utskick, påminnelser, inkassoärenden och kundkontakt. Använder du factoring med fakturabelåning väljer du själv om du vill skicka ut fakturorna på egen hand, eller om du vill överlåta det till oss. Vid fakturaköp där vi tar över som fordringsägare ser vi helst att utskicken alltid sköts av oss.

 

Vem passar våra fakturatjänster för?

Ikano Banks fakturatjänster passar företag som vill effektivisera sina fakturaflöden, frigöra kapital eller frigöra administrativ tid. Våra olika upplägg för factoring ger dig möjlighet att välja en modell som passar din verksamhet, dina önskemål och dina behov.
 
Fakturaköp och fakturabelåning kan endast användas för fakturor utställda till företag. Vi finansierar inga fakturor till privatpersoner, men kan däremot hantera dem tillsammans med dina företagsfakturor i vår fakturaservice. Du kan överlåta all administration till oss och får betalt först när kunden har betalat.

 

Så går det till

Lika smidiga som våra fakturatjänster är, lika enkelt och snabbt går det att ansöka och komma igång.
 
Så här ser processen ut i fem enkla steg:

 1. Ansök via mail, telefon eller formulär på hemsidan
  Kontakta oss för att få ett kostnadsfritt förslag på hur våra fakturatjänster kan hjälpa ditt företag.
 2. Avtal med schyssta villkor
  Vi tecknar avtal för de fakturatjänster du vill använda, med ett upplägg skräddarsytt efter dina behov och förutsättningar.
 3. Vi tar över fakturorna
  Överlåt fakturorna till oss genom att skicka in dem via vårt factoringverktyg. Vi tar över allt administrativt arbete enligt vår fakturaservice och sköter såväl utskick som kundkontakt.
 4. Manuella kreditupplysningar
  Våra handläggare gör kreditupplysningar på dina slutkunder och meddelar dig vilka som är godkända för fakturaköp eller fakturabelåning via oss.
 5. Få betalt
  Vi betalar ut hela eller delar av fakturabeloppen, beroende på om du valt fakturaköp eller fakturabelåning, inom 1-2 dagar efter att vi mottagit fakturorna.

 

Öka din lönsamhet med Ikano Bank som fakturapartner

Ikano Banks fakturatjänster är ett smart och effektivt sätt att förenkla dina fakturaflöden, minska det administrativa arbetet i din verksamhet samt frigöra kapital som annars är bundet i kundfordringar. Något som i sin tur kan hjälpa dig att utveckla din verksamhet och öka lönsamheten.
 
Med oss som fakturapartner är du garanterad avtal med schyssta villkor och upplägg som går att anpassa. Du får också en fakturaservice som avlastar dig och vårdar dina kundrelationer på samma gång.

 

Kontakta oss för mer information

Har du frågor om våra fakturatjänster, eller vill du ha ett förslag på hur vi kan hjälpa dig med en smidigare och mer tidseffektiv fakturahantering? Hör av dig till någon av våra fakturaexperter så hjälper vi dig. Du når oss via mail, telefon eller kontaktformulär på hemsidan.
 
Varmt välkommen till Ikano Bank – den schyssta factoringpartnern.
 

Vanliga frågor om fakturatjänster

 • Vad finns det för fakturatjänster för företag?

  Vanliga fakturatjänster för företag är factoring genom fakturaköp eller fakturabelåning, med vilka du säljer eller belånar fakturor till en extern finansieringspartner.

 • Vem kan använda Ikano Banks fakturatjänster?

  Våra fakturatjänster kan användas av både svenska företag och andra nordiska bolag. Vi hjälper också nordiska koncerner med dotterbolag i vissa ndra europeiska länder.

 • Vilka fakturatjänster erbjuder Ikano Bank?

  Ikano Bank har ett komplett utbud av fakturatjänster för företag. Vi erbjuder fakturaköp med eller utan regress, fakturabelåning och exportfactoring

 • Vilken är den bästa fakturatjänsten för företag?

  Det kan se olika ut för olika företag. Fakturaköp och fakturabelåning är båda gynnsamma fakturatjänster som både frigör kapital och ger avlastning i det administrativa arbetet.

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

handshake

Kostnadseffektiva
lösningar

Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

Kontakta oss

.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.