Få betalt direkt med Factoring online

Genom att sälja eller belåna dina fakturor
stärker du snabbt ditt företags ekonomi

 

Frigör kapital snabbt med factoring

Factoring är en enkel finansieringsform som snabbt hjälper dig att stärka ditt företags ekonomi. Factoring har många fördelar:
 • Du kan frigöra kapital för att kunna investera i företagets tillväxt.
 • Du får betalt snabbare för levererade produkter och tjänster.
 • Du skapar tid för att fokusera på din kärnaffär.
Ikano Bank erbjuder factoring på två sätt. Vi kan antingen köpa eller belåna dina fakturor, och detta gör vi till en rimlig kostnad. Dina kundrelationer tar vi också hand om, precis så bra som du alltid gjort. Schyssta villkor helt enkelt.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Ikano Bank erbjuder factoring på två sätt

Fakturaköp

Fakturaköp betyder att vi på Ikano Bank köper dina fakturor och att vi därmed tar över hela eller delar av kreditrisken. Det går enkelt och snabbt att komma igång med fakturaköp:
 1. Tillsammans med oss sätter du upp en samarbetsform som passar just din verksamhets behov.
 2. Börja sälja dina fakturor till Ikano Bank.
 3. Få betalt direkt.

Så här funkar fakturaköp

Fakturabelåning

Fakturabelåning innebär att du får en del av fakturabeloppet utbetalt direkt, resten får du när kunden betalt fakturan. Det går enkelt och snabbt att komma igång med fakturabelåning: 
 1. Tillsammans med oss sätter du upp en samarbetsform som passar just din verksamhets behov.
 2. Börja belåna upp till 90% av din reskontra hos Ikano Bank.
 3. Få betalt direkt.

Så här funkar fakturabelåning

Vad är factoring?

Factoring ger dig möjlighet att sälja eller belåna kundfakturor till en bank eller ett factoringbolag och få betalt direkt. Du behöver alltså inte vänta flera veckor eller månader på att kunderna ska betala. Tjänsten är ett bra finansieringsalternativ när du snabbt vill frigöra kapital och förbättra företagets likviditet. 

Hos Ikano Bank finns tre olika typer av factoring att välja bland – fakturaköp utan regress, fakturaköp med regress samt fakturabelåning. Nedan kan du läsa mer om vad som skiljer de olika alternativen åt och hur vi på Ikano Bank kan hjälpa ditt företag.

 

Ikano Bank factoring – välj mellan fakturaköp eller fakturabelåning

Vi på Ikano Bank är glada över att kunna hjälpa såväl små som stora företag att förbättra sin likviditet genom factoring. Det är en tjänst som på sikt också kan bidra till ökad tillväxt och lönsamhet i verksamheten, eftersom bättre likviditet skapar utrymme för att göra nya investeringar snabbare. 

I vår factoringtjänst kan du välja mellan: 
 
 
 • Fakturaköp utan regress
 • Fakturaköp med regress
 • Fakturabelåning

De olika alternativen ger dig möjlighet att välja en modell med villkor och avgifter som passar bäst utifrån ditt företags förutsättningar. 

 

Fakturaköp utan regress

Fakturaköp utan regress (återgång) innebär att vi köper fakturorna och tar över hela kreditrisken. Ditt företag får betalt direkt och ni påverkas inte om kunderna inte betalar i tid – eller undgår att betala överhuvudtaget. All påminnelsehantering och eventuella inkassoärenden sköts också av oss. 

Den här typen av factoring är det mest fördelaktiga valet när du helt vill eliminera kreditrisken för ditt företag och få mer kontroll över verksamhetens kassaflöde. 

Fakturaköp utan regress kan användas för såväl enstaka fakturor, som flera stycken eller alla av företagets utestående fakturor.

 

Fakturaköp med regress

Fakturaköp med regress innebär att Ikano Bank köper en del av eller alla era fakturor, men att ni behåller en del av kreditrisken själva. Vi ser till att påminnelser skickas ut vid behov och sköter eventuella inkassoärenden – men kan också begära återbetalning från er om fakturorna förblir obetalda av kund. Regressen ger oss alltså rätt att kräva återgång av fakturaköpet om betalning från kund uteblir. 

Eftersom fakturaköp med regress innebär ett större risktagande för ditt företag, är vår avgift lite lägre än för fakturaköp utan regress.   

Fakturabelåning 

Vid fakturabelåning används företagets obetalda kundfakturor som säkerhet för ett banklån. Ditt företag står kvar som fordringsägare och behåller därmed hela kreditrisken. Även här står dock vi till tjänst med påminnelseutskick och inkassohantering. 

Vid fakturabelåning genom Ikano Bank betalar vi ut upp till 90 % av det sammanlagda fakturabeloppet direkt. Resterande del (minus avgifter) får du sedan när fakturorna har slutreglerats av kund. 

Fakturabelåning är en billigare form av factoring än fakturaköp. Eftersom du själv behåller hela kreditrisken och inte får utbetalt hela fakturabeloppet på en gång, är avgiften lägre än vid fakturaköp. Metoden kan vara ett kostnadseffektivt finansieringsalternativ om du snabbt behöver frigöra kapital och förbättra företagets likviditet. 

 

Sälja fakturor med eller utan regress?

Att sälja fakturor utan regress innebär att vi helt och hållet tar över fakturorna och att ditt företag får betalt omgående. I och med att vi tar över som fordringsägare står vi också för hela kreditrisken, vilket är en stor trygghet för ditt företag. 

Vill du däremot använda factoring till en lägre kostnad kan fakturaköp med regress vara ett bättre alternativ. Då behåller ni fortsatt en del av kreditrisken, men betalar i gengäld en lägre avgift. Precis som fakturaköp utan regress är även detta ett bra sätt att säkra likviditet på ett snabbt och smidigt sätt.

 

Varför använda factoring med Ikano Bank?

Ikano Bank factoring är ett tryggt, säkert och ekonomiskt fördelaktigt finansieringsalternativ som kan anpassas och skräddarsys efter ditt företags unika behov och förutsättningar. 

Med oss som finansieringspartner får du tillgång till fördelar som:

 • Möjlighet att välja mellan fakturabelåning och fakturaköp med/utan regress.
 • Välj hur många och vilka fakturor du vill sälja/belåna.
 • Omgående utbetalning till företagets konto.
 • Låga avgifter.
 • Vi sköter all hantering av påminnelser och inkassoärenden.
 • Proffsig och personlig service för dina kunder.
 
Varmt välkommen till Ikano Bank – den schyssta factoringpartnern.

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

Vanliga frågor om factoring

 • Hur fungerar factoring?

  Ikano Bank erbjuder två former av factoring: fakturaköp och fakturabelåning. Vid fakturaköp säljer du dina kundfakturor till oss och får pengarna direkt, mot en låg avgift. Fakturabelåning innebär att du belånar fakturorna och får upp till 90 % (minus avgifter) av beloppet utbetalt direkt, och resten när kunden betalar.

 • Vad är factoring?

  Factoring är ett samlingsbegrepp för att sälja fakturor till - eller belåna fakturor hos - en bank eller finansbolag. Genom att sälja eller belåna fakturor får företaget betalt direkt.

 • Vad kostar factoring?

  Avgifterna för factoring varierar och beror dels på vilken typ av factoring du väljer, kundernas kreditvärde, och hur många fakturor du belånar eller säljer.

 • När är det smart att använda factoring?

  Factoring kan vara en smart lösning om företaget har mycket kapital låst i oreglerade kundfordringar och snabbt behöver förbättra likviditeten.

 • Vem kan använda factoring?

  Ikano Bank erbjuder factoring till företag av alla storlekar och inom alla möjliga branscher.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

Kontakta oss

Våra specialister hjälper dig att växa snabbare

Kontaktperson Jonas

Jonas Witting

Tel:
010 - 214 63 74

E-post:
jonas.witting@ikano.se

Kontaktperson Carl

Carl Sundberg

Tel:
010 - 214 63 71

E-post:
carl.sundberg@ikano.se

kontaktperson Leyla

Leyla Kayhan

Tel:
010 - 214 63 75

E-post:
leyla.kayhan@ikano.se

Fady Saffo

Fady Saffo

Tel:
010 - 214 63 73

E-post:
fady.saffo@ikano.se

Oscar Bokvist

Oscar Bokvist

Tel:
010 - 214 63 77

E-post:
oscar.bokvist@ikano.se

Försäljningschef Företag

Mattias Pålsson

Mattias Pålsson

Tel:
010 - 214 63 93

E-post:
mattias.palsson@ikano.se

Business Line Manager Företag

Anja Sundstén

Anja Sundstén

Tel:
010 - 214 63 92

E-post:
anja.sundsten@ikano.se

.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.