Frigör företagets kapital med ett schysstare factoringbolag

 

Factoring stärker din affär och frigör företagets kapital

Factoring är en enkel finansieringsform som snabbt hjälper dig att stärka ditt företags ekonomi. Som erfaren factoringpartner kan Ikano Bank hjälpa dig att:

 • Frigöra kapital för att kunna investera i företagets tillväxt
 • Få betalt snabbare för levererade produkter och tjänster
 • Skapa tid för att fokusera på din kärnaffär

Ikano Bank erbjuder factoring på två sätt: vi kan antingen köpa eller belåna dina fakturor, självklart till en rimlig kostnad. Dina kundrelationer tar vi också hand om, lika bra som du alltid gjort. Schyssta villkor helt enkelt.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Ikano Bank erbjuder factoring på två sätt

Fakturaköp

Fakturaköp innebär att vi köper dina fakturor och därmed tar över hela eller delar av kreditrisken. Så här snabbt kommer du igång med fakturaköp:
 1. Tillsammans sätter vi upp en samarbetsform som passar just din verksamhets behov.
 2. Börja sälja dina fakturor till Ikano Bank.
 3. Få betalt direkt.

Så här funkar fakturaköp

Fakturabelåning

Fakturabelåning betyder att du får en del av fakturabeloppet utbetalt direkt och resten får du när kunden betalt fakturan. Så här enkelt kommer du igång med fakturabelåning:
 1. Tillsammans sätter vi upp en samarbetsform som passar just din verksamhets behov.
 2. Belåna upp till 90 % av din reskontra hos Ikano Bank.
 3. Få betalt direkt.

Så här funkar fakturabelåning

Ikano Bank som factoringbolag – vi köper och belånar dina fakturor 

Factoringbolag hjälper företag med snabb och smidig finansiering genom att köpa eller belåna fakturor. Här kan du läsa mer om hur factoringbolag jobbar, vilka företag som kan anlita ett factoringbolag och vad som är viktigt att tänka på när du väljer factoringbolag för din verksamhet. 

Vad gör ett factoringbolag?

Factoringbolag erbjuder företag möjligheten att sälja eller belåna obetalda kundfakturor för att snabbt frigöra kapital och förbättra likviditeten. Det finns såväl renodlade factoringbolag som bara är inriktade på just factoring, eller – som i Ikano Banks fall – banker och finansinstitut där tjänsten erbjuds som en del av ett större utbud. 

På Ikano Bank jobbar vi med factoring på tre olika sätt. På så vis kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar som funkar för olika företag med olika behov och förutsättningar.

Alternativ 1: Fakturaköp utan regress 

Fakturaköp utan regress innebär att vi köper dina fakturor och tar över både kreditrisken och ägarskapet för fakturorna. Du får hela beloppet utbetalt på en gång, minus factoringavgiften. Det här är den tryggaste formen av factoring eftersom avsaknad av regress innebär att vi inte begär återbetalning av dig om kunderna inte kan betala. 
 

Alternativ 2: Fakturaköp med regress

Vid fakturaköp med regress köper vi dina fakturor, men tar bara över delar av kreditrisken. Regressen innebär att köpet kan återgå och att du måste Vid fakturaköp med regress köper vi dina fakturor men tar inte över kreditrisken. Istället förbinder du dig att betala tillbaka fakturabeloppet till oss om fakturan förblir obetald av kund efter passerat förfallodatum. Regressen innebär att köpet kan återgå och att du måste betala tillbaka beloppet om kunderna inte betalar till oss. Precis som vid andra former av factoring får du betalt på en gång. I gengäld mot att du själv behåller en del av risken, är avgiften för det här alternativet lägre. 

Alternativ 3: Fakturabelåning

Fakturabelåning är en typ av banklån där du använder dina fakturor som säkerhet. Det här är vår billigaste form av factoring som innebär att du själv står kvar som fordringsägare och behåller kreditrisken. Vi betalar ut upp till 90% av fakturabeloppet på en gång, och resterande (minus avgifter) när kunden har betalat fakturan. Förblir fakturan obetald efter passerat förfallodatum måste du betala tillbaka det lånade beloppet till oss. 


Varför anlitas factoringbolag i Sverige?

Företag som anlitar factoringbolag gör det vanligen av dessa anledningar:

 • Förbättra likviditeten: När du säljer eller belånar fakturor genom ett factoringbolag får du betalt på en gång. Du slipper vänta flera veckor eller månader på att fakturorna ska betalas av kund och får därmed snabbare tillgång till kapital som annars skulle vara låst i kundfordringar. 
 • Nya investeringar: Bättre likviditet möjliggör nya investeringar snabbare. Investeringar som kan hjälpa ditt företag att expandera och förbättra lönsamheten. 
 • Effektivisera och avlasta: Ett factoringbolag tar hand om all administration och kundservice för de fakturor du säljer eller belånar. Vi sköter kontakten med kunderna och hanterar påminnelseutskick och inkassoärenden. Det administrativa trycket på ditt företag lättar och ert arbete blir mer tids- och kostnadseffektivt. 

Vem kan anlita ett factoringföretag?

Factoringföretag kan anlitas av både små och stora företag som är i behov av smidig och kostnadseffektiv finansieringshjälp. Tjänsterna kan användas av bolag inom olika branscher och med företagskunder både i Sverige och utomlands.
Factoring lämpar sig särskilt väl för företag som har likviditetsbehov som ungefär motsvarar kundreskontran.

 

Ett schysst factoringbolag värnar om dina kunder

Vid alla typer av finansiella tjänster är det viktigt att du väljer en partner med schyssta villkor och som har både ditt och dina kunders bästa intresse i fokus. 

Med Ikano Bank som factoringbolag får du ett riktigt bra upplägg med låga avgifter och kundservice i världsklass. Vi erbjuder omgående betalning oavsett factoringmodell, en snabb och smidig process, administrativ avlastning och en skräddarsydd lösning som passar dig och dina kunder. Utan dolda kostnader och ofördelaktiga villkor gömda i det finstilta. 

Välkommen till oss på Ikano Bank – ett schysstare factoringbolag helt enkelt.

 
 

Vanliga frågor om factoringbolag

 • Hur mycket tar ett factoringbolag betalt?

  Avgifterna varierar för de olika typerna av factoring samt utifrån kundernas kreditvärde och hur många fakturor du säljer eller belånar. 

 • När är det smart att vända sig till ett factoringföretag?

  Finansiering genom ett factoringföretag kan vara smart om du snabbt behöver förbättra likviditeten och har mycket kapital låst i oreglerade kundfordringar. 

 • Vem kan använda ett factoringbolag?

  Factoringbolag riktar sig till företag och kan användas av företag i alla storlekar och inom alla branscher.

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

handshake

Kostnadseffektiva
lösningar

Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

Kontakta oss

Våra specialister hjälper dig att växa snabbare

Kontaktperson Jonas

Jonas Witting

Tel:
010 - 214 63 74

E-post:
jonas.witting@ikano.se

Kontaktperson Carl

Carl Sundberg

Tel:
010 - 214 63 71

E-post:
carl.sundberg@ikano.se

kontaktperson Leyla

Leyla Kayhan

Tel:
010 - 214 63 75

E-post:
leyla.kayhan@ikano.se

Fady Saffo

Fady Saffo

Tel:
010 - 214 63 73

E-post:
fady.saffo@ikano.se

Oscar Bokvist

Oscar Bokvist

Tel:
010 - 214 63 77

E-post:
oscar.bokvist@ikano.se

Försäljningschef Företag

Mattias Pålsson

Mattias Pålsson

Tel:
010 - 214 63 93

E-post:
mattias.palsson@ikano.se

Business Line Manager Företag

Anja Sundstén

Anja Sundstén

Tel:
010 - 214 63 92

E-post:
anja.sundsten@ikano.se

.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.