Omvänd factoring med Ikano Bank – reversed factoring med bra villkor

 

Förbättra relationen med dina kunder och leverantörer

Omvänd factoring är en form av fakturaköp som gör att du kan ge dig själv och dina kunder längre kredittider, men samtidigt betala dina leverantörer så snabbt som möjligt. Det möjliggörs genom att Ikano köper och betalar dina leverantörsfakturor mot att ge dig en kredit. Det minskar påfrestningen på din likviditet eftersom krediten kan betalas i takt med att du får in pengar från dina egna försäljningar. Låt oss ta hand om dina fakturor – så att du kan ta hand om dina affärsrelationer.

 • Bättre affärsrelationer
 • Möjliggör större inköp och fler affärer
 • Ökad likviditet

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Ikano Bank erbjuder factoring på två sätt

Fakturaköp

Fakturaköp innebär att vi köper dina fakturor och därmed tar över hela eller delar av kreditrisken. Så här snabbt kommer du igång med fakturaköp:
 1. Tillsammans sätter vi upp en samarbetsform som passar just din verksamhets behov.
 2. Börja sälja dina fakturor till Ikano Bank.
 3. Få betalt direkt.

Så här funkar fakturaköp

Fakturabelåning

Fakturabelåning betyder att du får en del av fakturabeloppet utbetalt direkt och resten får du när kunden betalt fakturan. Så här enkelt kommer du igång med fakturabelåning:
 1. Tillsammans sätter vi upp en samarbetsform som passar just din verksamhets behov.
 2. Belåna upp till 90 % av din reskontra hos Ikano Bank.
 3. Få betalt direkt.

Så här funkar fakturabelåning

Reversed factoring – vi betalar dina leverantörsfakturor

Att erbjuda flexibla betalningsvillkor är en viktig konkurrensfördel inom de flesta branscher, men inte alltid genomförbart när leverantören vill ha betalt omgående. Istället för att få likviditetsproblem eller förlora kunder kan du använda dig av omvänd factoring. Det innebär att Ikano finansierar dina leverantörsfakturor så att du kan bibehålla en god relation med såväl kunder som leverantörer. Du betalar oss vid ett senare tillfälle.

 

En finansieringslösning för större företag inom alla branscher

Omvänd factoring passar dig som vill kunna göra större inköp utan att det ska påverka din likviditet eller din slutkunds betalningsvillkor. När du vänder dig till Ikano Bank skräddarsys upplägget utifrån dina förutsättningar och inte minst din leverantörs preferenser. Jämfört med andra tjänster inom fakturafinansiering ställs högre krav på din betalningsförmåga eftersom fakturorna inte utgör någon säkerhet för affären. Vi erbjuder alltid schyssta villkor och har utformat en smidig process som gör det enkelt för dig att frigöra kapital.

 

Så fungerar omvänd factoring – steg för steg

 1. Kontakta oss
  Börja med att höra av dig till oss för att komma igång. En av våra specialister bokar ett möte med dig för att ta fram ett upplägg som passar dig och dina leverantörer.
 2. Kreditbedömning
  Vi gör en helhetsbedömning av din affär och de fakturor du och leverantören vill att vi ska finansiera. Eftersom dina inköp inte fungerar som säkerhet krävs att ditt företag har en god kreditvärdighet. 
 3. Vi köper fakturorna
  Tillsammans bestämmer vi vilka fakturor som är lämpliga i ditt fall. Förutsatt att din leverantör godkänner upplägget köper vi och betalar fakturorna.
 4. Återbetalning
  Vi kommer överens om ett tillfälle när du ska ha betalat oss.

 

Så gynnas du av omvänd factoring med Ikano Bank

 

Bättre affärsrelationer

Med vår tjänst omvänd factoring kan du anpassa dig efter både dina kunders och leverantörers önskemål kring betalningsvillkor, vilket gör dig till en mer uppskattad samarbetspartner.

 

Ökad likviditet

Att finansiera dina leverantörsfakturor med Ikano är ett sätt att förbättra ditt företags likviditet, som i sin tur ökar möjligheten till snabbare investeringar och ytterligare tillväxt.

 

Personlig expertrådgivning

För att du ska få den bästa lösningen utifrån din situation ingår personlig rådgivning med en av våra experter. På så sätt anpassas upplägget efter dina behov och förutsättningar.

 

Schyssta villkor

När du anlitar Ikano kan du känna dig trygg med att du får schyssta villkor och låga avgifter.

 

Kontakta våra experter för att veta mer

Tror du att omvänd factoring skulle kunna vara något för ditt företag? Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du har frågor eller vill veta mer om någon av våra andra fakturatjänster, såsom fakturaköp eller fakturabelåning.

Välkommen till Ikano Bank du också – din schyssta partner för omvänd factoring.
 

Vanliga frågor om omvänd factoring

 • Kan utländska fakturor också finansieras med omvänd factoring?

  Ja och nej, så länge din leverantör finns i Norden kan ditt företag finansiera större inköp med hjälp av omvänd factoring.

 • Vad är omvänd factoring?

  Omvänd factoring är en tjänst som innebär att Ikano betalar dina leverantörsfakturor. På så sätt får du längre kredittider utan att företagets likviditet försämras.

 • Vad kostar omvänd factoring?

  Kostnaden för omvänd factoring varierar på grund av faktorer som kredittid, fakturornas värde, kreditvärdighet och valuta.

 • Varför ska jag använda omvänd factoring?

  Omvänd factoring är ett sätt att finansiera företagets inköp utan att påverka dess likviditet negativt. Det kan i sin tur möjliggöra snabbare investeringar som leder till ökad lönsamhet.

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

handshake

Kostnadseffektiva
lösningar

Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

Kontakta oss

.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.