Leasing för nystartat företag – finansiering som hjälper dig att växa

Vill du bli kund eller partner? 

Prata med våra duktiga Specialister

010 - 214 63 80

saljare.leasing@ikano.se


Redan kund?

Support för dig som leasar

Telefon: 08 - 514 203 20

E-post: kundsupport@ikano.se

 

Partnersupport

Telefon: 08 - 514 203 10

E-post: partnersupport@ikano.se

 

Eller låt oss kontakta dig

Fyll i dina uppgifter nedan så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag.

 

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Leasing förenklar din vardag

Att leasa eller hyra utrustning till ditt företag genom Ikano Bank är enkelt, tryggt och har många fördelar:

 • Du betalar för nyttjandet, inte ägandet.
 • Du behåller din likviditet.
 • Du förenklar din bokföring och budgetering. 

thumbs_up

Ikano Bank erbjuder leasing och hyra för nystartade företag:

Leasing av utrustning

Leasing är ett bra alternativ för utrustning och maskiner med betydande andrahandsvärde som du vill fortsätta använda efter att leasingtiden löpt ut. Du kan då köpa loss utrustningen, hitta en annan köpare eller förlänga ditt leasingavtall. 
Fördelar med leasing:

 • Du bibehåller din likviditet även vid större investeringar.
 • Du bibehåller ditt låneutrymme till investeringar i kärnverksamhen.

 

Så här funkar leasing av utrustning

 

Hyra av utrustning

Hyra är ett bra alternativ när du vill använda den senaste utrustningen, men inte vill ansvara för den efter hyrestidens slut. När avtalet löper ut kan du välja att förlänga avtalet eller lämna tillbaka utrustningen. 

Fördelar med att hyra utrustning: 

 • Du kan göra regelbundna uppdateringar av utrustningen när du behöver det.
 • Du har minimal risk att bli fast med gammal utrustning

 

 

Vi leasar eller hyr ut det mesta ett växande företag behöver:

 Server

IT-utrustning 

Excavator

Entreprenadmaskiner

Truck

Transportfordon & släp

Vending machine

Automater

Workout_equipment

Gymutrustning

Laptop

Skogsmaskiner

Printer

Kontorsutrustning

Cleaning_machine

Verkstad & industri

Leasing hjälper start-ups att växa

Har du ett nystartat företag och behöver köpa in maskiner eller annan utrustning för att få igång din verksamhet? Med leasing får du tillgång till det du behöver, utan att behöva göra en stor kapitalinvestering som belastar företagets likviditet och kassaflöde i den viktiga uppbyggnadsfasen. Här kan du läsa mer om hur det fungerar och hur vi på Ikano Bank kan hjälpa till.

 

Så fungerar leasing för nystartade företag

Leasing är en finansieringslösning som bygger på att du bara betalar för nyttjandet av ett objekt – inte ägandet. Utrustningen köps in av en extern finansiär, en leasegivare, som sedan hyr ut den till ditt företag mot en månadskostnad. Du får tillgång till utrustningen precis på samma sätt som om du skulle äga den själv, men slipper göra en stor kapitalinvestering eller ta ett lån för att köpa den.

 

Leasing via Ikano Bank – steg för steg

 1. Du ansöker om leasing via vår hemsida eller genom att ringa eller maila till oss. 
 2. Vi gör en kreditupplysning på ditt företag, tar fram ett kostnadsfritt förslag på avtal och, om allt är godkänt, köper in utrustningen från anvisad leverantör. 
 3. Leasingperioden startar när objektet levereras till dig. Du betalar en leasingavgift varje månad under hela avtalsperioden. Avgiftens storlek baseras på objektets inköpspris, beräknat restvärde, ränta och leasingperiodens längd.
 4. Ikano Bank står för ägandet under hela leasingen, medan du som leasetagare står för nyttjandet.
 5. Efter leasingperiodens slut kan du välja mellan att köpa loss objektet genom att betala restvärdet, ansöka om att förlänga leasingen, eller anvisa en annan köpare.

 

Fördelar med leasing som finansieringslösning för nystartade företag

Det finns många fördelar med att välja leasing som finansieringslösning istället för att köpa själv – inte minst för dig som nyligen startat ditt företag och är i en uppbyggnadsfas.

 • Du betalar ingen köpeskilling och i de flesta fall behövs heller ingen kontantinsats. Detta innebär att du bibehåller både likviditet och kreditutrymme i företaget, vilket istället möjliggör investeringar för ökad tillväxt. 
 • Bra lösning när du har för avsikt att äga utrustningen längre fram, men inte vill eller har möjlighet att betala fullt pris just nu. 
 • Tryggt och flexibelt – Ikano Bank skräddarsyr leasingavtalet efter dina förutsättningar och behov. Du kan välja en kortare eller längre leasingperiod och får flera alternativ efter avtalets slut.

 

Maskiner, it-utrustning eller arbetsfordon – vad behöver du leasa för att komma igång?

Beroende på vilken typ av verksamhet du startat kan behovet av utrustning förstås se olika ut. Kanske behöver du tillgång till datorer och stora skrivare, eller tyngre maskinell utrustning? Hos Ikano Bank kan du ansöka om leasing för olika typer av objekt som är dyra i inköp, har ett bra andrahandsvärde och som du behöver för att komma igång.

 

Vad krävs för att få leasa objekt till nystartat företag?

Vid ansökan om finansiering via leasing gör vi alltid en kreditupplysning på ditt företag. Har du ett nystartat aktiebolag kommer din kreditrating dock att vara låg, eftersom du inte hunnit bygga upp den ännu.

För aktiebolag kan vi ofta lösa det genom att du eller annan firmatecknare i bolaget går i personlig borgen för leasingen. Detta innebär att du i egenskap av privatperson går i god för att ditt företag kommer att betala leasingkostnaden enligt avtal. Vid framtida leasing, när verksamheten kommit igång och ditt företag har hunnit bygga en god kreditvärdighet, kommer borgen inte att behövas. 

Ikano Bank erbjuder även leasing för enskild firma.

 

Upptäck företagsleasing med trygga avtal och schyssta villkor hos Ikano Bank

Vill du veta mer om hur leasing fungerar, och hur vi på Ikano Bank kan hjälpa dig med nystartat företag att komma igång på ett kostnadseffektivt och finansiellt smart sätt? På vår hemsida hittar du matnyttig information om leasing samt kontaktuppgifter till våra säljare. Ring eller maila oss redan idag så hjälper vi dig. 

Tillsammans med dig hittar vi en lösning som passar ditt bolag och som ger dig möjlighet att bygga upp din verksamhet i lagom takt, för hållbar och långsiktig framgång. 

Varmt välkommen till Ikano Bank – en leasingpartner med schyssta villkor. 

 

Vanliga frågor om leasing för nystartade företag

 • Kan nystartade företag leasa?

  Nystartade företag kan leasa olika typer av utrustning, så länge de uppfyller våra villkor. Kontakta gärna någon av våra säljare om du vill ansöka om leasing för ditt nystartade företag.

 • Vad krävs för att få leasa ett objekt till företaget?

  Generellt måste företaget framförallt bli godkänt i vår kreditbedömning. Nystartade företag har ofta lågt kreditvärde, men vid behov kan detta lösas med att en firmatecknare går i borgen för leasingen.

meeting

Ikano Bank - den schyssta partnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt  entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.  
 

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

Kostnadseffektiva
lösningar

Våra kunniga specialister på företagsleasing står beredda att hjälpa dig att växa din affär

Kontakta oss

.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.